24 / 04 / 2024

mosfed toplantısına kimler katıldı

mosfed toplantısına kimler katıldı

MOSFED’in İstanbul Intercontinental Hotel’de düzenlendiği 1. Genel İstişare Toplantısında sektörün sorunları ele alınırken, bu sorunlara çözüm üretilmesi amacıyla Türkiye’nin 10 mobilya kümelenmesi ve bölgesinde çalıştaylar düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Kabine toplantısı sonrası, Cumhurbaşkanı ekonomi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen önemli Kabine Toplantısı'na başkanlık etti. Bu kritik Kabine Toplantısı sonrasında, ulusa hitap eden Başkan Erdoğan, alınan kararları kamuoyuna duyurdu. Toplantıda ele alınan en önemli konulardan biri de ekonomi oldu.

Asgari ücrette kritik viraj! Gözler Kabine toplantısına çevrildi

Enflasyonun yüzde 73'ü geçmesinin ardından asgari ücrete ara zam beklentisi oluştu. Bu çerçevede Kabine toplantısına çevrildi. 

Ata GYO'nun 2020 yılı genel kurul toplantısı sonuçları yayınlandı!

Ata GYO'nun 2020 yılı olağan genel kurul toplantısına ilişkin genel kurul tutanağı, hazır bulunanlar listesi yayınlandı. 

İhlas Gayrimenkul'ün olağan genel kurul toplantısı sonucu!

İhlas Gayrimenkul'ün 28 Nisan 2021 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul toplantısına ilişkin Toplantı Tutanağı, Hazır Bulunanlar Listesi ve Genel Kurulca Onaylanan Kar Dağıtım Tablosu pay sahiplerinin bilgisine sunuldu. 

Kuyumcukent Gayrimenkul'ün genel kurul toplantısına virüs engeli!

Kuyumcukent Gayrimenkul'ün ertelenen Genel Kurul toplantısı Covid-19 tedbirleri kapsamında, İstanbul'un Yüksek Riskli kategoriden çok yüksek riskli kategoriye çıkması nedeniyle iptal edildi. 

Sinpaş GYO'nun toplantılarına HES kodu şartı!

Sinpaş GYO yatırımcılarına Olağanüstü Genel Kurul toplantısına elektronik olarak katılmalarını tavsiye etti. Toplantıya fiziki olarak katılmayı düşünen yatırımcılarına ise HES kodu şartı arandığını bildirdi.

Politika Faizi Toplantısı öncesinde konut kredisi oranları ne kadar?

Gözler Merkez Bankası'nın Ocak ayı Para Politikası Toplantısına çevrildi. Konut kredisi faiz oranları politika faizi kararı öncesinde ne kadar? Kredi faiz oranları karadan nasıl etkilenecek?

Kanal İstanbul toplantısına İBB de davet edildi!

Çılgın proje Kanal İstanbul'un Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporuna son haline vermek için 28 Kasım tarihinde İnceleme Değerlendirme Komisyonu (İDK) toplantısı gerçekleştirilecek. Yapılacak toplantıya İBB de davet edildi.

Kat malikleri toplantısına vekaleten katılabilinir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Kat malikleri kurulu toplantısına ortak mülkiyet olan bir dairenin ortaklarından biri katıldı ancak diğerlerinin yazılı vekaletini sunmadı. Alınan kararlar için ne düşünülür?' sorusunu yanıtladı

FİKKO toplantısında gayrimenkul fonlarına ilişkin son durum konuşuldu!

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi toplantısında, küresel finans piyasalarındaki gelişmeleri ve ülkemize olası etkilerini, enerji ve gayrimenkul fonlarına ilişkin son durumu ele aldık" dedi...

Avcılar'da imar toplantısı gerçekleştirildi!

Avcılar Belediyesi tarafından Yeşikent’te gerçekleştirilen imar toplantısına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Murat Kurum, Türkiye İçin Kazanç Vakti Tanıtım Toplantısı'na katılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yarın İstanbul'da, "Türkiye İçin Kazanç Vakti" sloganıyla, gayrimenkul alanında hayata geçirilecek kampanyayı basın toplantısı ile anlatacak...

Kırşehir'de imar barışı bilgilendirme toplantısı yapıldı!

Kırşehir'de muhtarlara yönelik "İmar Barışı" bilgilendirme toplantısı yapıldı. Valilikten yapılan açıklamaya göre, Neşet Ertaş Kültür Merkezi'ndeki bilgilendirme toplantısına merkez, Boztepe ve Mucur ilçelerindeki muhtarlar katılım gösterdi. 

mosfed toplantısına kimler katıldı Haberi

mosfed toplantısına kimler katıldı

MOSFED, 1. Genel İstişare Toplantısı’nın açılış konuşması Başkan Ahmet GÜLEÇ tarafından yapıldı. Güleç, Daron Acemoğlu’nun ‘Ulusların Düşüşü’ isimli eserine referans vererek, kurumları olan devletlerin geliştiğinin, kurumları olmayanların ise geri kaldıklarının altını çizdi ve MOSFED’in faaliyetleriyle çoğunluğu KOBİ’lerden oluşan mobilya sektörünün kurumsallaşma sorununun aşılmasında üstlendiği role değindi. 


Güleç’ten sonra kürsüye gelen ve KOBİ’lerle ilgili çalışmalarıyla tanınan Dünya Gazetesi Yazarı Dr. Rüştü Bozkurt, ‘Kurumsallaşma & İnovasyon’ başlıklı konuşmasında, mobilya sektörünün 9 önemli ihtiyacı olduğunu belirterek, sistemleşme ve kurumsallaşma, üretimin teknolojik altyapısı olan ihtisas OSB’lerine taşınması, uluslararası alanda doğru konumlanma, danışmanla çalışma, TÜİK verilerinin işlevselleştirilmesi, finansmana erişim, rekabet edebilir ölçeklere kavuşmak için ortaklık ve şirket birleşmeleri, teknoloji ile işbirliği yapan ‘akıllı mobilya’ trendinin doğru takip edilmesi ve Eximbank kredilerinin Türk mobilyacısı lehine şartlandırılmasının...