26 / 04 / 2024

muğla orman yangınları

muğla orman yangınları

Muğla'daki orman yangını kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Gece boyunca devam eden yangına sabahın ilk ışıkları ile birlikte 4 uçak, 8 helikopter ile müdahale edilmeye başlandı

Muğla'da orman yangını çıktı!

Muğla Köyceğiz'de orman yangını çıktı. Ekiplerin yoğun mücadelesiyle 3 saatte kontrol altına alınan yangında soğutma çalışmaları başladı. Köyceğiz ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

Mustafa Kara tatilcilere ve piknikçilere orman yangını uyarısı yaptı!

Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara, ilin yaz aylarında yangına hassas bir bölge olduğunu, bu nedenle tatil yapan vatandaşların mangalsız piknik yapmaya özendirilmesi gerektiğini söyledi.

Muğla'da 17 yıl önce küle dönen 25 bin metrekarelik orman arazisine lüks konutlar yapılıyor!

15 Temmuz 2007 tarihinde Muğla Milas’a bağlı Meşelik Mahallesi’ndeki kızılçam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alan küle dönmüştü. Toplam 25 bin metrekarelik orman arazisine şu günlerde otel ve konut yapımına başlandı.

Orman yangınları konut sigortasına olan talebi artırdı!

İklim değişikliğiyle oluşan aşırı sıcaklar, Ege ve Akdeniz başta olmak üzere birçok bölgede orman yangınlarına yol açıyor. Bu durum bölgede yaşayan halk ve yazlık sahiplerini tedirgin ederken, konut sigortasına olan talebi ise ciddi oranda artırdı.

Orman yangınları konut sigortasına talebi artırdı!

İklim değişikliğinin sebep olduğu aşırı sıcaklar, son dönemlerde Türkiye'nin Ege ve Akdeniz başta olmak üzere birçok bölgesinde orman yangınlarına neden oluyor. Bu durum bölgede yaşayan halk ve yazlık sahiplerini tedirgin ederken, konut sigortasına olan talebi de oldukça artırdı.

Geçen sene çıkan orman yangınlarından 830'unun sebebi ihmal ve kazalar! Türkiye'nin yangın bilançosu açıklandı! 

Türkiye'nin geçtiğimiz yıl yaşanan orman yangınlarına ilişkin bilançocu açıklandı. İşte ayrıntılar...

Muğla'da tapu şoku: Orman müdürlüğü tapuları tanımıyor!

Türkiye’nin bazı kentlerinde olduğu gibi Muğla’da da vatandaşların atadan kalma tapulu arazi ve evlerine Orman Müdürlükleri tarafından orman alanı içinde kalması sebebiyle “Rıza-en terk edin” şeklindeki yollanan mektuplar vatandaşı şoka uğrattı.

Antalya ve Muğla'daki yangınlarda zarar gören evler 2-3 ayda teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Antalya ve Muğla'daki orman yangınlarında zarar gören 1350 konut için inşaat çalışmalarının başladığını söyledi.

Antalya ve Muğla'da çıkan yangında 2 bin 516 bağımsız birim ağır hasar aldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Antalya ve Muğla'da çıkan yangında toplamda 2 bin 516 bağımsız birimin acil ağır hasarlı ve yıkık olduğunu söyledi.

Muğla'da yanan ormanlar imara açılmayacak!

Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak, orman yangınlarda zarar gören 60 bin hektar alanın imara açılmayacağını dile getirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! O borçlar erteleniyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın almış olduğu karar ile Antalya, Muğla, Adana, Mersin ve Osmaniye'de meydana gelen orman yangınları sebebiyle zarar gören tüketicilerin elektrik fatura tahsilatları 3 ay süreyle ertelendi.

Orman yangınları ve seller DASK kapsamına giriyor! 

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Noyan Doğan bugünkü yazısında orman yangınlarının ve sellerin DASK kapsamına girmesi için çalışmaların başlatıldığını kaleme aldı.

Orman yangınlarında konut sigortası koruması var mı?

Son zamanlarda Türkiye genelinde çok sayıda kentte çıkan orman yangınları birçok evi kullanılmaz hale getirdi. Peki orman yangınlarında konut sigortası koruma sağlar mı? DASK orman yangınları için geçerli olur mu işte detaylar...

Muğla'da 156 bina acil yıkılacak!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Muğla'da yangınlar nedeniyle 11 bin 844 haneden 36 bin 365 vatandaşın tahliye edildiğine vurgu yaparak "Toplam 156 bina acil yıkılacak, yıkık ve ağır hasarlı konumdadır. 77 konut da aynı kapsamdadır" diye konuştu.

Muğla'da 10 bin kişi tahliye edildi!

Geçtiğimiz haftadan beri yangınlarla mücadele eden Muğla'da 10 bin kişi yaşadıkları evlerden tahliye edildi. 

muğla orman yangınları Haberi

muğla orman yangınları

Muğla'daki orman yangını kontrol altına alınmaya çalışılıyor.


İlçeye bağlı Köyiçi Mezarlık mevkisinde başlayan, Türkevleri ve Çökertme mahallelerine de sıçrayan orman yangını, gece boyunca devam etti. Yangının Kemerköy Termik Santrali'ne ulaşmaması için mücadele veren yer ekiplerine, günün ilk ışıklarıyla havadan müdahale ekipleri de destek vermeye başladı. 


Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara da keşif helikopteriyle gökyüzünden hava araçlarını yönlendirdi.


Yangın, 4 uçak, 8 helikopter ile havadan, çok sayıda arazöz ve orman yangını söndürme işçisiyle de karadan yapılan müdahalelerle kontrol altına alınmaya...