20 / 04 / 2024

Muhtar adaylığı şartları nelerdir

Muhtar adaylığı şartları nelerdir

Nasıl muhtar olunur? Muhtar adayı olmak için nereye başvurulur? Muhtar adayı olmak için aranan şartlar neler? Muhtar adayı olmanın şartları nelerdir? İşte muhtar adaylığıyla ilgili tüm soruların cevapları…

Muhtar olmak için gereken şartlar!

Muhtar olma şartları neler? Muhtar olmak için gereken şartlar nelerdir? İşte muhtar olma şartları 2021...

Muhtar olma şartları 2021!

Nasıl muhtar olunur? Muhtar adayı olmak için nereye başvuru yapılır? Muhtar olma şartları 2021 neler? İşte tüm merak edilenler...

Çinli muhtar köydeki herkese ev veriyor!

Çin'in en zengin köyü olan Huaxi Köyü'nün muhtarı burada yaşayan herkese ev ve araba veriyor. Fakat bu ev hediyesi için bir takım şartlar bulunuyor. 

Selçuklu'ya 6 yeni muhtar ofisi!

Mahalle muhtarlarının halka daha modern ve çağdaş mekanlarda daha iyi çalışma şartlarında hizmet verebilmeleri amacıyla yapılan yeni Muhtar Ofislerinde, estetik ve fonksiyonellik ön planda tutuldu.

Emlak vergileri affı şartları!

Emlak vergi borcunu ödemeyen mükelleflere 2014 Eylül ayında Resmi Gazete 'de yayımlanarak yürürlüğe giren Torba Yasası ile af getirildi. İşte emlak vergileri affı şartları..

Site yönetiminden blok yönetimine geçiş şartları!

Apartman ve site yönetimlerinin nasıl olması gerektiği Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alıyor. Site yönetiminden blok yönetimine nasıl geçilir? Site yönetiminden blok yönetimine geçiş şartları nelerdir?

Emlak vergisinden muafiyet şartları!

Sıfır oranlı emlak vergisi olarak nitelendirilen uygulamaya göre, muafiyet şartlarını taşıyan kimseler, bağlı oldukları belediyeye verecekleri bir beyanname ile vergiden muaf oluyor. İşte emlak vergisinden muafiyet şartları..

Çevre temizlik vergisi yapılandırma şartları 2014!

6552 sayılı Torba Yasasının Eylül 2014 'te yürürlüğe giren maddeleri gereğince emlak ve çevre temizlik vergilerinde yapılandırma yapılabiliyor. İşte çevre temizlik vergisi yapılandırma şartları 2014..

Emlak vergisinde af 2014 şartları!

6552 sayılı Torba Yasa, Eylül 2014 tarihinde yürürlüğe girdi. Kanun kapsamında emlak ve çevre temizlik vergisi borçları da bulunuyor. Peki, emlak vergisinde af 2014 şartları nelerdir?

Parsel tevhid şartları nelerdir?

Parsel tevhid (birleştirme) işleminin yapılabilmesi için tevhid işlemi yapılacak gayrimenkullerin bitişik olması gibi bazı şartlar bulunuyor. Peki, parsel tevhid şartları nelerdir? İşte, parsel tevhid şartları!

Arazi ifraz şartları!

Arazi ifraz işlemi; tek bir parseli birden fazla parsele ayırma işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Arazi ifraz işlemi yapılabilmesi için bazı şartlar bulunuyor. İşte, arazi ifraz şartları!

Emlak vergisi borcuna af şartları!

2014 yılının Eylül ayında Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 6552 sayılı Torba Yasası dahilinde emlak vergisi ve çevre temizlik vergisi borçlarına af getirildi. İşte emlak vergisi borcuna af şartları..

Belediyelerin arsa ve konut tahsis şartları!

Belediyelerin arsa ve konut tahsis şartları nelerdir? İşte 2005 Eylül'de Resmi Gazete'de yayımlanan Belediyelerin arsa, konut ve işyeri üretimi, tahsisi, kiralaması ve satışına dair genel yönetmelik esasları..

Muhtar adaylığı şartları nelerdir Haberi

Muhtar adaylığı şartları nelerdir

Muhtar adayı olma şartları nelerdir?

Muhtarlık seçimleri için başvuru yapmaya gerek yoktur. Seçim günü sandık yanına muhtar pusulaları bırakılır. Seçtiğimiz muhtar adayının pusulası onaylanarak sandığa atılır. En çok oyu alan, muhtar olur. Muhtar, ihtiyar heyeti ve azaları adaylığı için herhangi bir kuruma başvurmanıza gerek yoktur…

Partiler aza veya muhtar adayı gösteremezler.


Muhtar adayı olmak için gereken şartlar!

Kanun o özellikleri şöyle tanımlamış:

- Türk olmak,

- Seçim başlamadan önce en aşağı altı aydan beri o mahallede oturmakta bulunmuş olmak,

- 25 yaşını bitirmiş olmak,

Hırsızlık, kaçakçılık, dolandırıcılık, sahtecilik ve sahte kağıtları bilerek kullanmak, inancı kötüye kullanmak gibi yüz kızartıcı suçlardan biriyle veya ağır hapis cezasiyle hükümlü veya kamu hizmetlerinden yasaklı olmamak,

- Türkçe okur yazar olmak, şarttır.


Muhtar adayının oy pusulası!

- Oy pusulaları...