24 / 04 / 2024

Muhtar Oral biyografi

Muhtar Oral biyografi

Oral Mimarlık'ın kurucularından Müteahhit Muhtar Oral kimdir? Müteahhit Muhtar Oral, yaşamı boyunca hangi işlere imza attı? İşte Oral Mimarlık'ın kurucusu Müteahhit Muhtar Oral 'ın biyografisi..

İzmir'de arazi tartışması bir can aldı! Eski muhtar göz altına alındı!

İzmir'in Çeşme ilçesinde arazi anlaşmazlığından dolayı aralarında husumet bulunan kiki kişi arasındaki tartışma büyüdü ve eski muhtar, Bilen Dolma'yı tabancayla öldürüp, eşini de yaraladı.

BİM'de Oral-B Şarjlı Diş Fırçası 599 TL, Jenny Willy Aylık Paketler 219 TL! BİM online 31 Ekim 2023 kataloğu

BİM'in 31 Ekim 2023 tarihli aktüel ürünleri yayımlandı. Paylşaılan katalogda, Oral-B Şarjlı Diş Fırçası 599 TL, Jenny Willy Aylık Paketler 219 TL'ye satışa sunuldu. İşte 31 Ekim 2023 aktüel ürünler kataloğu...

Salih Cem Oral Kimdir? Salih Cem Oral kaç yaşındadır?

Salih Cem Oral kimdir? Salih Cem Oral’ın mesleği nedir? Salih Cem Oral hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

Muhtar maaşları ne kadar oldu? İşte güncel en düşük ve en yüksek muhtarlık maaş fiyatları...

Temmuz ayında hem asgari ücrete  hem de memura yapılan zamlarla birlikte muhtar maaşlarında da ücret artışına gidildi.

Muhtar maaşı 2022 ne kadar oldu? Muhtar maaşlarına zam mı geldi?

Muhtar maaşları ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş muhtar maaşlarını asgari ücret düzeyine çıkaracak olan torba yasa teklifinin bugün Meclis'e sunulacağını ifade etti. İşte tüm detaylar..

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhtar maaşlarına zam müjdesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Muhtar maaşlarının asgari ücretin altında kalmasına gönlümüz razı olmadı. Yaptığımız değerlendirme sonunda muhtar maaşlarını asgari ücret seviyesine yani 4 bin 250 liraya yükseltme kararı aldık." açıklamasında bulundu.

Habib Ağa Sağlık Hizmetleri Turizm İnşaat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.Şehit Muhtar Şb. açıldı!

Habib Ağa Sağlık Hizmetleri Turizm İnşaat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.Şehit Muhtar Şb. bugün Beyoğlu'nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Khalil Ghwısh tarafından açıldı.

Oral Mimarlık Değer 16 Residences ile 2021 Avrupa Gayrimenkul Ödülü'nü aldı!

Merakla beklenen 2021 Avrupa Gayrimenkul Ödülleri sonuçları 2 Aralık 2021 tarihinde Londra’da gerçekleştirilen törenle açıklandı. Oral Mimarlık, Nişantaşı’nda gerçekleştirdiği Değer 16 Residences projesi ile yarışmada ödül aldı. 

Emin Oral Bülbüloğlu kimdir?

Ağrı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne atanan Emin Oral Bülbüloğlu kimdir? Emin Oral Bülbüloğlu hangi görevlerde bulundu?

Emin Oral Bülbüloğlu Ağrı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne atandı!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, Emin Oral Bülbüloğlu Ağrı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne atandı.

Muhtar olmak için gereken şartlar!

Muhtar olma şartları neler? Muhtar olmak için gereken şartlar nelerdir? İşte muhtar olma şartları 2021...

Muhtar olma şartları 2021!

Nasıl muhtar olunur? Muhtar adayı olmak için nereye başvuru yapılır? Muhtar olma şartları 2021 neler? İşte tüm merak edilenler...

4541 Sayılı Şehir ve Kasabalarda Mahalle Muhtar ve İhtiyar Heyetleri Teşkiline Dair Kanunda değişiklik!

4541 Sayılı Şehir ve Kasabalarda Mahalle Muhtar ve İhtiyar Heyetleri Teşkiline Dair Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Muhtar Oral biyografi Haberi

Muhtar Oral biyografi

Muhtar Oral kimdir?

Muhtar Oral yaşamı boyunca sunduğu hizmetlerin kalitesine son derece önem vermiştir.  1907’ de İstanbul’da doğan Muhtar, 1930’da İstanbul Teknik Üniversitesinden hem mimar, hem de mühendis olarak mezun oldu. 


1930 ila 1935 arasında İbrahim Galip İnşaat için çalıştı. Unkapanı Köprüsü’nün inşaatında Şantiye Şefliği yaptı. 1935’de kendi mimari firmasını kuran, Muhtar’ın ilk projeleri çeşitli konut ve ofislerdir. 


Önemli projeleri Boğaziçi’nde yer alan Ragıp Bey villası, Gümüşsuyundaki Üçler Apartmanı, Alpullu’daki Şeker Fabrikalarıdır. 


Yapı ve Kredi Bankası’nın 1946’daki kuruluşundan sonra, Muhtar Oral, 1976’ya kadar, 29 yıl boyunca, Yapı ve Kredi Bankası’nın 200’den fazla şubesini tasarım ve inşaatını müteahhid olarak yüklendi.  


Muhtar Oral, 1981’de vefatına kadar, oğlu Ahmet ile işbirliğe devam...