20 / 04 / 2024

Musa Ülken kim

Musa Ülken kim

Anadolu Sigorta Genel Müdürü Musa Ülken, DASK’ın kuruluşundan bu yana gösterdiği gelişimin Türkiye için büyük bir başarı olduğunu söyledi. Sigortalı konut sayısı 6 ayda 1 milyondan fazla artış göstererek şubat ayında 5 milyonu aştı...

Konut kredisi ekspertiz işlemlerini kim yapar?

Konut kredisi; bankaların ve kredi kuruluşlarının konut sahibi olmak isteyen kişilere gayrimenkul ipoteği karşılığında verdiği kredi olarak tanımlanıyor. Peki, konut kredisi ekspertiz işlemlerini kim yapar?

Isı pay ölçer ve yakıt faturasını kim öder?

Isı pay ölçer kullanımı, 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ile zorunlu olarak karşımıza çıkıyor. Peki, apartmanlarda ortam sıcaklığının istenilen derecede ayarlanmasına yarayan ısı pay ölçer ve yakıt faturasını kim öder?

Belediyenin kestiği cezayı kim ödeyecek?

Apartmanda hangi alanların ortak alan olduğuna ilişkin esaslar, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Apartmanlarda uygulanan cezaları kimin ödemesi gerekir? Peki, belediyenin kestiği cezayı kim ödeyecek?

Musa Öztürk kimdir?

Adana Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk kimdir? Musa Öztürk, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Musa Öztürk, ne zamandan beri belediye başkanı olarak hizmet veriyor? İşte Musa Öztürk..

Oturma ruhsatını kim alır?

Ruhsatı alınmış binalar için İmar Müdürlüğü'nden alınan belgeye oturma ruhsatı deniyor. Yapı hakkında tüm bilgilere oturma ruhsatında yer veriliyor. Peki, oturma ruhsatını kim alır?

Emlak alım satım vergisini kim öder?

Konut, arsa, dükkan ya da tarla gibi gayrimenkullerin tapu işlemleri için Tapu Müdürlüğü sunduğu hizmet karşılığında tapu alım satım harcı talep ediyor. Peki, emlak alım satım vergisini kim öder?

Tapu harcını kanunen kim öder?

Taşınmaz mal alım satım işlemlerinin eksiksiz gerçekleşebilmesi için gerekli belgelerin temin edilmesi ve tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu harcını kanunen kim öder? İşte yanıtı..

Musa Çiçek İnşaat'ın yeni projesi: Boliva Bornova!

Musa Çiçek İnşaat, Bayraklı'da gerçekleştireceği yeni projesi ile kentin ilk yapısal çelik konstrüksiyon sistemli yüksek binasını inşa edecek. Son teknolojinin tüm imkanlarını kullanarak farklı konsepte sahip projeyle adından sıkça söz ettirecek

Kapıcı tazminatı kim öder?

Kapıcıya ödenecek tazminat, 4857 sayılı İş Kanunu esaslarına göre hesaplanıyor. Kapıcı giderlerine tüm maliklerin eşit olarak katılmaları gerekiyor. Peki, kapıcı tazminatı kim öder? Malik mi kiracı mı?

Havvanur Yurtsever kim?

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. yönetim kurulunda, "Kesinleşmiş Bağımsız Üye Adaylığı" kabul edilen Havvanur Yurtsever kim? İBB Meclis üyesi olan Havvanur Yurtsever'in özgeçmişi...

Kim Kardashian Kaplumbağa Adası'nı satın alacak!

Kim Kardashian Avustralya'da ada alma hazırlığında.5 milyon dolar değer biçilen Queensland'daki Kaplumbağa Adası'nı satın almak için girişimde bulunan Kardashian adaya kızı North için oyun parkı inşa etmek istiyor.

Sit alanını kim ilan eder?

Tarih öncesinde yaşayan medeniyetler hakkında bilgilere ulaşabileceğimiz alanlara sit alanları deniyor. Sit alanları koruma altında oluyor. Peki, sit alanlarını kim ilan eder? İşte, sit alanlarının tespiti!

BİM'in sahibi kim?

1995 yılında hayatımıza giren Birleşik Mağazalar A.Ş. veya kısaca BİM mağaza sayısı ve yıllık ciro bakımından Türkiye'nin en büyük perakende kuruluşu. Peki BİM'in sahibi kim?

Musa Ülken kim Haberi

Musa Ülken kim

Ülken, “Türkiye’de 1999 yılında konutların sigortalılık oranı yüzde 4’ken, bugün zorunlu deprem sigortalılık oranı yüzde 30’u geçti. 12 yıl aradan sonra çıkarılan Afet Sigortaları Kanunu da önemli bir dönüm noktası oldu. Elektrik ve su aboneliği işlemlerinde zorunlu deprem sigortası poliçesinin kontrol edilmeye başlanmasıyla birlikte sigortalı konut sayısı 6 ayda 1 milyondan fazla artış göstererek şubat ayında 5 milyonu aştı” dedi. Yeni Afet Sigortaları Kanunu’yla getirilen kontrol uygulamalarının etkinleştirilmesi ve sistematik hale getirilmesi gerektiğini savunan Ülken sözlerini şöyle sonlandırdı: “Afet yönetiminin bir bütündür. Sistemin zarar azaltma, hazırlık, müdahale ve iyileştirme olarak özetlenen tüm aşamalarının merkezi ve yerel düzeylerde yeniden yapılandırılması gerekiyor.”


Akşam...