16 / 04 / 2024

Mustafa Balcı

Mustafa Balcı

İMO Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, Antalya’nın planlamaya ihtiyacı olduğunu söyledi. Belediyelerin planlamaya öncelik vermesi gerektiğini ifade eden Balcı, "Antalya için bütüncül nazım imar planına ihtiyaç var" dedi.

Mustafa Balcı: Dönüşüm değil yenileme yapıyoruz!

Kentlerin yenilenmesinde yapılaşmanın büyük önem taşıdığını ifade eden İMO Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, "Biz kentsel dönüşümü çok yanlış anlıyoruz. Kentsel dönüşüm değil kentsel yenileme yapıyoruz" dedi.

Şua Müteahhitlik Gayrimenkul İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Şua Müteahhitlik Gayrimenkul İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Rüstem Top, Cengiz Yılmaz, Metin Demir, Mustafa Balcı tarafından 850 bin TL'lik sermaye ile 5 Mayıs'ta kuruldu.

Mobilyada sektör temsilcileri taksit sayısının 24'e çıkarılmasını talep ediyor!

İhracatta hedef büyüten Türk mobilya sektörü iç piyasafa hareketlilik için taksit sayılarının artırılmasını talep ediyor. Weltew Home Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, “Bir evin en temel ihtiyacı olan mobilyada taksit sayısının 24’e çıkması durumunda piyasa canlanır ve tüketici rahatlar” dedi.

Mobilya sektörü ihracatta rekora koşuyor! Hedef 10 milyar dolar!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, ”Yılın ilk 7 ayında 4,5 milyar dolarlık ihracat yaptık. Dünya sıralamasında 36’dan 11’inci sıraya çıktık. İthalat yapmadan dışarıya ürün satan sektörüz” dedi.

Mobilya sektörü finansmana erişimde sıkıntı yaşıyor!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, Merkez Bankası’nın miktarsal sıkılaştırma ve seçici kredi politikalarını yorumlayarak, “Kredi musluklarının çok acil bir şekilde açılması gerekiyor” dedi.

İşsiz inşaat mühendisi sayısı arttı mı?

İMO Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, “Bu süreçte işini kaybeden meslektaşlarımızın sayısı her geçen gün biraz daha artıyor. Tasarım yapan bürolar yavaş yavaş kapanıyor, okulunu yeni bitiren meslektaşlarımızın iş bulmaları giderek imkânsızlaşıyor." dedi.

Bilimsel ölçekte kent planları yapılmalı!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, bir basın toplantısı gerçekleştirdi ve toplantıda Marmara Depreminin yıldönümü sebebiyle açıklamalar yaptı. 

MOSDER: Mobilya alanında daha çok OSB'ye ihtiyacımız var!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, 2021 hedefleri doğrultusunda sektörün yatay yönlü büyümesi gerektiğini dile getirdi. 

Mab Balcılar Mimarlık Mühendislik İnşaat Pazarlama E-Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Mab Balcılar Mimarlık Mühendislik İnşaat Pazarlama E-Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi bugün Maltepe'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Balcı tarafından kuruldu.

Mobilyacılar mağazalar için kira desteği istiyor!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı yaptığı açıklamada, "Kira sözleşmeleri konusunun tekrar gündeme gelmesi gerektiğini düşünüyoruz." dedi.

Mustafa Balcı: Depremde temel sorun yapı stokunun depreme dayanıksız olmasıdır!

İMO Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, Deprem master planının yerel yönetimler tarafından uygulanması gerektiğini belirtti ve "Depremde en temel sorunun fay hatlarından değil, yapı stokunun depreme dayanıksız olmasından kaynaklanıyor" dedi...

Antalya’nın en büyük sorunu çarpık kentleşme!

TÜİK, 2019 Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’nin sonuçlarını açıkladı. Antalya’nın nüfusu 2 milyon 511 bin 700 kişiye ulaştı. İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı (İMO) Mustafa Balcı, Antalya’daki en büyük problemlerin ulaşım ve çarpık kentleşme olduğunu açıkladı.

KDV indirimi uzatılırsa mobilyacılar için bayram olacak!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı Mustafa Balcı, 'Hükümet kararıyla KDV indirimi uzatılırsa mobilyacı için işte o zaman gerçekten bayram sonrası yeniden bayram olacaktır' dedi.

Antalya'da depreme karşı kentsel dönüşüm önlemi!

İMO Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, Antalya’nın deprem kuşağında olduğunu ve sürekli artçı depremlerin meydana geldiğin söyleyerek kentsel dönüşümün önemine dikkat çekti.

Yapı denetim sistemi firmaları ve çalışanları rahatlatacak!

İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, yapı denetim sistemi düzenlemesi ile firmaların ve çalışanların rahatlayacak. Sistemde tüm yanlışların önüne geçileceğini söyledi.

Mustafa Balcı Haberi

Mustafa Balcı

Hafta başından bu yana Çanakkale’de meydana gelen ve çok sayıda evin yıkıldığı depremler, insanların hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan 1999 yılı Gölcük ve 2011 yıllındaki Van depremlerini akıllara getirdi. Gözler, ülke genelinde eski yapılara çevrilirken vatandaşlar illerindeki ve içinde yaşadıkları yapıların olası bir depreme karşı ne kadar dayanıklı olduğunu merak etmeye başladı. Büyük bir kısmı 2. kuşak deprem bölgesinde bulunan Antalya’da deprem master planı olmadığı için eski binaların deprem anında ne olacağı kesin olarak bilinemiyor. İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, olası bir depreme karşı alınabilecek önlemler için deprem master planına ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekti.


“DEPREM HER AN OLABİLİR”

Küçük çaplı depremlerin sık sık yaşandığına işaret ederek, her an büyük ölçekli bir depremin yaşanma ihtimali olduğunu vurgulayan Balcı, “Deprem felaketi...