20 / 04 / 2024

Mut-Derinçay Hidroelektrik Santrali

Mut-Derinçay Hidroelektrik Santrali

Anamur, Bozyazı, Mut-Derinçay, Silifke ve Zeyne Hidroelektrik Santralleri'nin özelleştirilmesi amacıyla yapılan ihalede Hidroelektrik Santrallerinin işletme hakkı için en yüksek teklifi veren Cem Veb Ofset ve ikinci yüksek teklifi veren Abdülmecit Modoğlu

Dünyanın en büyük santrali Edirne’de olacak!

EdirneValiliği tarafından Meriç Nehri üzerinde inşa edilecek olan '3 Nehir 1 Şehir Projesi’ kapsamı dahilinde yapımı devam eden Arşimet Burgu Tribünlü Hidroelektrik Santrali´nde sona aşamaya gelindi. İşte detaylar…

Anamur Dragon Çayı'nda kaçak yapılaşma arttı!

Mersin'in Anamur Dragon Çayı üzerinde bulunan Alaköprü Barajı, Hidroelektrik Santrali, kirlilik ve civarında yer alan gecekondu baraka yapılaşmalar nedeniyle yok oldu.

10 HES özelleştirilecek!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca, son 3 ay içerisinde 10 hidroelektrik santrali için son teklifler alınarak ihale sürecine geçilecek.

Elazığ Perisuyu Çayı'ndaki kamulaştırmada ihlal kararı!

Elazığ Perisuyu Çayı üzerinde yapılması planlanan Pembelik Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) projesinde yürütme durduruldu. Köylülerin AYM'ye başvuru yapması “acele kamulaştırmalarla” ilgili ilk ihlal kararını verdirdi.

EÜAŞ'a ait 5 hidroelektrik santrali için özelleştirme ihalesi!

Elektrik Üretim AŞ'ye ait olan Anamur, Bozyazı, Mut-Derinçay, Silifke ve Zeyne hidroelektrik santralleri özelleştiriliyor.

ÖİB, 5 hidroelektrik santralini özelleştiriyor!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Elektrik Üretim A.Ş. Anamur, Bozyazı, Mut-Derinçay, Silifke ve Zeyne Hidroelektrik Santralleri'nin işletme hakkını devrediyor. Özelleştirme ihalesi 24 Mart 2017 tarihinde gerçekleşecek.

Şanlıurfa Hidroelektrik Santrali özelleştiriliyor!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Elektrik Üretim A.Ş.ye ait Şanlıurfa Hidroelektrik Santrali ile bu Santral tarafından kullanılan taşınmazları özelleştiriyor. Özelleştirme ihalesine en yüksek teklifi 247 milyon 500 bin TL ile Rönesans Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş. verdi.

Tacikistan Rogun Hidroelektrik Santrali'nin inşaatı başladı

Tacikistan'da "yüzyılın inşaatı" olarak bilinen Rogun Hidroelektrik Santrali'nin inşaatına başlandı. Santral tamamlandığında 335 metrelik yüksekliğiyle dünyanın en yüksek barajı olacak.

Birecik Hidroelektrik Santrali kamuya devredildi!

Türkiye'nin enerji üretim kapasitesi bakımından dördüncü büyüğü olan ve yıllık 2,5 milyar dolar civarında geliri olan Birecik Hidroelektrik Santrali (HES), kamuya devredildi.

EÜAŞ'ın Çayırhan santrali özelleştiriliyor!

Elektrik Üretim Anonim Şirketi'nin (EÜAŞ) Çayırhan'daki kömür rezerv ve enerji üretim alanları özelleştirilecek.

ÖİB Çamlıca 1 Hidroelektrik Santrali'ni özelleştiriyor!

Elektrik Üretim AŞ’ye ait Çamlıca 1 Hidroelektrik Santrali'nin özelleştirilmesi amacıyla düzenlenecek ihaleye katılmak için tekliflerin alındığı bildirildi.

ÖİB 5 hidroelektrik santrali özelleştirecek!

ÖİB, Çamlıca 1 HES, Almus Barajı ve hidroelektrik santrali, Köklüce Barajı ve hidroelektrik santrali ile Menzelet Barajı ve hidroelektrik santralini özelleştirecek. Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım AŞ'nin özelleştirmesi de bu dönemde ön planda olacak.

EÜAŞ'a ait 5 hidroelektrik santrali özelleştirilecek!

Elektrik Üretim AŞ'ye ait olan 5 hidroelektrik santrali ve bu santraller tarafından kullanılan taşınmazlar 3 grup halinde özelleştirilecek.

Mut-Derinçay Hidroelektrik Santrali Haberi

Mut-Derinçay Hidroelektrik Santrali

Anamur, Bozyazı, Mut-Derinçay, Silifke ve Zeyne Hidroelektrik Santralleri'nin özelleştirilmesi amacıyla yapılan ihalede Hidroelektrik Santrallerinin işletme hakkı için en yüksek teklifi Cem Veb Ofset verdi. Karar resmi gazetede yayımlandı.


Karar:


Özelleştirme Yüksek Kurulu’nca,


Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (İdare)’nın 5/11/2014  tarihli ve 7613 sayılı yazısına istinaden;


1) Elektrik Üretim A.Ş.’ye ait Anamur, Bozyazı, Mut-Derinçay, Silifke ve Zeyne Hidroelektrik Santrallerinin “İşletme Hakkının Verilmesi” yöntemi ile bir bütün halinde özelleştirilmesi amacıyla 13/8/2014 tarihinde yapılan İhale sonucunda İhale Komisyonu tarafından;


Anamur, Bozyazı, Mut-Derinçay, Silifke ve Zeyne Hidroelektrik Santrallerinin;


• 8.850.000 (Sekizmilyonsekizyüzellibin) ABD Doları bedelle en yüksek teklifi veren  Cem Veb Ofset Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.’ye  İhale Şartnamesi çerçevesinde işletme hakkının verilmesine, Cem Veb Ofset Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.’nin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde teminatının...