17 / 04 / 2024

müteahhit nedir

müteahhit nedir

Kıbrıs Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, müteahhitlerin alacaklarının kısa süre içerisinde ödeneceğini açıkladı. Denktaş yazılı açıklamasında, "Çok kısa bir süre içerisinde müteahhitlerin gecikmiş alacakları ödenecektir" dedi.

Harun Acar: Müteahhitlik ve satış işleri birbirinden ayrışmalı!

HY Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Harun Acar, Türkiye’de son yıllarda hızlı bir gelişim gösteren inşaat sektörünün, üretim ayağını oluşturan müteahhitlik faaliyeti ile satış hizmetlerinin birbirinden ayrışması gerektiğini söyledi.

Müteahhitliğe akın var!

İNSANIN "bu kadarı da fazla" diyesi geliyor. Sanayici fabrikasını kapatıyor, çiçekçi-çerezci dükkanını kilitliyor. Hepsi müteahhitlik peşinde.

Mehmet Tahmazoğlu: Konut üretmek müteahhitlerin işi!

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, konut üretmenin müteahhitlerin işi olduğunu belirterek, kentsel dönüşüm projelerinde müteahhitlerin aktif rol üstlenmesi için her türlü desteğe hazır olduğunu açıkladı.

Müteahhitler sıfır kilometre ihale kanunu istedi!

TMB Başkanı Mithat Yenigün dün İstanbul’da, Türkiye’deki müteahhitlik işlerinin yüzde 70’ini, yurtdışı işlerin ise yüzde 90’dan fazlasını gerçekleştiren birlik üyesi 141 firmanın ortak taleplerini dile getirdi.

Türk müteahhitlerinin yurtdışında artan iş hacmi istihdama yaradı!

Kariyer.net verilerine göre Türk müteahhitlerinin yurtdışında gerçekleştirdiği projelerin değeri 2013 yılı ilk yarısında 10 milyar dolara ulaşması, istihdama da olumlu yansıdı. Toplam bin 683 yeni iş ilanı ile yaklaşık 6 bin kişiye yeni iş fırsatı doğdu..

Müteahhit eksik fatura düzenlerse ne olur?

Tapu dairesinde ödenecek harç için, gerçek satış bedelinin beyan edilmesi gerekiyor. Peki, müteahhit eksik fatura düzenlerse ne olur? Cezası nedir?

Müteahhit satış vaadi sözleşmesi örneği!

Bir arsa üzerine bina inşa eden müteahhitler, kendilerine kalan daireleri satış vaadi sözleşmesi ile bir başkasına satabiliyor. Peki, müteahhit satış vaadi sözleşmesi nasıl yapılır? İşte müteahhit satış vaadi sözleşmesi örneği 2015..

Müteahhit daireyi başkasına satarsa ne olur?

Müteahhitler, inşa ettikleri binadan kendilerine kalan dairelerin satışını yapabiliyor. Ancak kimi zaman müteahhitler, bir dairenin satışını yasal olmayan yollarla farklı kişilere satabiliyor. Peki, müteahhit daireyi başkasına satarsa ne olur?

Müteahhit sözleşmeye aykırı inşaat yaparsa ne olur?

Müteahhitlerin bina inşaatını sözleşmede yer alan esaslara uygun bir şekilde yapması gerekiyor. Müteahhit sözleşmeye aykırı inşaat yaparsa ne olur? İnşaatın sözleşmeye aykırı yapılması nedeniyle sözleşme feshedilir mi?

Müteahhit kaliteli inşaat malzemeleri kullanmazsa ne olur?

Arsa sahipleri ile müteahhit kişi veya firmalar ile kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalanıyor. Sözleşmede belirtilen usule uygun inşaat yapan müteahhite ne yapılır? Müteahhit kaliteli inşaat malzemeleri kullanmazsa ne olur?

Müteahhit kaçarsa ne olur?

Binanın nasıl yapılacağı,hangi malzemelerin kullanılacağı, kaç daireli ve kaç katlı olacağı, ne zaman başlanıp ve ne zaman bitirileceği gibi hususlar yapılan kat karşılığı inşaat sözleşmesinde belirtiliyor. Peki, inşaat bitmeden müteahhit kaçarsa ne olur?

Müteahhit evi eksik teslim etti ne yapmalıyım?

Müteahhitler, arsa sahipleri ile kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalayarak aralarında yaptıkları anlaşmaya istinaden bina inşa ediyor. Müteahhitin inşaatı sözleşmeye uygun yapması gerekiyor. Peki, müteahhit evi eksik teslim etti ne yapmalıyım diyorsanız

Müteahhit evi zamanında teslim etmezse ne olur?

İnşaat sürecinde müteahhitin sözleşmedeki kurallara uyması gerekiyor. Müteahhitin binayı sözleşmede yazan maddelere göre inşa etmesi, zamanında başlaması ve zamanında teslim etmesi gerekiyor. Peki, müteahhit evi zamanında teslim etmezse ne olur?

Müteahhit daire teslim tutanağı!

Müteahhit, bir başka kimse için bir arsa üzerinde inşa edilecek yapı müteahhit veya ticaret ile ilgili bir işi yapmayı üstleniyor. Daire teslim sürecinde müteahhit daire teslim tutanağı imzalanıyor. İşte tutanak örneği..

Müteahhit inşaatı bitirmiyor ne yapmalıyım?

Arsa sahibi ile sözleşme imzalayan müteahhitler bazı sorumlulukları da üstlenmiş oluyor. Ancak kimi zaman müteahhitler, inşaatı tamamlamadan işi bırakabiliyor. Peki, siz de "Müteahhit inşaatı bitirmiyor ne yapmalıyım?" diyorsanız işte yanıtı..

Müteahhit ölürse ne olur?

İnşaat sözleşmesinin imzalanması ile müteahhit arsa sahibine inşaatı, anlaşılan plan ve projeye uygun olarak ve zamanında inşa etmeyi taahhüt etmiş oluyor. Peki, inşaattan sürecinde müteahhit ölürse ne olur?

Müteahhit olmak için ne gerekli?

Müteahhitler, genellikle kat karşılığı inşaat işlerini yapan kimseler oluyor. Bir başka kimse için yapı müteahhit veya ticaret ile ilgili bir işi yapmayı üstlenen kimseye müteahhit deniyor. Peki, müteahhit olmak için ne gerekli?

2b arazisi alım kredisi nedir?

2b arazisindeki "2b", 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir kısaltma olarak karşımıza çıkıyor. Peki, 2b arazisi alım kredisi nedir?

müteahhit nedir Haberi

müteahhit nedir

Kıbrıs Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, müteahhitlerin alacaklarının kısa süre içerisinde ödeneceğini açıkladı. Denktaş yazılı açıklamasında, "Türkiye Cumhuriyeti kaynaklı projelerde devlete ve belediyelere iş yapan müteahhitlerin geçmiş yıllardan kalan ve devam eden projelerinin ödenmesi için çalışmalar son aşamaya getirilerek süreç başlatılmıştır. Çok kısa bir süre içerisinde müteahhitlerin gecikmiş alacakları ödenecektir" dedi. 


Öte yandan İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, sektörde yaşadıkları sıkıntıları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner'e aktardı. 


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, muhaceret affı konusunda yakın zamanda birtakım çalışmalar yapacaklarını açıkladı. 


"Muhaceret affının gerçekleşmemesinden dolayı bir insanlık suçu işliyoruz" diyen Saner, "Muhaceret affına takılan bir kimsenin kendi haklarını korumamasından ya da işverenin kendisine bilerek ya da bilmeyerek yaptığı hatalı davranışlardan dolayı KKTC'ye turist anlamda...