24 / 04 / 2024

Müteahhitler geçici yönetimi

Müteahhitler geçici yönetimi

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site yönetimi" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

Türk müteahhitler için yıllık 10 milyar dolarlık iş potansiyeli! Suudi Arabistan ve yeni pazarlar radarda!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Suudi Arabistan'ın Türk müteahhitler için yıllık 10 milyar dolarlık iş potansiyeli taşıdığının altını çizdi ve yeni pazarların da radarlarında olduğunu belirtti. İşte Erdal Eren'in o açıklaması...

Emlak Konut GYO Güngören Tozkoparan 2. Etap'ın geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO Güngören Tozkoparan 2. Etap Kentsel Dönüşüm projesinin geçici kabulü yapıldı. İşte detaylar...

Köy 3. Etap ve Fikirtepe projelerinin geçici kabulü yapıldı! Emlak Konut GYO duyurdu! 

Emlak Konut GYO, Köy 3. Etap ile Fikirtepe 3419/1 Parsel Kentsel Dönüşüm projesinin geçici kabulünün yapıldığını duyurdu. İşte detaylar...

Geçici işçilere müjde! Çalışma Bakanından geçici işçilere yönelik son dakika açıklaması! Acil bakın!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçici işçi sorununa yönelik yaptığı açıklamada "Geçici işçi problemini çözüyoruz, bu mesele tarihe karışacak" şeklinde konuştu.

Bizim Mahalle 1. Etap 2. Kısım'ın geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Bizim Mahalle 1. Etap 2. Kısım'ın geçici kabulünün yapıldığını duyurdu. İşte ayrıntılar...

Müteahhitler dertli: Maliyet artışları yüzde 170’leri aştı, projeler yarım kaldı!

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin (TMB) 2022 yılı son çeyrek raporunu yayınladı. Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden inşaat, geçen yılı nasıl geçirdi? Yurt içi ve yurt dışı müteahhitlerin sorunları neler? İşte, TMB’nin son raporu.

Merkez Ankara ve Bizim Mahalle 1.Etap 1.Kısım'ın geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO projelerinden Merkez Ankara ve Bizim Mahalle 1.Etap 1.Kısım'ın geçici kabulü yapıldı. İşte ayrıntılar...

Mavi Yapı Ve Proje Yönetimi Mühendislik Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Mavi Yapı Ve Proje Yönetimi Mühendislik Mimarlık Limited Şirketi Kadıköy'de Esen Erdoğan Karcıoğlu ve Müge Kaplan Cindemir ortaklığında kuruldu.

Büyükyalı İstanbul'un kısmi geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO projelerinden İstanbul Zeytinburnu Kazlıçeşme Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi'nde (Büyükyalı İstanbul), 774 Ada 70 Parsel Cami ve Bu Parsele Ait Altyapı ve Çevre Düzenleme İşlerinin kısmi geçici kabulü yapıldı.

Kocaeli Müteahhitler Birliği'nden kentsel dönüşüm çağrısı!

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız ve yönetimi ile bir araya gelen Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş kent genelinde kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi gerektiğini dile getirdi. 

Ofis Karat Bakırköy'ün geçici kabulü onaylandı!

Emlak Konut GYO projelerinden İstanbul Bakırköy Yenimahalle Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi'nin (Ofis Karat Bakırköy) geçici kabulü onaylandı. 

Emlak Konut GYO Köy Zekeriyaköy'ün kısmi geçici kabul tutanağı onaylandı! 

Emlak Konut GYO projelerinden İstanbul Sarıyer Zekeriyaköy Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi'nde  (Köy Zekeriyaköy) kısmi geçici yapılmış olup Kısmi Geçici Kabul Tutanağı onaylandı.

Mistral GYO 2020 yılı 4.dönem kurum geçici vergi beyannamesi!

Mistral GYO'nun 1 Ocak 2020 - 31 Aralık 2020 dönemine ait gelir tablosu, 2020 yılı 4.dönem kurum geçici vergi beyannamesi ekinde Karşıyaka Vergi Dairesi Müdürlüğü'ne sunuldu. 

Müteahhitler geçici yönetimi Haberi

Müteahhitler geçici yönetimi

Arsaya maliklik-ortaklık-sözleşme ile dahil olmanın yanında KMK madde 73 ile verilen yetki ile sitelerin ilk-doğal ve hukuki yönetimi imalatçı-müteahhit firmadadır.


Site yönetimi ruhtur ve en son üflenirse de, imalatın da bu ruha göre yapılması ve daha mimari-irtifak sözleşmesi-hafriyatla yönetimin resmi ve daraltılmış bir organizasyonla kurulması ve işletilmesi gerekir.

Müteahhitler site yönetimi angarya olarak değil; imalat ve satış çabasına denk olarak görmelidir.


Müteahhitler geçici yönetimi üç şekilde kurabilir:

1.  Kendi bünyesinde kuracakları bir yönetim firması üzerinden,

2. Taşeron bir yönetim firması üzerinden,


3. Kendi bünyesinde, daimi yönetime kılavuz bir koordinasyon masası üzerinden,


4. Daimiye esas yönetime geçişi yürütecek , saha tecrübeli ve akademik bilgili bir danışman üzerinden.


Birincide aidatlar %25 fazla bir giderle gerçekleşir ve müteahhit firmanın satış ve refere müşteri sayısında düşüşler olur.


İkincide aidatlar %35 fazla bir...