19 / 04 / 2024

müteahhitlik kriterleri 2020

müteahhitlik kriterleri 2020

Mart'ta yayınlanan yönetmelikle çerçevesi belirlenen ve geçtiğimiz Eylül'de yürürlük tarihi 3 ay ertelenen müteahhitlere yetki belgesi kapsamında sınıflandırma zorunluluğu dün sessiz sedasız başladı

2020 Yılı Yurtdışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı yarın!

2020 Yılı Yurtdışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı yarın saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

Müteahhitlik karneleri ve iş bitirme belgelerinin değerlendirme katsayıları 2020!

Yapı, Tesis ve Onarım İşleri İhalelerinde Kullanılan Müteahhitlik Karneleri ve İş Bitirme Belgelerinin 2020 Yılına Ait Değerlendirme Katsayıları Hakkında Tebliğ bugünkü 31064 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tahir Tellioğlu: Müteahhitlik yasası TBMM gündemine alınmalı!

İMKON Başkanı Tellioğlu: "Türkiye'de her önüne gelen müteahhitlik yapabiliyor. Bu da hem bizi hem de vatandaşları mağdur ediyor" şeklinde konuştu.

Eymen Müteahhitlik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Eymen Müteahhitlik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 11 Mart 2015'te, 10 bin TL sermaye bedeli ile Başakşehir'de Ömer Top, Murat Top ortaklığında kuruldu.

Gümüşbaş İnşaat Müteahhitlik Gayrimenkul Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gümüşbaş İnşaat Müteahhitlik Gayrimenkul Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 10 Mart 2015'te, 10 bin TL sermaye bedeli ile Beşiktaş'ta Mustafa Gümüşbaş Müdürlüğü 'nde kuruldu.

Ala Müteahhitlik Yapı İnşaat Ticareti ve Limited Şirketi kuruldu!

Ala Müteahhitlik Yapı İnşaat Ticareti ve Limited Şirketi 10 Mart 2015'te, 100 bin TL sermaye bedeli ile Başakşehir 'de Mahmoud Rabıe Müdürlüğü 'nde kuruldu.

Aygün Müteahhitlik İnşaat Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aygün Müteahhitlik İnşaat Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 9 Mart 2015'te, 20 bin TL sermaye bedeli ile Ümraniye'de Mehmet Aygün Müdürlüğü 'nde kuruldu.

Berdav Müteahhitlik Mimarlık ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Berdav Müteahhitlik Mimarlık ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi 6 Mart 2015'te, 20 bin TL sermaye bedeli ile Kartal'da, Rıdvan Çelik Müdürlüğü 'nde kuruldu.

Denizoğlu Yapı İnşaat Mühendislik Müteahhitlik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Denizoğlu Yapı İnşaat Mühendislik Müteahhitlik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 3 Mart 2015'te, 50 bin TL sermaye bedeli ile Esenyurt'ta, Abdulkerim Deniz Müdürlüğü'nde kuruldu.

Yurtdışı müteahhitlik sektör payı düştü!

Yurtdışı müteahhitlik sektörü Rusya, Irak ve Libya'da sıkıntı yaşıyor. Sektör pazar payının yüzde 35'ini oluşturan bu 3 ülkedeki 10 milyar doları aşan projelerin Irak ve Libya ayağı durdu.

Müteahhitlik yetki belgesi zorunlu mu?

Yapı ruhsatı alması gereken bütün yapıların bir müteahhit sorumluluğunda yapılması gerekiyor. Peki, müteahhitlik yetki belgesi zorunlu mu? İşte, müteahhitlik belgesi alabilmek için gerekenler...

Müteahhitlik yetki belgesi için gerekli evraklar!

Yapı ruhsatına tâbi bütün yapıların bir yapı müteahhidinin sorumluluğu altında inşa edilmesi için her müteahhitin, müteahhit yetki belgesi alması gerekiyor. Peki, Müteahhitlik yetki belgesi için gerekli evraklar neler?

Müteahhitlik yetki belgesi nereden alınır?

Müteahhit veya Yüklenici veya Üstlenici sözleşme ile yüklenilen işi veya projeyi gerekli yöntemle temin ve tamamlamayı tahahhüt eden özel veya tüzel kişilere deniyor. Peki, müteahhitlik yetki belgesi nereden alınır?

müteahhitlik kriterleri 2020 Haberi

müteahhitlik kriterleri 2020

Her önüne gelenin inşaat sektörüne girip proje üretmesinden kaynaklı ortaya çıkan mağduriyetin önüne geçmek amacıyla geçtiğimiz Mart'ta çıkarılan yönetmelikte yürürlük tarihi Eylül ayı olarak belirtilen, ancak bu alandaki son kararname ile uygulama tarihi 3 ay daha ertelenen müteahhitlere sınıflandırma zorunluluğu dün sessiz sedasız başladı.

Yeni Şafak'tan Kenan Biter'in haberine göre, inşaat sektörüne ilişkin kritik düzenleme ile beraber 2 Aralık 2019 tarihinden itibaren düzenlenecek yapı ruhsatlarında, müteahhitlerin sınıflarının belirlenmiş olması gerekli.

8 SINIFA AYRILACAK


İnşaat sektöründe sonradan ortaya çıkan tüm riskleri minimum seviyelere çekecek uygulama kapsamında yapı müteahhitleri, mesleki ve teknik yeterlikler ile ekonomik ve mali yeterlikler esas alınarak; A-B-C-D-E-F-G ve H grubu olarak 8 sınıfa ayrılacak. Zorunlu hale getirilen 8 sınıfın haricinde bir de geçici grup da bulunacak. 

Bu grup kapsamındakilerden de ekonomik,...