26 / 04 / 2024

Mütekabiliyet Yasası değişikliği

Mütekabiliyet Yasası değişikliği

Ülkemizde yabancılara 6 yılda 18 milyar dolarlık gayrimenkul satılırken, sadece geçen yılki rakam 5 milyar doları geçti. Bahamalar'dan Komor Adaları'na, Dominik'e kadar 120'yi aşkın ülkeden insan mülk edindi

Konut fiyatlarını düşürmek için müteahhitler neleri değiştirebilir?

Ev sahibi olmak isteyen milyonlarca insan artan ev fiyatları nedeniyle ev sahibi olmakta zorlanıyor. Sosyolog Faruk Özcan ev hayali kuranlara, inşaat sektörü ve müteahhitlikte yeni bir dönemin kapılarını açabilmek için müteahhitlerin neleri değiştirebileceğini açıkladı.

Yatırımın rengi değişti! Selçuk Geçer ev ve araba almak isteyenleri uyardı: Çok dikkatli olun!

Ekonomist Selçuk Geçer, ev ve araba almak isteyenlere seslenerek ''Yatırımın rengi değişti çok dikkatli olun'' uyarısında bulundu. 

Sultangazi Zübeyde Hanım Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Sultangazi İlçesi, Zübeyde Hanım Mahallesi Sınırları İçerisinde Bulunan Yaklaşık 29 Hektar Alana İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Sultangazi Zübeyde Hanım Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Sultangazi İlçesi, Zübeyde Hanım Mahallesi Sınırları İçerisinde Bulunan Yaklaşık 29 Hektar Alana İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü 31796 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Gaziosmanpaşa TEM Güneyi Revizyon Nazım İmar Planı değişikliği askıda!

Gaziosmanpaşa ilçesi, 1/5000 ölçekli TEM Güneyi Revizyon Nazım İmar Planı plan notu Değişikliği 15.10.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Gaziosmanpaşa Pazariçi 2. Kısım riskli alana ilişkin imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Gaziosmanpaşa İlçesi, Pazariçi Mahallesi 2. Kısım (4 Nolu Bölge) Riskli Alana İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Konut alımında trendler değişti!

Artık konutların her bir köşesi için ‘nasıl daha işlevsel hale getirilebilir diye düşünüyoruz. Açıkçası estetik kaygılar ikinci planda kaldı. Konut alımında trendler değişti. Peki artık konut alınırken nelere dikkat ediliyor?

Bahçeşehir 2. Kısım 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Bahçeşehir 2. Kısım Mahallesi 434 Ada 9 Parsel, 436 Ada 3 Parsel ile 434 Ada 12 Parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Peker GYO'nun rüçhan hakkı kullanım süresi değişti!

Peker GYO'nun 2021/14 sayılı kararı ile rüçhan hakkı kullanım süresi değişti. Yeni pay alma hakları kullanım süresinin 30 gün olarak belirlenmesine karar verildi. 

634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun TBMM'ye sunuldu. Teklif ile yönetim planında, hayvan haklarını ihlal edici bir hükmün kararlaştırılmasının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Müteahhit unvan değişikliğiyle borçtan kurtulabilir mi?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''Mal varlığına rağmen vatandaşa parasını ödemeyen müteahhit bir anasözleşme değişikliği ile şirket unvan değişikliği yapıyor. Böylece borçtan kurtulmaya çalışıyor. Böyle borçtan kurtulma olur mu?'' sorusunu yanıtladı.

Şile Doğu Sahili Bölgesi 1. etap nazım imar planı değişikliği tadilatı askıda!

Şile İlçesi, Doğu Sahili Bölgesi 1. Etap Nazım İmar Planı Değişikliğine ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı bugün askıya çıkarıldı...

Mütekabiliyet Yasası değişikliği Haberi

Mütekabiliyet Yasası değişikliği

Türkiye ekonomisine duyulan güven yabancıya mülk satışına da yansıdı. Bahamalar'dan Komor Adaları'na, Dominik'ten Mozambik'e kadar 120'yi aşkın ülkeden insan Türkiye'den mülk aldı. Son 6 yılda yaklaşık 18 milyar dolarlık gayrimenkul satılırken, sadece geçen yıl yapılan satış 5 milyar doları geçti. Mülk alımında Ruslar, İngilizler başı çekti. Ruslar Antalya'yı, İngilizler ise Aydın, Muğla ve İzmir'i tercih etti. İstanbul'da mülk alan yabancılar içinde Iraklı ve Suudiler ilk sırada yer aldı.


KAPI 183 ÜLKEYE AÇILDI

Mülk satışındaki artışta Mütekabiliyet Yasası'nda yapılan değişiklik önemli bir etken oldu. 183 ülkenin vatandaşlarına Türkiye'de konut satın alma hakkının tanınmasıyla Radius, Raunda, Bahreyn, Trinidad ve Tobago, Bahamalar, Norfolk Adaları, Virgin Adası, Liberya, Kamboçya, Mauritius, Moritanya, Mozambik, Saint Kitts gibi birçok yerden insanlar Türkiye'den mülk almaya başladı.


HEDEF 10 MİLYAR DOLAR

Bu...