28 / 03 / 2024

Mütekabiliyet Yasası ev

Mütekabiliyet Yasası ev

Mütekabiliyet Yasası'nın çıkmasından sonra geçen bir yılda, 14 bin 599 yabancı Türkiye'den 13 bin 495 taşınmaz satın aldı.

Beşiktaş'ta dükkan mı, Miami'de ev mi? Karlı gayrimenkul yatırımı yapmak için buna dikkat!

Dükkan ve iş yerlerinin fiyatlarında yaşanan artışlar da aynı konut fiyatları gibi ilerliyor. Bir vatandaş, Beşiktaş'ta satılık olan dükkanın fiyatının 1.5 milyon dolar olmasına tepki gösterdi. Peki Beşiktaş'ta dükkan mı, Miami'de ev mi?

Türk inşaat şirketi iflas etti! Dev konut projesi yarım kaldı, 1500 ev teslim edilemedi!

Karadayı Konut Yapı AŞ. iflas etti. Şirket bin 500 konutu teslim edemeyince iflas bayrağını çekti. Dev konut projesi yarım kaldı, 1500 ev teslim edilemedi.

Kentsel dönüşüm yasası, ‘müsadere’ yasası mı? Uzman isim açıkladı!

Kentsel dönüşüm yasasının ‘müsadere’ yasası, yani devletin belirli kişilerin malına istediği zaman el koyması olduğunu öne süren Cumhuriyet gazetesi Köşe Yazarı Av. Erol Türk, bugünkü köşe yazısında anayasanın yasakladığı bu sistemin geri getirildiğini söyledi.

İstanbul'da kira yardımı resmen arttı! Ev sahibi ve kiracılar hemen bakın! 12 ve 18 ay süreyle tam bu kadar verilecek! 

İBB Meclisi’nde kentsel dönüşüm alanlarında kalan yapılar için verilen kira yardımı tutarının yükseltilmesi kabul edildi. İstanbul'da kira yardımı resmen arttı! Ev sahibi ve kiracılar hemen bakın! 12 ve 18 ay süreyle tam bu kadar verilecek! 

Deprem sonrası fırsatçılığa Rekabet Kurumu müdahalesi: Artan ev fiyat ve kiraları için ön araştırma başladı!

Rekabet Kurumu, 6 Şubat tarihli depremlerin ardından emlak fiyatlarında yaşanan dalgalanmaları resmen mercek altına aldı. Deprem sonrası fırsatçılığa Rekabet Kurumu müdahalesi: Artan ev fiyat ve kiraları için ön araştırma başladı!

Annemden miras kalan evde oturuyorum kardeşlerim çıkarır m? Miras kalan ev için diğer mirasçı kira alabilir mi?

Annemden miras kalan evde oturuyorum kardeşlerim çıkarır m? Miras kalan ev için diğer mirasçı kira alabilir mi? soruları vatandaşların aklını kurcalayan sorulardan bazılarıdır. Şimdi bu soruların yanıtlarına göz atalım!

Kat mülkiyet tapulu ev alınır mı?

Kat mülkiyetli tapu; inşaatı tamamlanmış ve iskana açılmış binalar için veriliyor. Peki, Kat mülkiyet tapulu ev alınır mı? Kat mülkiyeti tapuda yazar mı? İşte tüm detaylar...

Miami son yılların gözde yatırım bölgesi oldu!

Yurt dışından ev satın almak son birkaç yıldır ülkemiz vatandaşları arasında yaygınlaşan bir pratik haline geldi. Mütekabiliyet Yasası gereğince yabancılar ülkemizden ev satın alabilirken, Türk vatandaşları da yurt dışından ev satın almak hakkına sahip oluyor. 

İnşaat Mühendisleri Yetkin Mühendislik Yasası'nı istiyor!

İnşaat Mühendisleri Kayseri İl Temsilcisi Murat Yıldız, sektöre ilişkin açıklamalarda bulundu. Yıldız, inşaat mühendisleri için Yetkin Mühendislik Yasası’nın çıkarılması gerektiğini söyledi.

Müteahhitlik yasası çıkmalı!

“Leasing ve KOBİ’iler birlikte güçlü yarınlara -İnşaat Sektörüne Leasing Desteği “ buluşması dün gerçekleştirildi. İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu ( İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu buluşmada " Acil olarak müteahhitlik yasasının çıkarılması gerekiyor." dedi..

Gayrimenkul en güvenli yatırım aracı!

2016 yılında TÜİK verilerine göre gayrimenkul satışları yüzde 4 artış gösterdi. Açıklanan verilere göre Türkiye, kentsel dönüşüm çalışmaları ve mütekabiliyet yasası ile yerli ve yabancı yatırımcıların odağı olmaya devam ediyor.

Mimar Ana White, römorku müthiş bir ev haline getirdi!

Küçük alanlarda yaptığı tasarımlarla ünlü mimar Ana White, küçücük bir römorku müthiş bir ev haline getirdi.

Mütekabiliyet yasası yabancıların Türkiye'ye ilgisini artırdı!

15 yıldır gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren ve gayrimenkul danışmanlık şirketi kuran Eyyup Albayrak, mütekabiliyet yasasının çıkmasıyla yabancı yatırımcının Türkiye'ye ilgisi artırdığını dile getirdi.

Mütekabiliyet Yasası ev Haberi

Mütekabiliyet Yasası ev

     Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, yasanın çıkmasının üzerinden henüz bir yıl geçmesine rağmen yabancılar Türkiye'den yüksek sayıda gayrimenkul alımı yaptı. 

     Bakanlığın sadece yabancı uyrukluları baz alarak hazırladığı rapora göre, 18 Mayıs 2012 ile 8 Mayıs 2013 tarihlerinde 14 bin 599 yabancıya 2 bin 673'ü arsa, 10 bin 822'si konut olmak üzere toplam 13 bin 495 taşınmaz satışı gerçekleştirildi. 

     

     -Rusya ilk sırada- 

     

     Türkiye'den en çok gayrimenkul alanların başında, Rusya vatandaşları geldi. Onları, İngiliz ve Almanlar izledi. 

     Geçen 1 yıllık sürede 2 bin 671 Rusya vatandaşı, Türkiye'den 2 bin 226'sı konut olmak üzere 2 bin 313 gayrimenkul satın aldı. İngiltere'den 2 bin 264 kişiye, Türkiye'nin çeşitli yerlerinden 307...