28 / 03 / 2024

mütekabiliyet yasası Irak

mütekabiliyet yasası Irak

Iraklılar Türkiye'den ev alabilir mi? Iraklılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Iraklılar Türkiye'den işyeri alabilir mi? İşte Bakanlar Kurulu’ nun Iraklıların Türkiye’de taşınmaz edimine yönelik kararı...

Kentsel dönüşüm yasası, ‘müsadere’ yasası mı? Uzman isim açıkladı!

Kentsel dönüşüm yasasının ‘müsadere’ yasası, yani devletin belirli kişilerin malına istediği zaman el koyması olduğunu öne süren Cumhuriyet gazetesi Köşe Yazarı Av. Erol Türk, bugünkü köşe yazısında anayasanın yasakladığı bu sistemin geri getirildiğini söyledi.

Miami son yılların gözde yatırım bölgesi oldu!

Yurt dışından ev satın almak son birkaç yıldır ülkemiz vatandaşları arasında yaygınlaşan bir pratik haline geldi. Mütekabiliyet Yasası gereğince yabancılar ülkemizden ev satın alabilirken, Türk vatandaşları da yurt dışından ev satın almak hakkına sahip oluyor. 

İnşaat Mühendisleri Yetkin Mühendislik Yasası'nı istiyor!

İnşaat Mühendisleri Kayseri İl Temsilcisi Murat Yıldız, sektöre ilişkin açıklamalarda bulundu. Yıldız, inşaat mühendisleri için Yetkin Mühendislik Yasası’nın çıkarılması gerektiğini söyledi.

Müteahhitlik yasası çıkmalı!

“Leasing ve KOBİ’iler birlikte güçlü yarınlara -İnşaat Sektörüne Leasing Desteği “ buluşması dün gerçekleştirildi. İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu ( İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu buluşmada " Acil olarak müteahhitlik yasasının çıkarılması gerekiyor." dedi..

Gayrimenkul en güvenli yatırım aracı!

2016 yılında TÜİK verilerine göre gayrimenkul satışları yüzde 4 artış gösterdi. Açıklanan verilere göre Türkiye, kentsel dönüşüm çalışmaları ve mütekabiliyet yasası ile yerli ve yabancı yatırımcıların odağı olmaya devam ediyor.

Mütekabiliyet yasası yabancıların Türkiye'ye ilgisini artırdı!

15 yıldır gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren ve gayrimenkul danışmanlık şirketi kuran Eyyup Albayrak, mütekabiliyet yasasının çıkmasıyla yabancı yatırımcının Türkiye'ye ilgisi artırdığını dile getirdi.

Emlak Müşavirlik Yasası Samsun'da tartışılacak!

Samsun emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral, 7 ilin oda başkanının katılımıyla ‘Emlak Müşavirlik Yasası’ ile ilgili son durumun Samsun’da tartışılacağını ifade etti.

Mütekabiliyet yasası sektörü olumlu etkileyecek!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, yabancılara konut satışının döviz kazandırıcı hizmet kapsamına alınmasının inşaat sektörünün geleceğini olumlu etkileyeceğini belirtti.

Türkiye'den ev alan yabancılara vatandaşlık hakkı mı verilecek?

Yabancıya satışa izin veren mütekabiliyet yasasının ardından konut bedeline göre süresiz oturma izni veya vatandaşlık gündeme geldi. Zeybekci, ”Kim T.C yazan tapu alıyorsa, o vatandaşımızdır” dedi.

Damga Vergisi ve Mütekabiliyet Yasası yeniden düzenlenecek!

Gayrimenkul sektörünün geliştirilmesi için ne gerekiyorsa yapacağını söyleyen Vedat Demiröz, “Damga Vergisi ve Mütekabiliyet Yasası gibi konularda yeni düzenlemelerle sektörü daha dinamik hale getireceğiz” dedi.

Mütekabiliyet Yasası sektöre 4,5 milyar dolar katkı sağladı!

Mütekabiliyet Yasası’nın çıkarılmasının ardından, konut sektörünün 4,5 milyar dolarlık hacme ulaştığını ifade eden Çelik, satılan her konutun yüzde 5 ila 10’unun yabancıların alması durumunda ise bu rakamın 15-20 milyar dolara ulaşacağını belirtti.

Arapların yeni gözdesi devre mülkler oldu!

Coğrafi olarak adeta ateş çemberinin ortasında yer alan Türkiye, etrafındaki savaşlar ve krizlere rağmen yabancıların gözdesi olmaya devam ediyor. Mütekabiliyet Yasası sonrası Türkiye’deki konutlara yoğun ilgi gösteren Arapların yeni gözdesi devre mülkler

Sektörün dinamosu dönüşüm olacak!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Genel Müdürü Murat Kurum, gelecek dönemde özellikle kentsel dönüşüm ve mütekabiliyet yasasının sektörü hareketlendirmeye devam edeceğini, sektörün dinamosu olacağını söyledi.

mütekabiliyet yasası Irak Haberi

mütekabiliyet yasası Irak

Iraklılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Irak, dünyanın en eski medeniyetlerine ev sahipliği yapmış olan Aşağı Mezopotamya bölgesinde kurulmuş bir devlettir.Bugün Irak, Orta Doğu’da yer alan stratejik mevkisiyle, sahip olduğu petrol rezervleri ile Körfez'in önemli ülkelerinden biri durumundadır. 


Peki Iraklılar Türkiye'den ev alabilir mi? Iraklılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Iraklılar Türkiye'den işyeri alabilir mi?


Bakanlar Kurulu’nun Yabancıların Türkiye’de taşınmaz edimine yönelik kararı ve buna ekli olan taşınmaz edimine izin verilen ülkeler listesine göre, Iraklılar Türkiye'den ev alabiliyor.


Ancak, Iraklılar Türkiye'den ev alması için bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Bu şartlar; Dışişleri Bakanlığı uygun görüşü ve İçişleri Bakanlığı izni olarak sıralanıyor.


Iraklılar, Dışişleri Bakanlığı uygun görüşü ve İçişleri Bakanlığı izni olması durumunda Türkiye'den arsa, işyeri ve konut alabiliyor.


Irak, taşınmaz edimine izin verilen ülkeler listesine göre 2012...