18 / 04 / 2024

Nazım Çulha Kentsel dönüşüm

Nazım Çulha Kentsel dönüşüm

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Çulha kentsel dönüşüm projelerinin mevcut kent dokusuyla uyumlu, kentte yaşayan dinamikler dışında diğer yerleşim yerlerine de örnek olabilecek düzenlemelerin yapılması gerektiğini belirtti.

İzmir'in nazım imar planı çalışmaları tamamlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2 yıllık hazırlık dönemi sonrasında kentin geleceğine yön verecek “1/25000 Ölçekli Nazım İmar Planı” çalışmalarını tamamlayarak meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve akademisyenlerle paylaştı.

İzmir'in 1/25 Bin Ölçekli Nazım İmar Planı tamamlandı!

İZMİR Büyükşehir Belediyesi 1/25000 Ölçekli Nazım İmar Planı çalışmalarını tamamlayarak meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve akademisyenlerle paylaştı.

Esenyurt TEM Kuzeyi nazım imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Esenyurt TEM Kuzeyi Nazım İmar Planı' nda Turizm Tesis Alanları plan notu değişikliğine ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı...

Beyşehir'e 1/5 binlik nazım imar planı!

Konya’nın Beyşehir ilçesinde düzenlenen toplantıda, 1/5 binlik nazım imar planı masaya yatırıldı.

Ankara Kalecik nazım imar planı değişikliği askıda!

Ankara Kalecik ilçesi, Merkez mahallelerini kapsayan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu bugün askıya çıkarıldı...

Arnavutköy Derbent nazım imar planı askıda!

İstanbul Arnavutköy İlçesi, Derbent Mevkii 1/5000 ölçekli nazım imar planı bugün askıya çıkarıldı...

Diyarbakır'daki Nazım Hikmet Caddesi asfaltlanıyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Nazım Hikmet Caddesi'nde başlattığı asfalt çalışmasını olumsuz hava şartları nedeniyle gece saatlerinde de sürdürüyor.

Diyarbakır Nazım Hikmet Caddesi asfaltlanıyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cumali Atilla, Nazım Hikmet Caddesi’nde devam eden asfalt çalışmalarını denetledi.

Samandağ'da 33 yeni mahalle için nazım imar planı yapılacak!

Başkan Nehir, hizmet projelerini, Türbe Peyzajı, Yeni Toplu Konut Hamlesi, BŞB ile ortaklaşa 5,5 dönümlük Rekreasyon Alanı, Çevre Yolu, 75.Yıl Parkı altı otopark, üstü yeşil alan, 33 yeni mahalleyi içine alan Nazım İmar Planı, Kapalı Semt Pazarı ve Çevlik-Arsuz Yolu şeklinde sıraladı.

Kartal 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı tekrar değerlendirilecek!

Kartal 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı'nda yer alan değerler dikkate alınarak, tekrar değerlendirilmesi için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na başvurulmasına karar verildi ve aynı gün bu başvuru yapıldı.

Bakırköy Nazım Hikmet Ran Parkı açıldı!

Bakırköy Hikmet Ran Parkı hizmete açıldı. Yaklaşık 2.500 metrekare alan üzerine kurulu Nazım Hikmet Ran Parkı’nda; yeşil alan, çocuk oyun alanı ve yürüyüş parkuru bulunuyor...

Kartal Merkez nazım imar planı askıda!

İstanbul Kartal ilçesi Merkez 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı bugün askıya çıkarıldı...

Antalya'da 700 hektar sera ve tarım alanı kentsel dönüşüme girdi!

Hürses Gazetesi'nin köşe yazarı Abdullah Yalçın bugün köşesinde "700 hektar sera ve tarım alanı kentsel dönüşüme girdi" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları..

Nazım Çulha Kentsel dönüşüm Haberi

Nazım Çulha Kentsel dönüşüm

Arsuz Belediye Başkanı kentsel dönüşüm projelerinin mevcut kent dokusuyla uyumlu, kentte yaşayan dinamikler dışında diğer yerleşim yerlerine de örnek olabilecek düzenlemelerin yapılması gerektiğini belirtti. 


Arsuz Belediye Başkanı Nazım Çulha, kentsel dönüşümün önemi, yapılması gerekenler ve Hatay'da yerel yönetimler açısından kentsel dönüşüm sürecinin masaya yatırıldığı "Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi"ne yaptığı konuşmada yerel yöneticilerin kentte sadece yapıları dönüştürmediklerini, insanların sosyal yaşamına da müdahale ettiklerini söyledi. 


'Gelecek nesiller için yapacak çok işimiz var' teması ile başlatılan ve Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB), Antakya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO), İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası(İTSO) ve Hatay Sanayici İşadamları Derneği(HASİAD)'nin işbirliğiyle HATMEK'te düzenlenen zirvede Başkan Çulha, 26 köyden oluşan Arsuz'daki ruhsatsız ve düzensiz yapılaşmanın yanı sıra arsalardaki mülkiyet sorunlarına dikkat çekti, ilçede halihazırda mevcut bir riskli alan ve...