26 / 04 / 2024

niğdeli öğrencilerin arıtma tesisi

niğdeli öğrencilerin arıtma tesisi

Niğde Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencileri, MEŞKİ Genel Müdürlüğü'nün Karaduvar Atıksu Arıtma Tesisi ve Berdan İçmesuyu Arıtma Tesisini yerinde gezerek incelediler.Berdan İçme Suyu Arıtma Tesisi'nde, teknik incelemelerde bulundular.

Niğde Atıksu Arıtma Tesisi'nde sona gelindi!

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan yaptığı açıklamada Atıksu Arıtma Tesisi yapımı kapsamında başlatılan proje çalışmalarında sona yaklaşıldığını söyledi

Niğde'ye yeni arıtma tesisi müjdesi!

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan yaptığı açıklamada kente önümüzdeki 5 yıl içinde yeni bir arıtma tesisinin kazandırılacağını söyledi.

Niğde Bor'da yeni arıtma tesisi kurulacak!

Niğde'nin Bor ilçesindeki bir dere yatağında meydana gelen köpürme sonucu bölgede inceleme yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, burada yeni bir arıtma tesisi kuracağını söyledi.

Mehmet Özhaseki: Niğde Bor'da yeni bir arıtma tesisi kuracağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki: "Bor ilçesinde yeni bir arıtma tesisi kuracağız. Önümüzdeki süreçte, planlaması, ihalesi yapılacak. Bir yıla kalmadan temelini atarız inşallah. Yaklaşık 2-3 yıl yapım süreci olacak." dedi.

Zile'ye 19 milyonluk arıtma tesisi!

Zile Belediyesi Orta çay yakınlarında 20 bin metrekare alan üzerinde 2017 yılı içerisinde tamamlanacak olan Atık su arıtma tesisi inşaatının yüzde 70’ni tamamladı.

Manisa Deliçoban'a arıtma tesisi inşa edilecek!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, il genelindeki içme suyu kalitesini arttırma çalışmaları kapsamında Gördes’in Deliçoban Mahallesi’ne içme suyu arıtma tesisi inşa edecek.

Ordu'daki Paket Atık Su Arıtma Tesisi Projesi tamamlandı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, temiz ve sağlıklı bir çevre için Gülyalı ilçe merkezinde başlatmış olduğu Paket Atık Su Arıtma Tesisi Projesi’ni bitirerek hizmete açtı.

İzmir Yenifoça İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'nin inşasına tepki!

İZSU Genel Müdürlüğü'nün, 41 milyon liralık yatırımla 50 bin kişi kapasiteli olarak inşa edilen Yenifoça İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'ni, derin su deşarj sistemi ihalesi yapılmadan devreye almasına çevredeki site sakinleri ve çevreciler tepki gösterdi.

İzmir'e 56 milyon TL'lik arıtma tesisi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Gördes Barajı’ndan gelecek suyu “içme suyuna” çevirecek Kavaklıdere İçme Suyu Arıtma Tesisi’ni gezerek tamamlanan tesisteki son rötuşları inceledi.

Manisa Karaoğlanlı Atıksu Arıtma Tesisi yenilendi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, atıl durumda bulunan Şehzadeler ilçesindeki Karaoğlanlı Atıksu Arıtma Tesisi’ni yapmış olduğu çalışmaların ardından aktif hale getirdi.

Hatay Dörtyol Atıksu Arıtma Tesisi açıldı!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Dörtyol Belediye eski başkanı Fadıl Keskin döneminde yapımına başlanan Dörtyol Atıksu Arıtma Tesisi’ni düzenlenen açılış töreniyle hizmete sundu. Müdürlük tesisin maliyetinin 7 milyon 137 bin 509 TL olduğu belirtildi.

Manisa Durasıllı Atıksu Arıtma Tesisi tamamlandı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Salihli’de bulunan ve çalıştırılmayan Durasıllı Atıksu Arıtma Tesisi’ni vatandaşların hizmetine kazandırdı.

Ünye'de Katı Atık Arıtma Tesisi projesi protesto edildi!

Ordu'nun Ünye ilçesinde toplanan bir grup, yapılacak olan Katı Atık Arıtma Tesisi'ni protesto etti. Basın açıklamasının ardından grup, olaysız şekilde alandan ayrıldı.

niğdeli öğrencilerin arıtma tesisi Haberi

niğdeli öğrencilerin arıtma tesisi

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MEŞKİ) Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre; Niğde Üniversitesi'nde Prof. Dr. Fehiman Çiner ile birlikte 3.'ncü ve 4.'üncü sınıf öğrencilerinden oluşan toplam 58 Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencisi, önce Mersin'in ve Tarsus'un içmesuyu ihtiyacını karşılayan, Berdan İçme Suyu Arıtma Tesisi'nde, teknik incelemelerde bulundular. 


Mersin'de kullanılan içme suyunun arıtma aşamalarını, su temini açısından tesisin yapısı ve işleyişini hakkında bilgiler aldıktan sonra karbon, azot ve fosfor giderimi sağlayan, arıtma çamurundan enerji üreten Karaduvar Atıksu Arıtma Tesisini gezerek, tesisin üniteleri ve prosesleri hakkında MEŞKİ ve işletme yetkilileri tarafından bilgilendirildiler. 


Öğrenciler böyle bir gezi için kendilerine bu imkanı sağlayan başta Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burlıanettin Kocamaz ile MEŞKİ Genel Müdürü Turgut Aybak'a, Arıtma Tesisleri Daire Başkanı Dr. Halil Kabak, Atıksu Arıtma ve...