25 / 04 / 2024

Nilüfer imar planı 2015

Nilüfer imar planı 2015

Gazete Bursa'nın köşe yazarlarından Muharrem Karabulut bugünkü yazısında Bursa ilinin Nilüfer ilçesindeki şuyulandırma olayındaki son durumu anlattı. İşte o köşe yazısı...

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem'in villasına inceleme! 

Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem'in, imar barışı öncesinde imar izni olmayan 1700 metrekare arsa üzerine 7 milyon TL'ye villa yaptırdığı iddialarıyla ilgili AKP İlçe Başkanı Ufuk Ay, açıklama yaptı.

Nilüfer'e imar izni olmayan bölgeye 7 milyon TL'lik villa!

Bursa Nilüfer Belediye Başkanı CHP'li Turgay Erdem'in imar izni olmayan bölgeye 7 milyon TL'ye villa yaptırdığı iddia edildi.

Bursa'nın en büyük ilçesi Nilüfer olacak! 

2035 yılında, Ulaşım Master Planı'na göre Nilüfer Bursa'nın en büyük ilçesi olacak. Yeni oluşturulacak sanayi alanlarında da nüfus yoğunluğu artacak.

Bursa Nilüfer'deki kaçak bina yıkılacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer ilçesindeki Atapark alanına imar planında park olan yere ruhsatsız olarak yapılan binanın yıkımına başladı.

Nilüfer Belediyesi'nden 18.8 milyon TL'ye satılık arsa!

Nilüfer Belediye Başkanlığı, Göçmen Konutları Güneyi Uygulama İmar Planı dahilinde ‘Konut alanında’ kalan arsasını ihale ile satıyor. İhale 27 Aralık'ta gerçekleşecek..

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi'nden Nilüfer'e imar ziyareti!

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa Belediyesi heyeti Nilüfer Belediyesi’ni ziyaret ederek, stratejik plan, imar uygulamaları ve proje çalışmaları hakkında bilgi edindi.

Nilüfer Konaklı'ya örnek plan!

Başkan Burada projesi kapsamında makamını bu hafta Konaklı Mahallesi’ne taşıyan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Konaklı'nın planları hakkında bilgi verdi.

Nilüfer Konaklı'nın imar planı mahalle sakinlerinin katılımıyla şekillenecek!

Nilüfer Belediyesi ve İsveç Yerel Demokrasi Merkezi iş birliğiyle geliştirilen SymbioCity eğitimleri kapsamında, Konaklı Mahallesi'nin 1/1000 ölçekli imar planı, mahalle sakinlerinin katılımıyla şekil alacak.

Mustafa Bozbey'den Odunluk imar planı açıklaması!

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Odunluk Güneyi Uygulama İmar Planı’nda yer alan jeolojik sakıncalı alanın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından “önlemli alan” olarak tespit edilmesinin bilime aykırı bulduğunu söyledi.

Nilüfer İnegazi Köyü'nde çimento fabrikası inşa edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Nilüfer'in İnegazi Köyü'ne yapılması düşünülen çimento tesisinin 1/5000 Ölçekli İlave Nazım İmar Planı ile 1/1000 Öçekli İlave Uygulama İmar Planı'nı onayladı.

Nilüfer'de 600 hak sahibi tapularına kavuştu!

Nilüfer Belediyesi tarafından Yaylacık Mahallesi gelişim alanında 1/1000 ölçekli imar planı kapsammda yapılan çalışmalar tamamlandı.

Bursa Nilüfer Batı Gelişme Bölgesi İmar Planı kabul edildi!

Nilüfer Eko-Kent Planı, Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 3 defa ret edilince aynı bölge için Nilüfer Batı Gelişme Bölgesi Uygulama İmar Planı hazırlandı. Plan Nilüfer Belediye Meclisi’nde kabul edildi.

Nilüfer Belediyesi tarım arazilerindeki yapıları yıkıyor!

Nilüfer Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Yapı Kontrol Ekipleri, 1/5000 ölçekli uygulamalı nazım imar planında tarımsal niteliği korunacak alan olarak belirlenen bölgelerde yapılan yapıları yıkmaya devam ediyor.

Nilüfer imar planı 2015 Haberi

Nilüfer imar planı 2015

Nilüfer Ertuğrul Özlüce şuyulandırma olayı Bursa'da epey taşları yerinden oynatmaya başladı. 

Belediye başkanı, olayı, kendisinden önceki döneme ait olmakla yola çıkıp, bu işte kendisinin günahı olmadığından dem vurup, üstüne üstlük birde nemalanma adına, hazine malını koruyormuş gibi pozisyonlara girerek, kendi yaptığı işin başkaları tarafından onarılması için çareler aramaya başladı. 

Akla ilk gelen çare, tabiî ki basın. 

Sağ olsunlar bizim bazı meslektaşlarımız, şuyulandırma olayı ve öncesiyle ilgili pek fazla bilgi sahibi olmadıkları, teknik konularla ilgili ihtisas sahibi olmadıkları için, olayı tek ağızdan çıktığı şekliyle değerlendirdiler. Burada, hazine suçluymuş gibi gözüktü. Birde, olaya ket vuran, takoz koyan bazı siyasi çevrelerden söz edildi. Hazinenin hakkı olan imar izni verilmeyip bu imar izninin müteahhitlerin arazilerine kaydırılmasına kimse sorgulamadığı gibi, hazinenin hakkını elinden aldığı mahkeme kararıyla sabit...