25 / 04 / 2024

nisanda ödenecek vergiler

nisanda ödenecek vergiler

Taşınmaz mal sahipleri belli dönemlerde vergi ödemekle mükellef oluyor. Peki, gayrimenkul sahipleri Nisan ayında hangi vergileri öder?

Nisan ayında ödenecek vergiler!

Nisan ayında ödenen vergiler, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından vergi takvimi kapsamında açıklanıyor. Peki, Nisan ayında ödenecek vergiler hangileridir? İşte Nisan ayındaki vergiler 2015...

Nisan ayında hangi vergiler ödenecek?

Hangi ayda hangi vergilerin ödeneceğine ilişkin açıklamalar, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından açıklanıyor. Buna göre Nisan ayında hangi vergiler ödenecek? Hangi beyannameler verilecek? İşte Nisan ayı vergi takvimi...

Gelir İdaresi Başkanlığı vergi takvimini yayımladı! İşte Emlak vergisinin 2.taksiti ödeme günü!

Gelir İdaresi Başkanlığı kasım ayında ödenecek vergiler listesini yayımandı. Peki, kasım ayında hangi vergiler ödenecek? İşte 2023 Vergi Takvimi...

EYT’liler emekli olur olmaz 10 bin TL alacak! Bu parayı almayı sakın unutmayın!

EYT'liler emekli maaşı için bankaların güncel promosyon tutarlarını araştırmaya başladı. EYT emeklilerine 10 bin TL’ye varan ödeme alma imkanı ortaya çıktı. İlk emekli aylıkları nisanda ödenecek.

EYT’lilerin cebine fazladan 15 bin TL girecek! Haberi alan emeklilerin sevinçten ağzı kulaklarına varıyor!

​​​​​​​EYT'nin Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından ilk maaşlar nisanda ödenecek. EYT’li vatandaşların bir sonraki gündemi emekli promosyon ödemeleri olacak. Daha önce 10 bin TL’yi gören emekli maaş promosyonları için 15 bin lira rakamı konuşulmaya başlandı.

Çevre Temizlik Vergisi son ödeme tarihi nedir? Çevre Temizlik Vergisi ne zamana kadar ödenecek?

Konut ve işyerleri için alınan vergiler arasında yer alan Çevre Temizlik Vergisi'nde ödemeler devam ediyor. Peki, Çevre Temizlik Vergisi son ödeme tarihi nedir? Çevre Temizlik Vergisi ne zamana kadar ödenecek? İşte tüm detaylar...

Nisan'da hangi vergiler ödenecek? Nisan ayı vergi takvimi 2022!

Hangi ayda hangi vergilerin ödenmesi gerektiği GİB tarafından yayınlanıyor. Peki, Nisan'da hangi vergiler ödenecek? İşte Nisan ayı vergi takvimi 2022...

Mart ayında ödenecek vergiler hangileri? İşte 2022 mali takvimi

Mart ayı vergi mükellefleri için oldukça önem taşıyor, çünkü birçok vergi türünün ödemesi bu ay içerisinde gerçekleşiyor. Peki, mart ayında ödenecek vergiler hangileri? İşte 2022 mali takvimi ve beyanname ve vergi ödeme tarihleri…

Vergi takvimi Kasım 2018!

Kasım ayında ödenecek vergiler Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayınladı. İşte Kasım ayında ödenecek vergiler...

Ankapark için ayda 2.2 milyon TL kira ödenecek!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından kiralama ihalesine açılan Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisindeki Ankapark için ihaleyi kazanan şirket tarafından ayda 2.2 milyon TL kira ödenecek..

Vergi takvimi Nisan 2018!

Nisan 2018 dönemine ait vergi takvimi GİB tarafından yayınlandı. Peki, bu ay hangi vergiler ödenecek? İşte vergi takvimi Nisan 2018..

2018 yılında ödenecek gayrimenkul vergileri!

2018 yılı yaklaşırken hangi vergilerin ne zaman ödeneceği merak ediliyor. Peki 2018 yılında hangi vergi ne zaman ödenecek? diyorsanız işte 2018 yılında ödenecek gayrimenkul vergileri...

Emlak vergisi 2018 ne zaman ödenecek?

Emlak vergisi her sene, senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, emlak vergisi 2018 ne zaman ödenecek? İlk taksitler ne zaman başlayacak?

2018'de işyeri kira gelir vergisi nasıl ödenecek?

İşyerini 2017 yılı içinde kiraya vererek gelir elde edenler işyeri kira gelir vergisi mükellefi oluyor. Peki, 2018'de işyeri kira gelir vergisi nasıl ödenecek?

Aralık ayında ödenecek gayrimenkul vergisi var mı?

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından her ay hangi verginin ödenmesi gerektiği açıklanıyor. Peki, Aralık ayında ödenecek gayrimenkul vergisi var mı?

nisanda ödenecek vergiler Haberi

nisanda ödenecek vergiler

Gayrimenkul sahiplerinin yılın belli aylarında ödeyeceği vergiler bulunuyor. Konut, arsa, arazi ve işyeri farketmeksizin ödenen vergiler olduğu gibi sadece konut ve işyerinden alınan vergiler de bulunuyor.

Taşınmaz mallar için ödenen vergilerin en başında emlak vergisi yer alıyor. Emlak vergisi Türkiye sınırlarındaki tüm taşınmazlar için sahipleri tarafından senede iki taksitte ödeniyor. 

Çevre temizlik vergisi ise konut ve işyerleri için alınıyor. Bu vergiyi mal sahipleri değil kullanıcı ödüyor. Eğer taşınmazı kullanan gayrimenkul sahibi ise malik, kiracı varsa yine kiracı bu vergiyi ödemekle mükellef oluyor.

Ayrıca taşınmazın satışa ya da kiralamaya konu olması halinde de gelir vergisi ödeniyor. Belirlenen istisna sınırlarından yüksek geliri olanlar bu verginin mükellefi oluyor.
 

GAYRİMENKUL SAHİPLERİ NİSAN'DA HANGİ VERGİLERİ ÖDER?

Gayrimenkuller için vergilendirme dönemi 1 Mart'ta başlamıştı. Gelir vergileri için beyanname...