18 / 04 / 2024

nükleer santral inşası

nükleer santral inşası

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK), isim vermeden Türkiye ile birlikte 29 ülkenin ilk defa nükleer enerji programı geliştirmekte olduğunu açıkladı...

Dünya genelinde 65 nükleer santralin inşası devam ediyor!

Dünya genelinde inşası devam eden 65 nükleer santralden 29'u Çin'de, 10'u Rusya'da, 7'si ise Hindistan'da hayata geçiriliyor

Çin Merkez Bankası'nın sosyal konut inşası için finansmanı artırması bekleniyor!

Goldman Sachs analistleri, Çin Merkez Bankası'nın Aralık ayında program aracılığıyla politika bankalarına 350 milyar CNY fon enjekte etmesinden sonra yayımladıkları araştırma notunda, Çin'in rehinli ek krediler yoluyla sosyal konut inşası için finansmanı artırabileceğini öngördü.

Altın fiyatları için asıl yükseliş tarihi belli oldu! Ramazan Kurtoğlu altının ''altın çağını'' açıkladı! Herkes duysun!

Altın fiyatları Fed faiz kararı öncesinde yükselmeye devam ediyor. Altın fiyatlarının yükselmeye devam edeceğini söyleyen Ekonomist Ramazan Kurtoğlu altının altın çağı o zaman diyerek, altın fiyatları için asıl yükseliş tarihini açıkladı.

Akkuyu Nükleer Santrali inşaatıyla ilgili soru önergesi verildi!

Akkuyu Nükleer Santrali inşaatı projesinde yer alan bir Rus firmasının hisselerinin devri meclis gündemine taşındı. CHP'li Başarır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Akkuyu Nükleer Santrali inşaatı meclis gündeminde!

Akkuyu Nükleer Santrali inşaatı meclis gündemine taşındı. CHP'li Başarır konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Akkuyu Nükleer Santral'in inşaatında vinç devrildi!

Mersin'in Gülnar ilçesi'ne bağlı Büyükeceli'de yapımı süren Akkuyu Nükleer Santral inşaat alanında iddiaya göre kule vinç devrildi. 

3. nükleer santral için çalışmalar başladı!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 22. Dünya Petrol Kongresi'ne katıldı. Erdoğan, 3. nükleer santral için çalışmaların başladığını açıkladı.

Akkuyu Nükleer Santrali inşaat ve üretim lisansı için başvuru yapıldı!

Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaat lisansı için 3 Mart'ta Türkiye Atom Enerjisi Kurumuna ve elektrik üretim lisansı için de 28 Şubat'ta Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna başvuru yapıldı.

Nükleer santral inşaatı 14 bin kişilik istihdam sağlayacak!

Nükleer Sanayi Derneği Kurucu Üyesi Tuncer, nükleer santral projelerinin sadece inşaat sürecinde, reaktörlerin tasarımına bağlı olarak 12 ile 14 bin kişi istihdam sağlanabildiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3. nükleer santral projesi açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rusya ile Akkuyu nükleer santral anlaşması yaptık. Japonya ile de Karadeniz kıyısında bir anlaşma yaptık. Şimdi de üçüncü nükleer santral projesini hayata geçirmenin arayışı içindeyiz" dedi.

Sinop'a yapılacak nükleer santral, 8 milyar dolarlık iş fırsatı sunacak!

Sinop'ta yapılacak Türkiye'nin ikinci nükleer santral projesinde yerli sanayiciyi 8 milyar dolarlık iş fırsatı bekliyor.

İngiltere Hinkley Burnu'na nükleer santral inşa edilecek!

İngiliz hükümeti, ülkenin güneyindeki Hinkley Burnu'nda kurulması planlanan nükleer santralin inşasına onay verdi.

İran'da nükleer santral inşaatı başlıyor!

İRAN, Rusya'nın işbirliği ile ikinci nükleer enerji santrali yapacak. Yapılacak santral inşaatına 2018'de başlanılması ve 10 yıl içinde aktif olmasının bekleniyor.

Çin’den İngiltere’ye nükleer santral çağrısı!

İngiltere’nin güneyinde Hinkley Burnu’nda inşa edilmesi planlanan nükleer santral projesinin yatırımcılarından Çin’in İngiltere Büyükelçisi Liu Xiaoming projenin bir an evvel onaylanması için İngiliz Hükümetine çağrıda bulundu.

nükleer santral inşası Haberi

nükleer santral inşası


Japonya'daki Fukuşima felaketiyle güçlenen nükleer enerji karşıtlarına rağmen bu teknolojiden faydalanmak isteyen ülkelere her yıl yenileri ekleniyor. Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK), isim vermeden 29 ülkenin ilk defa nükleer enerji programı geliştirmekte olduğunu açıkladı. 


Bağımsız uzmanlarca hazırlanan "2013 Dünya Nükleer Endüstri Durumu Raporu"na göre ise söz konusu ülkeler arasında Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri ve Belarus'la birlikte bu konuda çalışmalarını sürdüren ve 2030 yılından önce üretime geçmeyi hedefleyen Suudi Arabistan, Ürdün, Bangladeş, Vietnam, Litvanya ve Polonya bulunuyor. Rapora göre haziran sonu itibariyle dünyada toplam 427 nükleer santral faaliyetteyken 66 yeni santral inşaatı da sürüyor.


Türkiye...