26 / 04 / 2024

Ölen kadının mirası kime kalır

Ölen kadının mirası kime kalır

Posta yazarı Tamer Heper, 'Eşimi, annesi ve babası hayattayken kaybettim. Sonra babası vefat etti, annesi ise yoğun bakımda. Eşimin mirasından yararlanabilir miyim? Ne yapmam gerekiyor?' sorusunu yanıtladı.

The Guardian'dan flaş bilgi: Kral Charles ölen insanların varlıklarını kendi mirasına geçiriyor! 

Kral 3. Charles'ın özel mülkü olan ve ona gelir sunan Lancaster Dükalığı'nın iç belgelerine ulaşan The Guardian, kimsesi olmayan ve yaşamını yitiren insanların varlıklarının, bağış yapılacağı iddiası ile Kral'ın mirasına aktarıldığını ortaya koydu. İşte detaylar...

Kadın kooperatiflerinin desteklenmesine ilişkin protokolde müjde: 5 yıl daha uzatılıyor! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen, "Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü"nün yenileneceği ve 5 sene daha uzatılacağı belirtildi. İşte ayrıntılar...

Kocası ölen kadın mirastan ne kadar pay alır?

Evlilikte eğer bir taraf vefat ederse, bu durumda ne yapılır, ortadaki mal nasıl bölünür? bu sorular sık sık sorulmaktadır. İşte kendisine kalan mirasın bölünmesinde sorun yaşayanların sorduğu o sorular!

Kocası ölen kadın mirastan ne kadar pay alır? Anne sağken miras paylaşımı nasıl olur?

Miras konusunda pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan bazıları da “Kocası ölen kadın mirastan ne kadar pay alır? Anne sağken miras paylaşımı nasıl olur?” sorularıdır. İşte bu soruların yanıtları!

Diyarbakır Hevsel Bahçeleri'ne dökülen hafriyatın kaldırılma çalışması sürüyor!

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Hevsel Bahçeleri'ne dökülen hafriyatın kaldırılma çalışması sürüyor...

Gayrimenkul sektöründe kadın istihdamı artırılacak!

Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu'nun tarafından, Türkiye’de bulunan gayrimenkul sektöründe çalışan kadınlarla ilgili yapılan ‘Maskülen Sektörde Kadın Olmak" araştırmasının sonuçlarının açıklandığı toplantıda gerçekleşen panelde ‘Gayrimenkul’de Kadının Geçmişi, Bugünü ve Geleceği’ ile ilgili gö

Maskülen Sektörde Kadın Olmak araştırma sonuçları 16 Aralık'ta açıklanıyor!

Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu, "Maskülen Sektörde Kadın Olmak" araştırma sonuçlarını 16 Aralık 2019 Pzartesi günü açıklıyor...

Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu Baykuş Ödülü aldı!

Gayrimenkulde Kadın Liderler (GKL) Platformu, Türkiye Araştırmacılar Derneği tarafından bu yıl yedincisi gerçekleşen Baykuş Ödülleri’nde, ‘Maskülen Sektörde Kadın Olmak’ Araştırması ile ‘Eşitlikçi Baykuş’ Ödülü'nün sahibi oldu.

Hangi varlıkların mirasçıya geçiş garantisi yok?

Mirasçılar ölen kişinin malvarlığını paylaşır. Nakit olsun, hisse senedi vb. menkul kıymet olsun, bina, arsa, tarla gibi taşınmaz olsun, tümü mirasçılara payları oranında pay ediliyor. Peki hangi varlıkların mirasçıya geçiş garantisi yok?

Salih Tatlıcı'nın miras davasında şok karar!

10 yıl önce ölen Salih Tatlıcı’nın mirasıyla ilgili davanın son duruşmasına oğul Ahmet Tatlıcı katılmayınca, dosyanın düşürülmesine karar verildi. 

Yarım tonluk Mısırlı kadının ameliyatı için ayrı tesis yapılacak!

Dünyanın en şişman kadını olduğu düşünülen Mısırlı İmen Ahmed Abdulati'nin, obezite hastalarının zayıflaması için uygulanan bariyatrik cerrahi ameliyatı için Hindistan'daki hastanede özel tesis inşa edilecek.

Eski Suudi Kralı Fahd’ın miras davasına itiraz!

2005’te ölen eski Suudi Kralı Fahd’ın mirasından İngiltere’de yaşayan gizli eşine pay veren mahkeme kararı, oğlu Prens Abdülaziz’in itirazı üzerine temyiz edildi.

Elbistan'a Kadın Kültür ve Yaşam Merkezi geliyor!

Elbistan Kaymakamlığı ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı işbirliğinde ilçeye Kadın Kültür ve Yaşam Merkezi yapılacak. Akkoyun, Büyükşehir Belediyesi ile ortak sürdürülen çalışmaların son aşamaya geldiğini söyledi.

Ölen kadının mirası kime kalır Haberi

Ölen kadının mirası kime kalır

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Eşimi, annesi ve babası hayattayken kaybettim. Sonra babası vefat etti, annesi ise yoğun bakımda. Eşimin mirasından yararlanabilir miyim? Ne yapmam gerekiyor?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Eşimi, annesi ve babası hayattayken kaybettim. Sonra babası vefat etti, annesi ise yoğun bakımda. Eşimin mirasından yararlanabilir miyim? Ne yapmam gerekiyor? A.A.

Okuyucuma sormam gereken bir sorum olacak. Eşinin vefatında acaba müşterek çocukları var mıydı? Çünkü müşterek çocukları varsa, mirasçılık durumunda değişiklik olacak ve farklı pay alacak. Şayet çocuk yoksa bu sefer payı başka oranda olacak. Ben iki duruma göre de yanıt vereyim. Müşterek çocuk olsaydı, okuyucumun miras payı eşinin malvarlığının dörtte biri, gerisi ise çocuğun veya çocuklarının.

Şayet müşterek çocuk yoksa, okuyucumun eşinin...