19 / 04 / 2024

ölüm halinde mirasın paylaşımı

ölüm halinde mirasın paylaşımı

Miras hukukuna göre bir kimsenin vefatından sonra geride bıraktığı menkul ve gayrimenkul mallar, yasal mirasçılarına kalıyor. Peki, ölüm halinde miras paylaşımı nasıl yapılır? Miras paylaşımı neye göre yapılır?

Kardeşi olanlar dikkat: Kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? 

Miras paylaşımı ile ilgili detaylar en çok merak edilen konulardan olurken, kardeşler arasında mirasın nasıl paylaşılacağı da araştırılıyor. Peki kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? Kardeşler anlaşamazsa dava açılır mı?

2024 konut almak için doğru yıl mı? Fiyatlar ne zaman düşecek?

Emlak piyasasında durgunluk devam ederken, konut fiyatlarında da artış hızı yavaşladı. Broker İlker Şenocak, x sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, yatırımcılar için “2024 yılı konut almak için doğru yıl mı?” sorusunun cevabını verdi.

Mülk sahibi mirasını istediğine bırakabilir mi, diğer mirasçılar bu durumda nasıl hak talep eder?

Anne ve babanın hayatta iken evlatlarına mal vermesine “sağlararası kazandırma” işlemi denir. Peki, Mülk sahibi mirasını istediğine bırakabilir mi? Diğer mirasçılar bu durumda nasıl hak talep eder?

Ölüm aylığı alanları üzecek gelişme: Bazı şartlarda paranız kesilebilir! İşte detaylar...

Ölüm aylığı alanların haklarını kaybetmemesi için dikkat etmesi gereken bazı noktalar var. Akşam gazetesinden Okan Güray Bülbül dikkat edilmesi gereken konuları köşesine taşıdı. İşte detaylar...

Android telefon kullanıyorsanız hemen bakın! Bu yazılım banka hesaplarınızı boşaltmakla kalmıyor, eksilere düşürüyor!

Siber güvenlik tehditleri asla bitmez. Ortaya çıkan yeni kötü amaçlı yazılım, bir süredir gördüğümüz en tehlikeli olabilir.

Reddi miras nasıl yapılır? Mirasın reddi için nereye başvurulur?

Reddi miras; kanuni veya atanmış mirasçının kendilerine geçmiş olan mirası kabul etmemek hususundaki irade beyanları olarak ifade ediliyor. Peki, Reddi miras nasıl yapılır? Mirasın reddi için nereye başvurulur? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Mirasın reddi nasıl yapılır?

Mirasın reddi, mirasçıların kendilerine geçmiş olan mirası kabul etmemek hususundaki irade beyanlarıdır. Peki, reddi miras nasıl yapılır? İşte tüm merak edilenler...

Mirasın intikali nedir? Miras intikali nasıl yapılır?

İntikal bir yerden başka bir yere geçme, geçirilme anlamına geliyor. Miras intikali ise kişinin ölümü halinde taşınmaz mallarının mirasçılarının üzerine geçirilmesi olarak ifade ediliyor. Peki, Mirasın intikali nedir? Miras intikali nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Reddi miras beyanı nasıl yapılır? Reddi miras beyanı iptal edilebilir mi?

Reddi miras veya mirasın reddi; yasal ve atanmış mirasçılara bu mirastan sorumlu olmak istememeleri halinde tanınmış bir hak olarak veriliyor. Peki, Reddi miras beyanı nasıl yapılır? Reddi miras beyanı iptal edilebilir mi? İşte tüm detaylar...

Mirasın hükmen reddi nedir, nasıl yapılır? Mirasın hükmen reddi şartları nelerdir?

Reddi miras; bir kimsenin ölümünden sonra kalan mirasın tamamının kanuni mirasçılar ya da atanmış mirasçılar tarafından reddini ifade ediyor. Peki, Mirasın hükmen reddi nedir, nasıl yapılır? Mirasın hükmen reddi şartları nelerdir? İşte tüm merak edilenler..

Eşin ölümü halinde aile konutu şerhi kalkar mı?

Eşin ölümü halinde aile konutunun akıbeti merak ediliyor. Peki, kanunen eşin ölümü halinde aile konutu şerhi kalkar mı?

Doray Yazılım Teknolojileri Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Doray Yazılım Teknolojileri Ve İnşaat Limited Şirketi Tuzla’da  20 binTL sermaye bedeli  ile Bayram Ay tarafından kuruldu.

Murat Kurum'dan Emlak Katılım Bankası açıklaması!

kentsel dönüşüm yönetmeliğine ilişkin bilgi veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Emlak Katılım Bankası detaylarının kamuoyuyla paylaşacağını söyledi.

ölüm halinde mirasın paylaşımı Haberi

ölüm halinde mirasın paylaşımı

Ölüm halinde miras paylaşımı nasıl yapılır?

Miras hukukuna göre bir kimsenin vefatından sonra geride bıraktığı menkul ve gayrimenkul mallar, yasal mirasçılarına kalıyor. Peki, ölüm halinde miras nasıl paylaşılır? Miras paylaşımı neye göre yapılır?


Mirasçıların yapmaları gereken ilk şey veraset ilamının almak. Mirasçıları ve miras oranlarını gösteren bu belge Sulh Hukuk Mahkemelerinden veya noterlerden alınabiliyor. Miras paylaşımı sözleşmesi Tapu Sicil Müdürlüğü'nde veya noter huzurunda yapılabiliyor. Miras paylaşma kurallarına ilişkin yasal esaslar Medeni Kanun kapsamında şu şekilde açıklanıyor:


Miras paylaşma kuralları

Mirasbırakanın tasarrufu

MADDE 647.- Mirasbırakan, ölüme bağlı tasarrufuyla paylaşmanın nasıl yapılacağı ve payların nasıl oluşturulacağı hakkında kurallar koyabilir.


Bu kurallar, mirasbırakan tarafından kastedilmemiş olan bir eşitsizlik hâlinde payların denkleştirilmesi olanağı saklı kalmak kaydıyla, mirasçılar için bağlayıcıdır.

Aksini arzu ettiği tasarruftan anlaşılmadıkça, mirasbırakanın tereke malını bir mirasçıya özgülemesi,...