25 / 04 / 2024

Ordu bal tesisi yatırımı

Ordu bal tesisi yatırımı

Ordu'da Arcılık Araştırma Enstitüsü tarafından hayata geçirilen Arım Balım Peteğim Projesi kapsamında inşa edilen tesisin 2017 yılı ortalarında faaliyete geçmesi planlanıyor. Projeden Karadenizli bal üreticilerinin yanı sıra ülke genelinde tüm sektör temsilcileri de yararlanabilecek.

Türkiye’nin ilk, dünyanın 5. Bor karbür üretim tesisi açıldı! Bor karbür nedir? Nerelerde kullanılıyor?

Türkiye'nin ilk bor karbür üretim tesisi Balıkesir Bandırma’da açıldı. 80 milyon dolar yatırım maliyeti olan tesislerde üretilecek bor karbür ileri teknoloji ürünlerde kullanılıyor. Dünyada sadece 4 ülkede üretilen bor karbür yatırımı ile Türkiye, sayılı ülkeler arasına girmiş olacak.

Balıkesir Burhaniye'de 24 bin metrekarelik arazi imara açıldı mı?

Vakıflar Genel Müdürlüğü, mülkiyeti Müdürlüğe ait, Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde bulunan 24 bin metrekarelik arazi üzerine otel ve turizm tesisi inşa etmek için “Yapım Karşılığı Uzun Süreli Kiralama İhalesi” açtı.

Körfez GYO Körfez Termal Devremülk Tesisi 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Balıkesir İli, Edremit İlçesi Güre Mahallesinde kain Körfez Termal Devremülk Tesisi 2020 yıl sonu satış ve kira değer tespiti raporu yayınlandı.

Kırıkkale'de Beton Santrali ve Kilit Parke Üretim Tesisi'nin temeli atıldı!

Kırıkkale Balışeyh ilçesine bağlı Işıklar köyünde inşa edilecek Beton Santrali ve Kilit Parke Üretim Tesisi'nin temeli atıldı.

Bandırma'da 22 milyon TL'ye icradan satılık kesimhane tesisi!

Bandırma İcra Dairesi, Balıkesir ili, Bandırma ilçesi, Ömerli Mahallesi, 0 ada, 1572 parseldeki kesimhane tesisi ve müştemilatı olan arsa vasıflı taşınmazları 22 milyon 3 bin 539 TL'ye icradan satıyor..

Balıkesir'e 15 milyon liralık fabrika yatırımı!

Balıkesir'in Havran ilçesinde kadın girişimci Nermin Gelbal Gökduman tarafından 15 milyon lira yatırımla inşa edilen zeytinyağı üretim tesisi açıldı.

Elazığ Keban'da 60.1 milyon TL'ye icradan satılık balık üretim tesisi!

Keban İcra Dairesi, Elazığ ili, Keban ilçesi, Palu Çarşı Mahallesi, 29 ada, 24-25 parsel ve  Elazığ ili, Keban ilçesi, Fırat Mahallesi, 18 ada, 15 parselde yer alan balık üretim tesisini toplam 60 milyon 156 bin 713‬ TL'ye icradan satıyor...

ETİ Maden Bor Karbür Tesisi’nin temeli atıldı!

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde ETİ Maden Bor Karbür Tesisi Temel Atma Töreni'ne, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez katıldı. Dönmez, “Tesisimizi 24 ay gibi kısa bir sürede tamamlamayı hedefliyoruz.” dedi…

Ordu yeni spor merkezine kavuşuyor!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Gülyalı ilçesi Turnasuyu Mahallesi’nde inşaatı süren spor tesisiyle ilgili çalışmaların yüzde 90 seviyesine geldiğini söyledi. Yılmaz, tesisi ay sonunda teslim alacaklarını belirtti.

Balıkesir Edremit'te yapım karşılığı kiralama ihalesi 8 Ağustos'ta!

Balıkesir Edremit Güre Mahallesi'ndeki taşınmaz üzerinde yaklaşık yüzde 70 oranında bitmiş bulunan turizm tesisi inşaatının tamamlanması ve kiraya verilmesi işi ihale ediliyor...

Balıkesir'de 18 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Balıkesir İli, Bandırma İlçesi, Ömerköy Mahallesi'nde yer alan şeker piliç kesimhane tesisi ve idare binası icradan satışa çıkarılıyor. Satışa konu olan fabrika için 18 milyon 72 bin TL bedel isteniyor. 

Ordu'ya 87 milyon TL'lik spor tesisi geliyor!

Yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Ordu Büyükşehir Belediyesi, kente 87 milyon TL'lik spor tesisi inşa ediyor.

Ordu'ya 87 milyon TL'lik yeni spor tesisi müjdesi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi kente 87 milyon TL'lik yeni bir spor tesisi kazandırıyor.

Ordu bal tesisi yatırımı Haberi

Ordu bal tesisi yatırımı

Ordu'da Arcılık Araştırma Enstitüsü tarafından hazırlanarak yapımına başlanan ve Türkiye'nin arıcılık anlamında önemli projelerinden bir tanesi olan Arım Balım Peteğim Projesi kapsamında inşa edilen tesis 2017 yılı ortalarında tüm makine ve donanımlarıyla faaliyete başlayacak.



Avrupa Birliği ve Türkiye eş finansmanı ile desteklenen, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı-Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından sunulan Arım Balım Peteğim Projesi, Türkiye'nin bal üretiminin üçte birini sağlayan Ordu'da hayata geçiriliyor.



Proje kapsamında Ordu'da bal üretimi, depolama ve pazarlama için yenilikçi bir yaklaşımla teknolojinin ağırlıklı olarak kullanılacağı büyük bir tesis kuruluyor. İnşaatı tamamlanmış olan tesisin, gerekli makine ve donanımlar tedarik edilerek 2017 yılı ortalarında kullanıma açılması planlanıyor. Tesisten Karadenizli bal üreticilerinin yanı sıra ülke genelinde tüm...