27 / 04 / 2024

orman köy ilişkileri

orman köy ilişkileri

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca düzenlenen Ormancılık ve Su Şurası kapsamında hazırlanan raporda, Türkiye'nin fidan ihraç eden, endüstriyel ağaçlandırma yapan ülke olması gerektiği belirtildi...

Tarım ve Orman Bakanı Kirişçi: ''Depremzedelerin Köy Evleri Bayramda Anahtarlarıyla Teslim Edilecek''

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesindeki depremzedeler için inşa edilen köy evleri, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci tarafından bayramda sahiplerine teslim edileceğini açıkladı.

Esra Mutlu, GSD Denizcilik Gayrimenkul Yatırımcı İlişkileri Bölümü Yöneticisi oldu!

GSD Denizcilik Gayrimenkul tarafından, Yatırımcı İlişkileri Bölümü yöneticiliğine Esra Mutlu'nun, yatırımcı ilişkileri bölüm üyeliğine Koray Beşok'un atanmasına ve Selen Karaman'ın yatırımcı ilişkileri bölüm üyesi olarak görevine devam etmesine karar verildi. 

Türkiye’nin 18 ili, 81 ilçesi ve 502 köyü fay üzerinde yaşıyor!

Türkiye’nin 18 ili, 81 ilçesi ve 502 köyünde her an deprem olabilir. Çünkü bunların hepsi aktif fay hatları üzerinde bulunuyor.

Kocaeli Çerçili Köy Konağı'nın inşaatı tamamlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kandıra İlçesi Çerçili Mahallesi’ndeki eski köy okulunu konağa dönüştürdü.

Didem Yavaş, GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün yatırımcı İlişkileri bölümü yöneticisi oldu!

GSD Denizcilik Gayrimenkul İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. yatırımcı ilişkileri bölümü yöneticisinin belirlenmesi hakkında Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) açıklama yayınladı.

Silivri Kadıköy Mahallesi kadastral yola ilişkin imar planı askıda!

Silivri Kadıköy Mahallesi 1452 ve 1453 parseller ile bir kısım kadastral yola ilişkin imar planı askıya çıkarıldı...

Orman ve kıyı alanlarındaki yapılara yapı kayıt belgesi alınır mı?

İmar barışı kapsamında mevzuata aykırı yapılara yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, orman ve kıyı alanlarındaki yapılara yapı kayıt belgesi alınır mı?

Karayolları binası Van Gölü kıyısına dolgu yapılarak mı inşa edilecek?

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü hizmet binasının Van Gölü kıyısına dolgu yapılarak inşa edilmesi kararı mecliste konu oldu. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Akiş GYO'nun Kadıköy'deki projesinin inşaat ruhsatı iptal edildi!

Akiş GYO tarafından inşaat projesi geliştirilmekte olan, Kadıköy Erenköy Mahallesi'nde bulunan taşınmaza ilişkin verilmiş 17.06.2016 tarih ve 0000542-16 Sayılı ruhsat iptal edildi.

Uşak Bahadır Köyü'nde yapılan gölet TBMM'de!

Uşak'ın Banaz ilçesi Bahadır Köyü'ne yapılan sulama göleti meclis gündemine taşındı. CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

İstanbul Kadıköy'de 5.5 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Milli Emlak Müdürlüğü tarafından İstanbul ili Kadıköy ilçesi Merdivenköy Mahallesi'nde yer alan bahçeli ev 5 milyon 500 bin TL'ye ihale ediliyor.

Kadıköy Operatör Cemil Topuzlu caddesine ilişkin 6 sorun mecliste!

İstanbul Kadıköy'de bir lisenin önünden geçen caddenin okul çevresine ve yaya geçişine uygun hale getirilmesi talebi TBMM gündemine taşındı..

Kıyı alanlarına ilişkin 2 soru TBMM'de!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kıyı alanlarının korunmasına ilişkin 2 soru hazırladı. Gürer sorularını Bakan Özhaseki'ye sordu..

orman köy ilişkileri Haberi

orman köy ilişkileri


Orman ve Su İşleri Bakanlığınca düzenlenen Ormancılık ve Su Şurası kapsamında hazırlanan raporda, Türkiye'nin fidan ihraç eden, endüstriyel ağaçlandırma yapan ülke olması gerektiği belirtildi. 

     Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Ormancılık ve Su Şurası çerçevesinde toplanan komisyonun hazırladığı raporda, ormanların kanunsuz faaliyetlerden korunması için uydu verilerine dayalı uzaktan algılama tekniklerinden faydalanılması önerisinde bulunuldu. 

     Ormancılık karantina mevzuatının yürürlüğe girmesi için çalışmaların hızlandırılması gerektiğine işaret edilen raporda, zararlılarla mücadele ve yok olma tehdidi altındaki ağaçlarla ilgili öneriler de yer aldı. 

     Yangın yönetim planları hazırlanmasının önemi vurgulanan raporda, orman yangınları ulusal veri tabanı kurulması, Türkiye şartlarına uygun yangın davranış modelleri ile yangın tehlike oranlarının belirlenmesi istendi. 

     

     -Endüstriyel ağaçlandırmada kamu-özel işbirliği- 

     

     Raporda, doğal ormanların sürdürülebilir yönetiminin...