27 / 04 / 2024

orta malı taşınmazlar satılabilir mi

orta malı taşınmazlar satılabilir mi

Satışı yapılamayacak taşınmazlar, tapu siciline kayıtlı olmayan; kamu hizmetine tahsis edilmiş; orta malı niteliğinde; bazı şerh ve beyanlara tabi taşınmazlar ile iştirak halinde tasarruf edilen paylar olarak ifade ediliyor...

Hazine Taşınmazlarının Tersane, Tekne İmal ve Çekek Yeri Yatırımlarına Tahsisine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik!

Hazine Taşınmazlarının Tersane, Tekne İmal ve Çekek Yeri Yatırımlarına Tahsisine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31640 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bazı vakıflara ait taşınmazlar ve mal beyanları TBMM gündeminde!

Bazı vakıflara ait taşınmazlar ve mal beyanları meclis gündemine taşındı. CHP'li Başarır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yayımlandı.

Kamu taşınmazlarının turizm yatırımlarına tahsisine TÜFE ayarı!

Bugünkü 30698 sayılı Resmi Gazete'de Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayımlandı. Yönetmelik kapsamında önemli değişiklikler yapıldı. 

Hazine taşınmazlarının kiralanmasında TÜFE dönemi!

30693 sayılı bugünkü Resmi Gazete'de Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yönetmeliği!

Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi...

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik'te yapılan değişiklikler TBMM'de!

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik'te yapılan değişiklikler TBMM gündemine taşındı. CHP'li Hamzaçebi, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Taşınmazların değerini devlet belirleyecek!

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile taşınmazlar artık ‘Taşınmaz Değerleme Dairesi’ tarafından belirlenip gerçek piyasa şartlarındaki değerine göre alınıp satılacak.

Sultangazi Yayla Mahallesi'ndeki taşınmazların planı askıda!

Sultangazi Yayla Mahallesi'nde A ve B ile 313, 314, 315, 316, 317, 318, 319, 320, 321, 322, 323, 337, 338, 339, 358, 359, 360, 364, 369, 372, 382, 492, 497, 498, 500, 502, 550, 551, 556, 575, 576, 577, 578, 579 ve 580 parsel sayılı taşınmazları içeren plan askıda...

Erkilet'teki taşınmazların satışı Kayseri Büyükşehir Meclisi'nde!

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısında Erkilet'teki taşınmazların satışı konuşuldu.

Darıca Belediyesine ait işgal edilen bazı taşınmazlar TBMM'de!

Darıca Belediyesine ait bazı taşınmazların işgal edilmesine ilişkin soru önergesi hazırlandı. İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, sorularını Bakan Süleyman Soylu'ya sordu..

Adana ve Muğla'daki bazı taşınmazlar özelleştirilecek!

Adana'nın Karataş ile Muğla'nın Bodrum ilçelerinde bulunan bazı taşınmazların özelleştirilmesine karar verildi. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Suriyeli mülteciler taşınmazlarıyla ilgili hak talep edebilecek!

Suriye’de göç eden mültecilerin taşınmazlarına kamulaştırma yolunu açan yasadan vazgeçmeyen Esad rejimi, değişikliğe gitti. İlk yasa hak talebi için 30 gün süre tanırken şimdi bu bir yıla çıkarıldı.

orta malı taşınmazlar satılabilir mi Haberi

orta malı taşınmazlar satılabilir mi


Satışı yapılamayacak taşınmazlar!


Satışı yapılamayacak taşınmazlar, tapu siciline kayıtlı olmayan; kamu hizmetine tahsis edilmiş; orta malı niteliğinde; bazı şerh ve beyanlara tabi taşınmazlar ile iştirak halinde tasarruf edilen payların tapuda satışı yapılamıyor. 


Tapu siciline kayıtlı olmayan taşınmazlar, henüz kadastrosu yapılmadığından tescili yapılamamış, zabıt defterinde de kaydı bulunmayan tapusuz taşınmazlar oluyor. Kamu hizmetine tahsis edilmiş taşınmazlar, yol, park, meydan, hükümet konağı gibi bir kamu hizmetine ayrılmış taşınmazlardır. Orta malı niteliğindeki taşınmazlar, mera, yaylak, kışlak gibi taşınmaz mallar oluyor.


Bazı şerh ve beyanlara tabi taşınmazlar, mülkiyet hakkının başkasına naklini engelleyen ihtiyati tedbir, kamu haczi, konkordato ile verilen süre, iflas ilanı, aile yurdu, yükümlü mirasçı tayini gibi şerhler ya da bazı kanunlara göre öngörülen belirtmelere tabi taşınmazlardır. İştirak halinde tasarruf edilen paylar ise Medeni Kanun'a...