29 / 03 / 2024

ortak arsaya haciz

ortak arsaya haciz

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, babadan miras kalan arsaya kardeşiyle ortak olan bir okuyucunun, kardeşinin borcundan dolayı arsaya ve diğer mallarına haciz gelme durumu soruldu.

Hisseli tapu sahipleri dikkat! Hisseli tapuya haciz gelir mi, gelirse satış nasıl olur?

Posta gazetesi yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında ortak olan bir evin haciz yoluyla satılıp satılamayacağını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Hisseli tapusu olanlar aman dikkat! Haciz durumunda gayrimenkule aniden yeni ortak gelebilir!

Tapu, vatandaşların gayrimenkulleri üzerindeki haklarını belgeleyen önemli bir doküman. Hisseli tapu ise hak sahibinin birden çok kişi ile ortak olduğunu belgeliyor. Peki, Hacizli hisseli tapusu olanlar satış yaparken nelere dikkat etmeli?

Ortak hesaptan para çekilir mi? Ortak hesaba haciz gelir mi?

Ortak hesaba sahip olan ya da ortak hesap açacak olan kişilerin akıllarında bazı sorular vardır. Banka hesabı konusunda sorulan soruların yanında ortak hesaba dair de soruların sayısı azımsanmayacak kadar çoktur. İşte sorular ve onların yanıtları!

Kardeşin borcu nedeniyle ortak arsa haczedilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, babadan miras kalan arsaya kardeşiyle ortak olan bir okuyucunun, kardeşinin borcundan dolayı arsaya ve diğer mallarına haciz gelme durumu soruldu.

Aidatını ödemeyene ceza ve haciz yolda!

Apartman ve sitelerde ortak alanların ihtiyaçlarını karşılamak için kiracı veya kat maliklerinden aidat alınıyor. Aidatını ödemeyen daire sahiplerine de ceza verilebiliyor ve haciz kararı başlatılabiliyor...

Hacizli arsa satılır mı?

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun 'Anneannemden kalma bir arsamız var. Annem ve dayım rahmetli. Bizler 4 torunuz. Benim bir AVM’ye borcumdan dolayı arsaya haciz koydurmuşlar. Bu arsayı satabilir miyiz? Ben kuzenime vekalet versem, takılmadan satabilir miyiz?' sorusunu yanıtladı.

Gayrimenkulün üzerinde haciz varsa ne yapılır?

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun 'Bir kooperatife üye oldum. Dairelerde haciz varmış. Bize daireleri alırsak, haczin kalmayacağı söylendi. Daireleri üzerimize aldık ama üzerindeki hacizler kalkmadı. Kooperatif de bizim kooperatife ortak olmamızı istiyor. Ne önerirsiniz?' sorusunu yanıtladı.

Seçkin Piriler Meral Kaplan'ın evine haciz gönderdi!

Seçkin Piriler, geçtiğimiz yaz arasının açıldığı oyuncu Meral Kaplan'ın Ortaköy'deki evine haciz gönderdi

Ortak tapuya haciz gelir mi?

Bir borçlunun borcunu ödememesi halinde, alacaklının icra yolu ile söz konusu borcun tahsilini aldığı işlem haciz işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Borçlu ile ortak olunan tapuya haciz gelir mi? Gelirse ne olur?

Ortaklığın giderilmesi davası haciz süresini keser mi?

Ortaklığın giderilmesi davasını taşınmaz malda tapu ile malik olan paydaş veya paydaşlar açabiliyor. Peki, hissedarların birinin haciz durumunda, ortak mala haciz konur mu? Ortaklığın giderilmesi davası haciz süresini keser mi?

Rafet El Roman'ın Beyoğlu ofisine haciz geldi!

Boşanınca ortak oldukları müzik şirketinden hakkını alamayan Tuğba Altıntop, eski eşine tazminat davası açtı. Rafet El Roman parayı ödemeyince ofisini haciz memurları bastı.

Ortaköy'de metrekaresi 4 liradan satılık arsa!

İstanbul Beşiktaş'ın köprülü camili fotoğrafıyla meşhur mahallesi Ortaköy'de bir arsa metrekaresi 4 liradan satışa çıkarılmış. 406 metrekare arsaya 1626 lira muhammen bedel belirlenmiş... İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ı

1947 yılında Ortaköy'de 55 metrekare arsa 244 liraya satılacakmış!

Reşat Altın'ın 30 lira olduğu 1947 yılında Ortaköy, Mecidiye Mahallesi'nde 55 metrekare arsaya biçilen değer 244 liraymış. 1947 yılında Ortaköy'de 55 metrekare arsayı 244 liradan pazarlıkla almak mümkünmüş.

ortak arsaya haciz Haberi

ortak arsaya haciz

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, babadan miras kalan arsaya kardeşiyle ortak olan bir okuyucunun, kardeşinin borcundan dolayı arsaya ve diğer mallarına haciz gelme durumu soruldu.

Konuyla ilgili genel durum şu şekilde bir kişinin borçlarından dolayı başkasının malları haczedilemez. Kardeş olsa da bu durum değişmez. Eğer okuyucunun mallarına haciz gelirse ortada başka bi durum söz konusu. Eğer okuyucuya tebligat çıkartılmış, doğrudan eline geçmemiş olabilir, bir ihtimal Tebligat Kanunu hükümlerine göre tebliğ olunmuş kabul edilebilir.

Ek olarak tebligatlar okuyucunun eline geçmiş ancak içeriği hakkında bilgisi yok. Danıştığı avukat da süresinde itirazda bulunmadığını belirtti. Bundan anlaşılan şudur bir sebeple kendisine kardeşinin borcu için 89 ihbarı gönderilmiş, yani kardeşine ait bir malın veya paranın elinde bulunduğu bunu icra dairesine teslim etmesi gerektiği...