20 / 04 / 2024

Ortak yerlerde tadilat

Ortak yerlerde tadilat

Ortak yerler, günümüzde müstakil ev yaşamından apartman dairesi yaşamına geçişte önem kazanan bir konudur. Peki apartman dairesinde yaşayan kişiler ortak yerlerde tadilat yapılması kararını nasıl alıyorlar?

Ortaköy 1/1000 ölçekli plan tadilatı askıya çıktı! 

Beşiktaş ilçesi, Ortaköy Mahallesi, 1685 ada, 3 parsel ile 1174 ada, 2, 3, 4 parseller arasında kalan kadastral boşluğa ilişkin 1/1000 ölçekli 26.10.2020 tasdik tarihli Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıktı.

Apartmanlarda ortak alan tadilatı için oylama gerekir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Apartmanımızda merkezi sistemden bireysele dönüşüm kararı alındı. Tüm daireler kombi sistemine geçti. Kazan bacası tamamen işlevsiz kaldı. Baca kanalını yıkmak istiyorum. İşlevsiz kalan baca kanalının, dairelere katılması mümkün mü?' sorusunu yanıtladı.

Binadaki ortak yerlerin tadilatı nasıl yapılır?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Yeni bir ev aldık ancak baya eski. İçinde tadilat yapacağız. Dubleks bir ev, her iki banyosunda da baca çıkışı var ve baca yeri çok fazla yer kapladığı için kırdırmak istiyoruz. Bunun için ne yapmamız lazım?'sorusunu yanıtladı.

Ortaköy'ün imar planı tadilatı askıda!

İBB, Beşiktaş'ın Ortaköy Mahallesi'nde bazı parsellere ilişkin plan tadilatını bugün askıya çıkardı. İmar planı 17 Kasım'da askıdan inecek. 

Binalarda çatı tadilatının masrafı ortak mıdır?

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularında birinin sormuş olduğu Binalarda çatı tadilatının masrafı ortak mıdır sorusuna yanıt verdi..

Çatı tamiri ortak gider midir?

Ortak alan olan çatı katı, bir malik tarafından da kullanılabiliyor. Bu gibi durumlarda çatıda yapılacak bir tadilat ve tamirat işlerinin masrafları kime ait olur? Çatı tamiri ortak gider midir?

Ortak yerlerde onarım nasıl olur?

Apartmanlarda ortak yerlerin konusu sözleşme ile belirtilebiliyor. Hangi alanların ortak alan kapsamında yer aldığı da, Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, ortak yerlerde onarım nasıl olur?

Apartmanın çatısı ortak alan mıdır?

Apartman çatısında herhangi bir tadilat ve onarımın yapılması durumunda masrafların kim tarafından karşılanması gerekir? Apartmanın çatısı ortak alan mıdır? Masrafları tüm kat malikleri mi öder?

Sitede tadilat nasıl yapılır?

Sitede tadilat nasıl yapılır? Konut apartmanı ve konut sitesi gibi birden fazla bağımsız bölümü içinde barındıran binaların ortak yerlerinde yapılacak yenilik ve ilaveler tüm kat maliklerini ilgilendiriyor..

Ortak yerlerin onarımı!

Apartmanlarda ortak yerlerin onarımı ve tadilatı konusu Kat Mülkiyeti Kanunu'nda açıkça yer alıyor. Bu kanuna göre ortak yerlerin onarımı nasıl gerçekleşiyor merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Ortak yerlerde tadilat!

Ortak yerler, günümüzde müstakil ev yaşamından apartman dairesi yaşamına geçişte önem kazanan bir konudur. Peki apartman dairesinde yaşayan kişiler ortak yerlerde tadilat yapılması kararını nasıl alıyorlar?

Tabur Binası olarak kullanılan binanın tadilatı tamamlandı!

Eski Tabur Binası, yeni ev sahiplerini bekliyor. Meclis'te daha önce Tabur Binası olarak kullanılan binadaki tadilat tamamlandı. Binanın duvarlarında ve yerlerde Selçuklu ve Osmanlı motifleri kullanıldı

Konut alanlar kooperatife ortak olmak zorunda değil!

Bir koopiratiften konut alanların tapuyu aldıktan sonra aynı zamanda kooperatife de ortak olma mecburiyeti yoktur

Ortak yerlerde tadilat Haberi

Ortak yerlerde tadilat

Günümüzde 1965 yılında yürürlüğe giren 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu ile birlikte önem kazanan apartmandaki ortak yerler konusu, toplu yaşamdan kaynaklanan sorunların ve çözümlerin odak noktası konumundadır. Ortak yerler konusu, bu kanunda açıkça belirlenmiş ve toplu yaşamdan kaynaklanabilecek herhangi bir soruna karşı çözümler sunulmuştur.


Bir yapıda esas olan o binanın yönetmelik planıdır. Yönetmelik planı; Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 28. Maddesi, Yönetim Planı yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini, yönetici ve denetçilerin alacakları ücreti ve yönetime ait diğer hususları düzenliyor.. Yönetim Planı, bütün kat maliklerini bağlayan bir sözleşme hükmündedir. Yönetim Planı'nın değiştirilmesi için bütün kat maliklerinin beşte dördünün oyu şarttır. Kat maliklerinin 33'üncü maddeye göre mahkemeye başvurma hakları saklıdır.


Yönetim planı tapuya tescil edilir, yönetim planı, Kat Mülkiyeti Kanunu'na ve hukukun genel ilkelerine...