24 / 04 / 2024

ortaklık nasıl giderilir

ortaklık nasıl giderilir

Bir taşınmazın tapusu müstakil tapu olabileceği gibi, müşterek de olabiliyor. Hissedarlar ortaklığın giderilmesini isteyebiliyor. Peki, hisseli dükkanda ortaklık nasıl giderilir? Dava nasıl ve nerede açılır?

Ortaklığın giderilmesi nasıl olur?

Taşınmaz malda tapu ile malik olan paydaş veya paydaşlar tarafından diğer paydaşlara karşı açılan ortaklığın giderilmesi davası nasıl alınır? Ortaklığın giderilmesi nasıl olur? Ortaklık nasıl giderilir?

Düzenleme ortaklık payı nedir? Düzenleme ortaklık payı nasıl uygulanır?

Düzenleme ortaklık payı, kanunlarla desteklenen önemli düzenlemeleri ifade eden bir terim olarak karşımıza çıkıyor. Bu düzenleme belirli bir süreç içinde ve kurallarla gerçekleştiriliyor. Peki düzenleme ortaklık payı nedir ve nasıl uygulanır? İşte DOP ile ilgili ayrıntılar…

Ortaklığın Giderilmesi Davası nedir? Ortaklığın Giderilmesi Davası nasıl açılır?

Ortaklığın Giderilmesi Davası, ülkemizde genellikle miras hukuku bağlamında mirasçılar arasında sıklıkla karşılaşılan bir dava türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Ortaklığın Giderilmesi Davası nedir? Ortaklığın Giderilmesi Davası nasıl açılır?

İmar barışında aykırılık nasıl tarif edilecek?

İmar barışına başvuru esnasında imara aykırılığın tarif edilmesi isteniyor. Peki, imar barışında aykırılık nasıl tarif edilecek?

Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları nasıl kurulur?

2016 yılı ekonomik verilerine göre Türkiye Gayri Safi Milli Hasılası'nın yüzde 8.2’si gayrimenkul yatırımlarına dayalı olan inşaat sektörü oluşturuyor. Peki, Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları nasıl kurulur?

Residence projelerinde nasıl farklılık yaratılıyor?

Gayrimenkul’de Liderler Zirvesi’nin 6’ncısı bugün gerçekleştirildi. Zirvede, Propa CEO’su Can Özçiçek ‘Residence Projelerinde Farklılık Nasıl Yaratılmalı?’ başlıklı bir konuşma yaptı.

Yazlık konut kredisi nasıl alınır?

Bankalardan konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak isteyenlerde bazı şartlar aranıyor. Peki, yazlık konut kredisi nasıl alınır? Yazlık konut kredisi alma şartları nelerdir?

Kadıköy'de yüzde 70'lere varan oranla nasıl dönüşüm yapılacak?

Kentsel dönüşümde kat karşılığı oranlarının makul seviyelerde olmadığını belirteren DAP Holding Başkanı Ziya Yılmaz "Kadıköy'de yüzde 70'lere varan kat karşılığı oranlarında nasıl dönüşüm yapacaksınız? Böyle bir hesap matematik yok. Yakında geliştiricilerin yüzde 70'i şizofren olacak" dedi .

Tasarrufu kısıtlanan gayrimenkullerin emlak vergisi nasıl olur?

Çorum Haber Gazetesi'nin yazarlarından Erdal Sönmez bugünkü yazısında tasarrufu kısıtlanan gayrimenkullerde emlak vergisi uygulamasının nasıl yapıldığını anlattı. İşte Erdal Sönmez'in o yazısı..

Yapı yaklaşık birim maliyetleri nasıl hesaplanır 2016?

Yapı yaklaşık birim maliyetlerinde yapı sınıf grupları bulunuyor ve hesaplamalar bu gruplara göre yapılıyor. Peki yapı yaklaşık birim maliyetleri nasıl hesaplanır 2016? İşte yapı yaklaşık birim maliyetleri 2016...

Saf GYO'dan bağlı ortaklık sermaye artırımı açıklaması!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamu Aydınlatma Platformu'nda bağlı ortaklık sermaye artırımı hakkında açıklama yaptı. İşte Saf GYO'nun KAP açıklaması:

Mega projelerde oluşan iş aksamalarında zarar nasıl giderilir?

Berlin Bradenburg Havalimanı'nın yapımı yılan hikayesine döndü. Yatırım maliyeti 3 milyardan 7 milyar Euro'ya yükseldi. Peki bu tür öngörülemeyen proje maliyetleri sigortayla nasıl tazmin edilebilir?

Binaya çürük raporu nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm ile riskli olarak tespit edilen diğer ifade ile çürük olan binalar yıkılarak yerine yeni binalar inşa ediliyor. Peki, binaya çürük raporu nasıl alınır? Hangi binalara çürük raporu verilir?

Binası yıkılacak kişilere devlet nasıl yardımcı olur?

Adana Ekspres Gazetesi'nin yazarlarından Av. Ahmet ÇOLAK bugünkü yazısında binası yıkılacak olan kişilere devletin nasıl yardımcı olacağından bahsetti. İşte Avukat Ahmet Çolak'ın o yazısı...

ortaklık nasıl giderilir Haberi

ortaklık nasıl giderilir


Hisseli dükkanda ortaklık nasıl giderilir?

Bir taşınmazın tapusu müstakil tapu olabileceği gibi, müşterek de olabiliyor. Hisseli bir taşınmazın hissedarları bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Hissedarlar ortaklığı bozmak isteyebiliyor.


Peki bir hisseli dükkanda ortaklık nasıl giderilir? Ortaklığın giderilmesi davası nasıl ve nerede açılır?


Kanunen ortaklığın giderilmesi davası ile paylı mülkiyete sahip olan paydaşlardan her biri, paylı mülkiyeti devam ettirme yükümlülüğü bulunmadıkça, malın paylaşılmasını isteyebiliyor.


Bu davalar, davaya konu olan taşınır veya taşınmaz malın değerine bakılmaksızın bir dilekçe ile sulh hukuk mahkemesinde görülüyor. Dilekçe örneği;


DAVACI :

VEKİLİ :

DAVALILAR : 1-

2-

3-


KONU : Taşınmazdaki Paydaşlığın Giderilmesi İsteminden ibarettir.


AÇIKLAMALAR :


1- Müvekkilim davalılarla birlikte paydaş oldukları dava konusu 198 Ada, 29 parsel üzerine iki katlı yazlık bir ev yapmıştır. Taşınmazın üzerinde ayrıca portakal ve üzüm bahçeleri bulunmakta, müvekkilin bina...