05 / 05 / 2024

Osmangazi Barajı tahliye

Osmangazi Barajı tahliye

Osmangazi Barajı yapım çalışmaları kapsamında yerleşim yerleri boşaltılan çevre köy sakinlerinin sorunları meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Osmangazi Barajı çevresinde tahliye edilen köylülerin sorunları TBMM'de!

Osmangazi Barajı yapım çalışmaları kapsamında yerleşim yerleri boşaltılan çevre köy sakinlerinin sorunları meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Giresun Alucra Barajı bölgesindeki 12 ev tahliye edildi!

Giresun'un Alucra ilçesinde 4 milyon metreküp su depolama hacmine sahip Alucra Barajı'nda, su sızıntısı başlatıldı. Bölgede bulunan riskli 12 ev ise tahliye edildi.

Osmangazi Barajı için geri sayım başladı!

DSİ’nin 2015’te projesini çizdiği Şile Ağva yakınında yapılacak Osmangazi Barajı için yeni adım daha atıldı. 

Kaliforniya'daki yerleşim yerleri için tahliye kararı!

1968'de inşa edilen Oroville Baraj Gölü'ndeki deliğin yerleşim yerleri için tehlike oluşturması üzerine tahliye kararı çıkartıldı.

Kocaeli Yuvacık Barajı 512 milyon dolar maliyetle inşa edildi!

İSU eski Genel Müdürü Servet Alparslan, Yuvacık Barajı ve Osmangazi Köprüsü’nün yapılış şekillerinin benzer olduğunu ifade etti. Servet Alparslan, Yuvacık Barajı'nın 512 milyon dolar yatırımla inşa edildiğini söyledi.

Bursa Osmangazi'deki kaçak gece kulübü yıkıldı!

Sabahın erken saatlerinde gece kulübüne giden Osmangazi Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, jandarma eşliğinde mekanı tahliye etti. Ekipler, mekanın boşaltılmasının ardından yıkıma başladı.

Bursa Osmangazi'deki ruhsatsız eğlence mekanı yıkıldı!

Osmangazi Belediyesi, Mudanya Yolu üzerinde kaçak olarak inşa edilen ve ruhsatsız şekilde çalıştığı belirlenen bir gece kulübünü yıktı. Osmangazi Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, jandarma eşliğinde mekanı tahliye etti.

Brezilya'da baraj göçtü!

Brezilya'nın Minas Gelais eyaletindeki Mariana bölgesinde baraj çökmesi sonucu çok sayıda kişinin yaşamını yitirmiş olmasından endişe ediliyor. baraja yakın bölgede yaşayanlar yüksek kesimlere tahliye edildi.

Porsuk Çayı'nda biriken kar tahliye ediliyor!

Eskişehir’de geçtiğimiz ay etkili olan kar ve yağmurun ardından dolan baraj ve kanallardaki su, Porsuk Çay’ı üzerinden tahliye ediliyor.Geçtiğimiz Ocak ayında etkili olan kar ve yağmurdan sonra dolan baraj ve kanalların su tahliyesine başlandı.

Zonguldak'ta göçük nedeniyle 3 apartman tahliye edildi!

Ereğli ilçesinde altyapı çalışması sırasında meydana gelen göçük nedeniyle 3 apartman tahliye edildi.Kızılcapınar Barajı’ndan ilçeye uzanan isale hattı çalışmalarının devam ettiği Süleymanbeyler Köyü Subaşı mevkisinde kazı sırasında yol çöktü.

Namazgah Barajı’nda kapaklar test edildi!

Namazgah Barajı’nda bugün itibariyle 7,5 milyon m3 su birikti. Dolu savak seviyesine gelen barajın tahliye kapakları Bilim, Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Nihat Ergün’ün katılımı ile test için açılarak bir süre doğal ortama su bırakıldı.

Gaziantep'te baraj boruları çatladı, köyler tahliye ediliyor!

Gaziantep'in Nizip ilçesinde bulunan Hancağız Barajı'nda, sızıntı olan ana borunun yarılma tehlikesinden dolayı akarsu yatağı yakınlarındaki köylerin tahliyesine karar verildi

Köprü barajı felaketi neden yaşandı

Miliyet gazetesi yazarı Metin Münir, Adana'nın Kozan ilçesinde, inşaatı Özaltın-Cengiz Ortaklığı firması tarafından Adana Gökçe Nehri üzerinde yapılmakta olan Köprü Barajı'nda yaşananları tartışmaya açtı

Osmangazi Barajı tahliye Haberi

Osmangazi Barajı tahliye

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Osmangazi Barajı yapım çalışmaları kapsamında yerleşim yerleri boşaltılan çevre köy sakinlerinin sorunlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal, sorusunun Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın soruları:

1- İstanbul’un Şile ilçesine bağlı Esenceli ve Darlık köyleri, Osmangazi Barajı yapım çalışmaları kapsamında boşaltılmış, her iki köyün sakinlerine yeni bir yerleşim yeri adres gösterilmişti. Kamulaştırma Kanunu kapsamında Esenceli ile Darlık köyü sakinlerinin yönlendirildiği yeni yerleşim alanında konut ve altyapı çalışmalarına başlanmış mıdır?

2- Osmangazi Barajı göl sahasında kalan evlerinden tahliye edilen Esenceli ile Darlık köyü sakinlerinin halen çadırlarda kaldıkları iddiası doğru mudur? Darlık ve Esencelilerin çadırda yaşamaya mahkum edilmesi sosyal devlet ilkesiyle bağdaşıyor mu?

3- Yeni yerleşim yerinde hangi gerekçeyle Esenceli ve Darlık köyü sakinlerine...