27 / 04 / 2024

Otopark Yönetmeliği ne zaman

Otopark Yönetmeliği ne zaman

Otopark Yönetmeliği'ne ilişkin görüşlerini paylaşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Yönetmelik ile şehir merkezlerindeki otopark problemi aşılabilecek" dedi.

İstanbul Finans Merkezi yönetmeliği yürürlüğe girdi! İşte detaylar…

İstanbul Finans Merkezi (İFM) yönetmeliği Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik merkezdeki donatıların işletilmesinden yeni katılımcıların kabulüne ve yönetime kadar birçok detayı kapsıyor.

Evde Bakım Yardımı Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı! Bugüne kadar 94,2 milyar lira destek sağlandı!

Evde Bakım Yardımı Yönetmeliği bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kapsamda şimdiye kadar 94,2 milyar TL evde bakım yardımı ödemesi gerçekleştirildi.

Otopark yönetmeliğinde bir değişiklik daha! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni Otopark Yönetmeliği bugünkü 31868 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte detaylar...

Otopark Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022!

Otopark Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022 bugünkü 31868 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'ne su tasarrufu düzenlemesi!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde su tasarrufu içeren düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Gerçekleştirilen düzenlemelerle evlerde lavabo musluk debilerine sınırlama gelecek, sıcak su re-sirkülasyon pompası kullanımı zorunlu tutulacak.

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'ne 'su' ayarı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde gerçekleştirilecek olan değişiklikle binalarda lavabo musluk debileri sınırlandırılacak.  

Otopark yönetmeliği konut projelerinin önünü açacak!

Otopark yönetmeliğinde yapılan değişiklikle kentsel dönüşüm ve konut projeleri de şekillendi.  Yeni yapılacak yapılarda otopark yapılmaması durumunda çevre otoparklarından park sorunu karşılanacak. 

Otopark Yönetmeliği resmen değişti!

Otopark Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2021 bugünkü 31635 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki Otopark Yönetmeliği'nde hangi değişiklikler yapıldı?

Otopark Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2021!

Otopark Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2021 bugünkü 31635 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Otopark yönetmeliği ile konut fiyatları tavan yapacak!

Konut fiyatlarında meydana gelen yüzde 40'lık artışla beraber piyasası durgunlaştı. Gayrimenkul Uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, yakın zamanda hayata geçirilecek olan otopark yönetmeliği ile ev fiyatların en az 100 bin TL artacağını dile getirdi. 

Otopark Yönetmeliği konut sektörünü nasıl etkiledi?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 25 Mart 2021'de değiştirilerek yürürlüğe alınan yeni Otopark Yönetmeliği inşaat sektörünü doğrudan etkiledi. Peki Otopark Yönetmeliği konut sektörünü nasıl etkiledi? Sektör temsilcileri anlattı...

Murat Kurum'dan Otopark Yönetmeliği açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, Otopark Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle hem trafik yoğunluğunun azaltılacağını hem de vatandaşların otopark ihtiyacının karşılanacağını söyledi...

Yeni Otopark Yönetmeliği yürürlüğe girdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan "Otopark Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" yürürlüğe girdi...

Otopark Yönetmeliği ne zaman Haberi

Otopark Yönetmeliği ne zaman

Otopark Yönetmeliği 15 Eylül'de yürürlüğe girecek ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yönetmeliğe ilişkin açıklama yaptı. Bakan Kurum, "Şehir merkezlerindeki trafik problemini çözmek, otopark ihtiyacını karşılamak adına, park ve meydanların altına otopark yapabilme imkanı getiriliyor. Bu da çok önemli bir değişiklik. Büyük şehirlerde, şehir merkezlerindeki otopark problemi tamamıyla aşabilecek bir düzenleme" açıklamasında bulundu.

Anadolu Ajansı'ndan Büşra Nur Özcan ve Mustafa Yılmaz'ın haberine göre, Kurum, "Şehir merkezlerinde sokakları biraz daha rahatlatacağız. Artık sokak üzerinde değil, binaların altında, her daireye bir otopark düşecek şekilde yapacağız." dedi. 

Kurum, yönetmelik kapsamında başka önemli kararlar da alındığını söyledi. Kurum sözlerine şöyle devam etti; "Ticari aks olan yerlerde, konut alanı dahi olsa bu alanlarda, hak sahibi isterse binada hiçbir plan değişikliği yapılmaksızın binayı katlı otopark yapabiliyor....