26 / 04 / 2024

Oturma hakkı tescil örneği

Oturma hakkı tescil örneği

Türk Medeni Kanunu kapsamında 823, 824 ve 825. maddelerde sınırları belirtilen oturma hakkı tapuya tescil edilir mi? İşte, oturma hakkı tapuya tescil örneği!

Miras alanlar bu hakları biliyor mu? Miras kalan evde kim oturabilir? 

Miras konusu günümüzde herkesi ilgilendiren bir konu başlığı olarak karşımıza çıkıyor. Çoğu kişi kendisine miras kaldığını bilemezken, çoğu da miras kanunu ve paylaşım hakkında bilgi sahibi değil. Peki miras kalan evde oturulabilir mi? Miras kalan evde oturma hakkı kime ait?

EYT’de Bağ-Kur’a geriye dönük kayıt hakkı! Bu iki kritik tarihe dikkat!

Bağ-Kur tescil affı için son dakika gelişmeler yakından takip edilirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yeni adımlar atılıyor. Prim eşitliği gündeme gelirken tüm dikkatler tescil affına çevrilmiş durumda. Peki, EYT'de 2 bin öncesi Bağ-Kur'a geriye dönük kayıt hakkı verilecek mi? İşte detayl

İngiltere açıkladı! Yeni vize ile çalışma izni ve oturma hakkı almak kolaylaşıyor..

İngiltere hükümeti geçtiğimiz günlerde hızla büyüyen şirketlere istihdam sağlamak için yeni bir vize türü açıkladı. Artık çok daha kolay İngiltere vizesi sahibi olabileceksiniz. Yeni vize size 2 yıl süreyle oturum izni veriyor.

Tapu iptal ve tescil davası nedir, nasıl açılır?

Tapu iptal ve tescil davası konusu itibariyle gayrimenkulün ayni hakkına ilişkin bir dava olarak biliniyor. Peki, Tapu iptal ve tescil davası nedir, nasıl açılır? İşte tüm detaylar...

Tapu İptal ve Tescil Davası nedir?

Tapu iptal ve tescil davası konusu itibari ile taşınmazın ayni hakkına ilişkin bir dava olarak karşımıza çıkıyor. Tapu İptal ve Tescil Davasına dair merak edilenlerin tümünü sizler için derledik...

Oturma hakkı nasıl tesis edilir?

Oturma hakkı diğer bir ifadeyle sükna hakkı; belirli bir kişiye bir binada veya binanın bir bölümünde oturma hakkı veren, konut olarak ondan yararlanma hakkı tanıyan bir hak olarak karşımıza çıkıyor. Peki, oturma hakkı nasıl tesis edilir? İşte tüm merak edilenler..

Gayrimenkullerde intifa hakkı nasıl tescillenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde gayrimenkullerde intifa hakkının nasıl tescil edileceğini kaleme aldı.

Oturma hakkı tesisi 2022!

Sükna hakkı olarak da bilinen oturma hakkı, bir binadan veya onun bir bölümünden konut olarak yararlanma yetkisini veren bir haktır. Peki, oturma hakkı nasıl tesis edilir?

Kemer Country'de 17 milyon TL'ye 20 yıl yaşama hakkı!

Birçok ünlü ismin tercih ettiği bölgelerden biri olan Kemer Country'de villa değerleri 17 milyon TL'ye kadar çıkıyor.Fakat söz konusu villalarda sadece 20 yıl oturma hakkı veriliyor.

Demet Şener Levent’teki 3 katlı lüks villada oturma hakkını kaybetti!

İbrahim Kutluay'dan olaylı bir şekilde boşanan Demet Şener, iş insanı Cenk Küpeli ile 19 aylık evliliğini dün bitirdi. Demet Şener’in, Kutluay ile yaptığı boşanma protokolünde bulunan ‘evlenmemesi’ koşuluyla tapusunda 10 yıllık oturum hakkı olan Levent’teki 3 katlı lüks villadan oldu. 

Hillside Beach Club Tatil Köyü'nün daimi üst hakkı süre uzatımı tapuya tescillendi!

Alarko GYO'nun Hillside Beach Club Tatil Köyü taşınmazının daimi ve müstakil üst hakkı süre uzatımı 9 Ekim 2019 Çarşamba günü tapuya tescil edildi...

Demet Şener Etiler’deki evini boşalttı!

Cenk Küpeli ile bugün nikah masasına oturacak Demet Şener, eski eşi İbrahim Kutluay’a ait olan ve 10 yıl daha oturma hakkının bulunduğu Etiler’deki evini boşalttı.

Miras kalan evde oturma hakkı!

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''Miras kalan evde oturma hakkı bulunur mu?'' konulu sorusunu yanıtladı. 

Oturma hakkı tescil örneği Haberi

Oturma hakkı tescil örneği

Oturma hakkı tapuya tescil örneği!

Medeni Kanunun 823. maddesine göre, "Oturma hakkı, bir binadan veya onun bir bölümünden konut olarak yararlanma yetkisi verir .Oturma hakkı başkasına devredilemez ve mirasçılara geçmez. Kanunda aksine hüküm bulunmadıkça, intifa hakkına ilişkin hükümler oturma hakkına da uygulanır." hükmünü içeriyor.  Oturma (sükna) hakkı bedelli veya bedelsiz tesis edilebiliyor. 


MADDE 824.- 

Oturma hakkının kapsamı, genel olarak hak sahibinin kişisel ihtiyaçlarına göre belirlenir.

Oturma hakkı sahibi, hakkın şahsına özgülendiği açıkça belirtilmedikçe, bina veya onun bir bölümünde ailesi ve ev halkı ile birlikte oturabilir.

Binanın bir bölümü üzerinde oturma hakkına sahip olan kimse, ortaklaşa kullanmaya özgülenen yerlerden de yararlanabilir.


MADDE 825.- 

Oturma hakkı, binanın veya bir bölümünün tamamından yararlanma yetkisi veriyorsa; bina veya bölümün muhafazası ve olağan bakımı için gerekli onarım ve yenileme giderleri, oturma...