19 / 04 / 2024

Özben Örs kim

Özben Örs kim

Yarınlara yatırım yaparken nelere dikkat etmeliyiz? Ve Nerelere ne gibi yatırımlar yapabiliriz? sorusunun cevaplarını Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Sektörü Uzmanı Özben Örs' verdi.

Kanal İstanbul etrafında kim arsa kapatmış Meclis araştırsın!

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Kanal İstanbul etrafında kim arsa kapatmış Meclis araştırsın, hodri meydan. Kuralım komisyonu araştıralım, kaç Katarlı, kaç Birleşik Arap Emirliğinden, kaç Arap sermayesi, yandaş AKP müteahhidi çıkacak,  acaba numunelik CHP çıkacak mı?" dedi...

Gayrimenkul yatırımında nelere dikkat edilmeli?

Yarınlara yatırım yaparken nelere dikkat etmeliyiz? Ve Nerelere ne gibi yatırımlar yapabiliriz? sorusunun cevaplarını Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Sektörü Uzmanı Özben Örs' verdi.

Özben Örs: Arsa yatırımı kazandırır!

Arazi ve iş geliştirme üzerine uzmanlaşmış Özben Örs arazi almanın püf noktalarını paylaştı. Örs "Vehbi Koç'un dediği gibi, "Yatırım yapacaksanız arsa alın, altındır, üstüne bina yaparsanız gümüş, içine kiracı koyarsanız teneke olur" dedi.

Kanye West, 5 milyon dolara eşi Kim Kardashian için katedral yaptıracak!

Kanye West, eşi Kim Kardashian için İspanya ' daki ünlü La Sagrada Familia katedralinin benzerini yaptıracak. Hollywood ' a dikilecek katedral 5 milyon dolara mal olacak...

Kat maliki vekili kim olabilir?

Kat malikleri kurulu toplantısına herhangi bir kat malikinin katılamaması halinde, malik yerine birini atayabiliyor. Peki kat maliki vekili kim olabilir? Kat maliki kimlere vekalet vermeli?

Kale Alarmlı Silindir, hırsızlığa karşı yüksek güvenlik sunuyor!

Tecrübesini teknoloji ile birleştirip inovatif ürünler geliştirmeyi ilke edinen sektörün lider markası Kale Kilit’ in yeni ürünü Kale Alarmlı Silindir, hırsızlığa karşı yüksek güvenlik sunuyor...

Kentsel dönüşüm risk raporu ücretini kim öder?

Kentsel dönüşümden yararlanmak isteyen maliklerin; yıkılacak yapılar için öncelikle risk tespiti raporunu alması gerekiyor. Tespit, Bakanlıkça lisanslandırılan kuruluşlar tarafından yapılıyor. Peki, kentsel dönüşüm risk raporu ücretini kim öder?

Demet Akalın'ın evine hırsız girdi!

Popçu Demet Akalın evine giren hırsızlara sinirlendi. Akalın, hırsızların, Marmaris' te bir işletme açtıklarını ve kendisini de konser vermek için iş teklifinde bulunduklarını iddia etti...

Ekspertiz raporunu kim hazırlar?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak istiyorsanız öncelikli şartınız ekspertiz raporu almanız oluyor. Ekspertiz raporunda gayrimenkulün açık adresi gayrimenkulün lokasyonu, Peki, ekspertiz raporunu kim hazırlar?

Zemin etüd raporunu kim onaylar?

Zemin ve temel etütlerinin, uygun ve standart bir metotla yapılabilmesi için zemin etüdü çalışmalarının yapılması ve zemin etüdü raporunun alınması gerekiyor. Peki, zemin etüd raporunu kim onaylar?

Zemin etüdünü kim yapar?

Yer altı tabakalarının durum, konum, jeolojik yapı türü, derinlik, kalınlık, yoğunluk, elektrik özdirencinin deprem karşısında göstereceği tepkiyi tespit etmek amacıyla zemin etüdü çalışmaları yapılıyor. Peki, Zemin etüdünü kim yapar?

Site duyurusunu kim yapar?

Genel kurul toplantıları dışındaki zamanlarda da site yönetimi bazı hatırlatmalar yapabiliyor. Site duyuruları site ilan panosuna asılıyor. Bu duyurular anagayrimenkul ve aidat ödemeleri ile ilgili olabiliyor. Peki, site duyurusunu kim yapar?

Nazım imar planlarını kim onaylar?

1/2000 veya 1/5000 ölçekte düzenlenen ve detaylı bir raporla açıklanan ve rapor ile bir bütün olarak hazırlanan plana nazım imar planı deniyor. Peki, Nazım imar planını kim onaylar?

Özben Örs kim Haberi

Özben Örs kim

Şehir hayatının en önemli unsurlarından biri yaşadığımız mekanlar yani evlerimizdir. Ailelerimizle bir ömrü geçirdiğimiz toplum hayatında yaşarken mutlu ve huzurlu olabilmek için bugünümüzle birlikte yarınımızı da düşünmemiz gerekir. İşte tam da bu nokta da yarınlara yatırım yaparken nelere dikkat etmeliyiz? Ve Nerelere ne gibi yatırımlar yapabiliriz? sorusunun  cevaplarını Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Sektörü Uzmanı Özben Örs' verdi.


Sektörün son durumunu, yatırım enstrümanlarını ve şehir hayatı ile gayrimenkul sektöründeki gelişmeleri ayrıntıları ile anlatan Örs, yatırımın çok hassas bir olgu olduğunu ve yatırım yaparken birkaç farklı unsurun değerlendirilerek yapılması gerektiğini vurguladı. 


Gayrimenkul sektörü; son yıllarda çok büyüyen ve gelişen bir sektör. Bu sektörde öne çıkan iki meslek ise Gayrimenkul Danışmanlığı ve Şehir Plancılığı. Siz Şehir Plancısı kimliğiniz ile bu iki mesleği bize değerlendirebilir...