29 / 03 / 2024

Özgürlük Heykeli

Özgürlük Heykeli

New York Valiliği, federal hükümet kapalı olmasına rağmen yeniden açılan Özgürlük Heykeli için yapılan anlaşma koşuluna göre Ulusal Park Hizmetlerine günde 61 bin dolar ödeyecek

New York'ta Özgürlük Heykeli yeniden ziyarete açılacak!

Hükümetin kapanması nedeniyle ziyaretçilere kapatılan Özgürlük Heykeli'nin yeniden açılacağını duyurdu. Özgürlük Heykeli'nin yeniden açılması için New York Valiliği, Ulusal Park Hizmetleri'ne günde 61 bin dolar ödeyecek

Özgürlük Heykeli, 28 Ekim'de ziyarete açılıyor!

Amerika'nın simgesi olan Özgürlük Heykeli restorasyonu tamamlanarak 126. yıldönümünde ziyarete açılıyor...

Finansal özgürlüğünüz için tam bu kadar yatırım gerekiyor! Rakam rakam açıklandı: Temettü, kupon, kira...

Yatırım yapacaklar ve yatırımcılar için finansal özgürlüğün yakalanması için ne kadar yapılması gerektiği tek tek açıklandı. 16,3 bin takipçili Finansal Özgürlük Yolcusu, X sosyal medya hesabından finansal özgürlük için açlık ve yoksulluk sınırına göre yatırım tutarlarını paylaştı. İşte o paylaşım..

Koşulsuz özgürlük vaadi Honda Forza 250 14 Ekim 2022 fiyat listesi!

"Koşulsuz özgürlük vaadi" sloganıyla tanıtılan Honda Forza 250 yüksek performansıyla dikkat çekiyor. Peki Honda Forza 250 fiyatları ne kadar? İşte Honda Forza 250 14 Ekim 2022 fiyat listesi...

Mimarlıkta özgürlük büyük önem taşıyor!

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Sinan Genim bugünkü köşe yazısında mimari çalışmalarda özgürlüğün önemini kaleme aldı. 

Kanal İstanbul boğazın özgürlük projesidir!

TBMM Plan Bütçe Komisyonundaki görüşmelerde Kanal İstanbul Projesi hakkında açıklamalarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, projenin özgürlük projesi olduğunu dile getirdi. 

Demokrasi ve Özgürlük Adası’ndaki lüks otel kapılarını açtı!

Demokrat Partili siyasetçilerin yargılamalarının gerçekleştirildiği ve ismi devlet tarafından ismi ‘Demokrasi ve Özgürlük Adası’ yapılan Yassıada’da kurulan ‘Katre Island Hotel’ hizmete açıldı.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Özgürlük Parkı Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Özgürlük Parkı Şubesi bugün Kartal'da 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Demokrasi ve Özgürlükler Adası açılışa hazırlandı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, TOBB, GTİ işbirliğiyle yap-işlet-devret modeliyle, darbeden sonra idam edilen Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın yargılamasının yapıldığı Yassıada, yeni adıyla Demokrasi ve Özgürlükler Adası, bugün açılıyor...

İBB Bakırköy Özgürlük Meydanı için tasarım yarışması açtı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Bakırköy Cumhuriyet (Özgürlük) Meydanı için 100 bin TL ödüllü kentsel tasarım yarışması açtı.

Kanal İstanbul, Boğaz'ın özgürlük projesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Kanal İstanbul, Boğaziçi'ni koruma ve kurtarma projesidir, Boğaz'ın özgürlük projesidir." dedi.

Demokrasi ve Özgürlük Adası 6 ay sonra tamamlanacak!

Yassıada'da başlayan inşaat çalışmalarında sona yaklaşıldı. 6 ay sonra açılması planlanan Demokrasi ve Özgürlük Adası'nda peyzaj çalışmaları başlayacak.

Demokrasi ve Özgürlük Adası için geri sayım!

GTİ’nin “yap-işlet-devret” modeliyle üstlendiği Demokrasi ve Özgürlük Adası için geri sayım başladı. 2019 yılının Şubat ayında tamamlanacak projenin maliyeti 500 milyon lira olacak.

7 soruda mirasta tasarruf özgürlüğü!

Mirasbırakanlar, miraslarının belli bir kısmı üzerinde tasarruf hakkına sahip oluyor. Peki, mirasta tasarruf özgürlüğünün sınırları nelerdir? Mirasçıların hakları nelerdir?

Mimar Takaharu Tezuka'dan özgürlükçü anaokulu tasarımı!

Japon mimar Takaharu Tezuka, TED konferasına katıldı. Konferansta 2007 yılında tasarladıkları özgürlükçü anaokulunu anlattı.

Özgürlük Heykeli Haberi

Özgürlük Heykeli


New York'taki Özgürlük Heykeli, federal hükümetin kapalı olmasına rağmen yeniden açıldı. 


Demokrat Partili New York Valisi Andrew Cuomo, dün yaptığı açıklamada, New York Valiliği ile federal hükümetin Özgürlük Heykeli'nin açılması için anlaşmaya vardığını duyurmuştu. 


Yapılan anlaşmaya göre, New York Valiliği, Özgürlük Heykeli'nin yeniden açılması için Ulusal Park Hizmetleri'ne günde 61 bin dolar ödeyecek. 


Özgürlük Heykeli, 1 Ekim'de ''Hükümetin kapanması'' nedeniyle o günden bu yana ziyaretçilere kapatılmıştı.


New York'a gelen turistlerin en fazla ziyaret ettiği önemli mekanlardan biri olan ve 2011'de 4 milyon kişinin görmeye gittiği Özgürlük Heykeli, her yıl çektiği milyonlarca ziyaretçiyle kentin ekonomisine büyük katkı sağlıyor.


Özgürlük Heykeli'nin hemen yanında bulunan Ellis Adası da dahil 33 ayrı anıt, bina ve park New York Ulusal Park Hizmetleri yönetimi altında bulunuyor.


Öte yandan yılda 5 milyon...