29 / 03 / 2024

Parselasyon itiraz

Parselasyon itiraz

3194 sayılı İmar Kanununun 18’inci maddesi gereğince, imar plânlarını uygulama yetkisi; belediyelere ve valiliklere ait oluyor. Belediyelerin yapmış olduğu parselasyon işlemine itiraz edilebiliyor. İşte, parselasyon işleminin iptali!

İmar planı itiraz dilekçesi 2021!

İmar plânlarına göre parselasyon plânları yapılıp, belediye ve mücavir alan içinde belediye encümeni, dışında ise il idare kurulunun onayından sonra yürürlüğe giriyor. Bu planlara bir ay içinde itiraz edilebiliyor. İşte imar planı itiraz dilekçesi 2021...

Parselasyon işleminin iptali!

3194 sayılı İmar Kanununun 18’inci maddesi gereğince, imar plânlarını uygulama yetkisi; belediyelere ve valiliklere ait oluyor. Belediyelerin yapmış olduğu parselasyon işlemine itiraz edilebiliyor. İşte, parselasyon işleminin iptali!

Etimesgut Aşağıyurtçu parselasyon planı yeniden askıda!

Etimesgut Belediye Başkanlığı Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından 13 Mart'ta askıya çıkarılan Aşağıyurtçu parselasyon planına 25 itiraz gelmişti. Aşağıyurtçu 5276 Nolu parselasyon planı bugün yeniden askıya çıktı.

Ev haczi itiraz dilekçesi!

Ev haczi kapsamında, haciz tutanağında yanlışlık olduğunu düşünen vatandaşlar bir dilekçe ile bu duruma itiraz edebiliyorlar. Ev haczi itiraz dilekçesi nasıl yazılır? İşte,Ev haczi itiraz dilekçesi örneği..

Elektrik faturasına itiraz nasıl yapılır?

Günümüzde çok nadir yaşanmak ile birlikte kimi zaman fatura bedeli, gerçek kullanım bedelinden yüksek gelebiliyor. Faturalar yanlış okunabiliyor. Bu gibi durumlarda faturaya itiraz edilebiliyor. Peki, elektrik faturasına itiraz nasıl yapılır?

Uygulama imar planına itiraz dilekçesi!

Taşınmaz mal sahiplerinin uygulama imar planına itiraz etme hakkı bulunuyor. Uygulama imar planına itiraz bir dilekçe ile yapılıyor. İşte uygulama imar planına itiraz dilekçesi örneği...

Uygulama imar planına itiraz!

Uygulama imar planları haritalar üzerine kadastral durumu işlenmiş yapı adalarını ve çeşitli bölgeleri ayrıntıları ile gösteriyor. Vatandaşlar uygulama imar planına itiraz edebiliyor. İmar planına itiraz nasıl yapılır?

2b'ye itiraz edilebilir mi?

Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan ve çıkarılacak yerlere denen arazilerde kimler hak sahibi olarak kabul edilecek? Başvuru süresi ne kadar olacak? 2b'ye itiraz edilebilir mi?

İmar planına itiraz sebepleri!

İmar planları, belediye tarafından belirlenen ilan yerlerinde 1 ay süresince askıda kalıyor. Bu süre içerisinde imar planına karşı itiraz edilebiliyor. İşte imar planına itiraz sebepleri...

Kadastro tutanaklarına itiraz süresi!

Dava açılmayan kadastro tutanaklarına ait sınırlandırma ve tespitler kesinleşiyor. Peki, kadastro tutanaklarına itiraz süresi ne kadardır? İşte Kadastro Kanunu kapsamında yer alan itiraz esasları..

Rayiç bedele itiraz edilebilir mi?

Bir mülkün bugünkü piyasa koşullarındaki alım satım bedeli olan rayiç bedelin belirlenmesinde semt, ilçe mahalle, manzara, sokak gibi unsurlar göz önüne alınıyor. Peki, rayiç bedele itiraz edilebilir mi?

İmar planına itiraz süresi geçerse ne olur?

İmar planına karşı itiraz edilebilmesi için, itiraz sürelerinin kaçırılmaması gerekiyor. Peki, imar planına itiraz süresi geçerse ne olur? İmar planı itiraz süresi geçtikten sonra plana itiraz edilir mi?

İmar planına kimler itiraz edebilir?

Belediyeler tarafından yapılan veya yaptırılan imar planları yine belediye tarafından belirlenen ilan yerlerinde 1 ay süresince ilan ediliyor. Bu süre içinde imar planına kimler itiraz edebilir?

Parselasyon itiraz Haberi

Parselasyon itiraz

Parselasyon işleminin iptali!

Parselasyon plânı; imar plânının araziye uygulanmasından sonra yapılacak röleve ölçülerine göre boyut değiştirmeyen paftalar üzerine çizilen, kesin parselasyon durumunu gösteren ve tapuya tescil işlemlerine esas alınan plân olarak karşımıza çıkıyor. 

Parselasyon haritaları; imar parsellerini oluşturmak amacıyla İmar Yasasının 18’inci maddesine dayanılarak belediye veya valilik tarafından resen yapılan ya da yaptırılan haritalar oluyor. 


3194 sayılı İmar Yasasının 18’inci maddesine göre; belediye ve mücavir alan sınırları içerisinde belediyeler, belediye encümeni kararı ile; bu sınırlar dışında ise valilikler il özel idaresinin kararı ile; binalı ve binasız arsa ve arazileri, maliklerinin veya diğer hak sahiplerinin muvafakati aranmaksızın; birbirleriyle, yol fazlalıklarıyla, kamu kurumlarına ait yerlerle veya belediyelere ait yerlerle; birleştirmeye, bunları yeniden imar plânına uygun ada veya parsellere ayırmaya, müstakil, hisseli veya kat mülkiyeti...