26 / 04 / 2024

paşa konağı basın müzesi

paşa konağı basın müzesi

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) tarafından hazırlanan proje kapsamında Basın Müzesi ve Medya Merkezi' ne dönüştürülen şehir merkezinde, âtıl durumdaki tarihî Paşa Konağı hizmete açıldı....

Vesen Yapı basın toplantısı yarın!

İstanbul Tuzla'da Mercan Tuzla Vesen Yalıları'nı inşa eden Vesen Yapı proje detaylarını ve hedeflerini açıklayacağı basın toplantısını yarın gerçekleştirecek.

Saffet Paşa Yalısı'na 100 milyon dolar değer biçildi!

İstanbul Boğazı’nın en gözde yalıları arasında yer alan ve Osmanlı Devleti tarafından Dışişleri Bakanlığı olarak kullanılan 260 yıllık Saffet Paşa Yalısı mahkeme eli ile satışa sunulacak. Saffet Paşa Yalısı'nın değerinin 100 milyon dolar olacağı konuşuluyor.

Saffet Paşa Yalısı'nı mahkeme satacak!

İstanbul Boğazı’nın en gözde yalıları arasında yer alan 260 yıllık Saffet Paşa Yalısı mahkeme eli ile satışa sunulacak. Yalının değerinin en az 100 milyon dolar olacağı konuşuluyor.

Zarifi Mustafa Paşa Yalısı'nın rekonstrüksiyon projesi tamamlandı!

Anadoluhisarı’nda bulunan Zarifi Mustafa Paşa Yalısı’nın rekonstrüksiyon ve iç mimari proje tasarımı ile uygulama çalışmalarını Beysun Mert Mimarlık üstlendi. Zarifi Mustafa Paşa Yalısı’nın rekonstrüksiyonunda 18. ve 19. yüzyıl sahilhane yapılarıyla doku bütünlüğünün korunması amaçlandı.

Cihangir'deki Sadık Paşa Konağı satışa çıkarıldı! 

Beyoğlu Cihangir'de bir dönem Japon konsolosluğuna ev sahipliği yapan Sadık Paşa Konağı satışa çıkarıldı. Konak için 40 milyon TL isteniyor.

Suzan Sabancı Dinçer Muhsinzade Mehmet Paşa Yalısı'na talip oldu iddiası!

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı, Suzan Sabancı Dinçer'in, Muhsinzade Mehmet Paşa Yalısı'nı satın almak için harekete geçtiği iddia edildi. Dinçer ise söz konusu iddiaları yalanladı.

İsmail Zühtü Paşa Konağı'nın yeni sakini Bilfen oldu!

Bilfen Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü Üsküdar Altunizade Mahallesi'nde yer alan İsmail Zühtü Paşa Konağı'nda faaliyet gösterecek.

Barbaros Hayrettin Paşa Camisinin temeli atıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Levent'te yapılan caminin ismi Barbaros Hayrettin Paşa Camii olacağını açıkladı...

Paşa Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Paşa Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Eyüphan Paşa Demir ve Yakuphan Paşa Demir ortaklığında kuruldu. 

Afif Paşa Mehtabiye Köşkü'nün imar planı değişikliği İBB Meclisi'nde görüşüldü!

İstanbul Boğazı'nın en görkemli yalılarından biri olan ve Afif Paşa Yalısı'nın restorasyonu ve imar planı değişikliği için köşkün yeni sahibi Fiba Holding, İBB'ye başvurdu. Başvuru İBB meclisinde görüşüldü ve dosya kurula gönderildi...

Elazığ Rüstem Paşa Mahallesi için riskli alan kararı!

Elazığ ili, Merkez ilçesi, Rüstem Paşa Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı’nı otele çevirme planı İBB’den döndü!

323 yıllık tarihi Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı'nı otele dönüştürme planı, İBB'den döndü. Yalının bulunduğu parselin, "yeşil alan" fonksiyonunun iptal edilip, "turizm alanı" ilan edilmesi teklifi, İBB Meclisi tarafından uygun görülmeyerek oybirliği ile onaylanmadı.

Kanal İstanbul'a Çin basınından yoğun ilgi!

İletişim Başkanı Altun’un Kanal İstanbul'un tanıtımına yönelik paylaştığı Çince kısa film, Çin basınında geniş yer buldu...

paşa konağı basın müzesi Haberi

paşa konağı basın müzesi

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) tarafından hazırlanan proje kapsamında Basın Müzesi ve Medya Merkezi'ne dönüştürülen şehir merkezinde, âtıl durumdaki tarihî Paşa Konağı hizmete açıldı. Balıkesir basınının 126 yıllık sürecinin görüntülü ve yazılı eserlerle anlatıldığı müzenin tanıtımı yapıldı.


Balıkesir'de 152 yılık geçmişi bulunan Paşa Konağı'nın Basın Müzesi ve Medya Merkezi'ne dönüştürülme çalışmaları tamamlandı. Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından da desteklenen projeyle iki katlı ahşap binanın alt katında müze, üst katında ise kütüphane, seminer salonu ve çeşitli odalar bulunuyor. Basın Müzesi'nde 1950'li yıllarda kullanılan matbaa makinesi, eski fotoğraf makineleri, ses kayıt cihazları, baskı makineleri, kurşun harfler, ofset baskı yapan ilk matbaa, çeşitli tarihlerde kullanılan daktilolar, eski telefonlar ve çeşitli bilgisayarlar bulunuyor. Projenin tamamlanması dolayısıyla bir tanıtım toplantısı düzenlendi. Karesi Mahallesi'ndeki Basın Müzesi...