19 / 04 / 2024

Patri Friedman start-up ülkeler

Patri Friedman start-up ülkeler

Patri Friedman’ın fikirleri çılgınca, fakat Forbes dergisi tarafından “tanınması gereken isimler” arasında yer alıyor. Friedman eski bir Google mühendisi. Ve Nobel ödülü sahibi ekonomist Milton Friedman’ın torunu. Friedman’ın hedefi, “start-up ülkeler” kurmak.

Start Up Mimarlık Ve Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Start Up Mimarlık Ve Mühendislik Limited Şirketi bugün Kartal'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Tekin tarafından kuruldu.

Hamdi Akın: Yatırımlarımızda start up’ların payı artacak!

2021'de ciddi birleşme ve satın almalar olmasını bekleyen Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, bu süreçte start up'lara yatırımların artacağını öngörüyor. Akfen'in de özellikle teknoloji ve biyokimya start up'larına yatırım yapacağını söylüyor.

Akiş GYO'dan gayrimenkul inovasyonları çağrısı!

Akiş GYO start-up ve scale-up nitelikli girişimlere olan yatırımlarını Akyaşam Yönetim Hizmetleri A.Ş. (Akyaşam) aracılığı ile gerçekleştirecek. Bu kapsamda "Covid-19 Sonrası Yeni Normal'de Perakende ve Gayrimenkul İnovasyonları Çağrısı" programı hayata geçirildi...

Melek yatırımcı Hasan Aslanoba'nın 2020 planı!

Start up ekosisteminin giderek gelişmeye devam ettiği günümüzde, bu gelişimde yaratıcı iş fikirleri ve başarılı girişimciler kadar melek ağlar ile yatırımcıların da katkısı büyük. Melekler, henüz yolun başında olan start up'lara can suyu oluyor...

Türkiye'de start up girişimleri gelişecek!

2018 yılında Türkiye'deki girişimlere yapılan yatırım miktarı 58,6 milyon dolar oldu.Ülkede start up ekosisteminin geleceğine dair 2018'de umut veren çıkışlar gerçekleşti. Uzmanlar, Türkiye’nin önünde fırsatlarla dolu uzun bir yol olduğu görüşünde hemfikir.

Paylaşımlı ofisler start up'ları bekliyor!

Paylaşımlı ofis ya da ortak ofis alanı anlamına gelen coworking kavramı son dönemde Türkiye'de büyük ilgi görüyor. Düşük kira maliyeti ve networking gibi imkanlar sunan bu alanların sayısı hızla artıyor. Bu alanlar özellikle start up'lara önemli avantajlar sağlıyor...

Finansman ihtiyacına gayrimenkul fonu aşısı!

Omurga Portföy, melek yatırımcı ağı Şirket Ortağım ile birlikte girişim sermayesi fonu kurdu. Start-up aşamasına geçmiş, büyümek için finansman ihtiyacındaki şirketlere yatırım yapacak fonun büyüklüğünün 30 milyon TL olması planlanıyor.

Gökşin Durusoy: Start up’lara yatırım yapacağız!

Akiş GYO Genel Müdürü İ. Gökşin Durusoy, yaptığı açıklamada, perakende alanındaki start up’lara yatırım yapmayı amaçladıklarını söyledi.

Start Up Gayrimenkul Tarım Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Start Up Gayrimenkul Tarım Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 200 bin TL sermaye bedeli ile Ismaıl Mohammad Hasan Habazı tarafından kuruldu. 

Akfen Holding madencilik sektörüne giriyor!

2017'de varlık satışlarıyla öne çıkan Akfen Holding, yeni sektörlere giriyor. Şirket madencilikte yatırıma hazırlanıyor. Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, kızı Pelin Akın'ın yönlendirmesiyle start up'larla da ilgilendiklerini söylüyor.

Yeni nesil ofisler eğlenceli alanlara dönüşüyor!

Omurga Portföy Emlak Yatırım Direktörü İlhami Akkum, “İş merkezleri kalifiye yetenekleri çekebilmek için ‘yaşam-iş-eğlence’ alanları yaratmaya başlıyor. Bu alanlar start-up’lar ile canlanacak” dedi.

Up Life Kadıköy fiyatları!

Up Life Kadıköy fiyatları 484 bin TL'den başlayarak değişiyor. Up Life Kadıköy projesinde teslimler 2019'un sonunda yapılıyor...

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli’ne start verildi!

Büyük İstanbul Tüneli’nin etüt, proje ve mühendislik hizmetleri ihalesine 4 firma teklif verdi. Projeye tekliflerin ardından start verildi.

Patri Friedman start-up ülkeler Haberi

Patri Friedman start-up ülkeler

Patri Friedman’ın fikirleri çılgınca, fakat Forbes dergisi tarafından “tanınması gereken isimler” arasında yer alıyor. Friedman eski bir Google mühendisi. Ve tabi ki soyadından da anlaşılacağı üzere, Nobel ödülü sahibi ekonomist Milton Friedman’ın torunu. Friedman’ın hedefi, “start-up ülkeler” kurmak. 


Friedman tarafından kurulan The Seasteading Institute, “bağımsız okyanus toplulukları”nın kurulmasını ve genişletilmesini savunan bir enstitü. Özgürlükçü girişimcilerin oluşturduğu enstitü, kurulduğunda Facebook’un ilk yatırımcılarından ve online ödeme sistemi PayPal’ın kurucularından biri olan milyarder Peter Thiel tarafından desteklendi. Aslında dünya genelinde yaşanan siyasi gerginlikler, çevresel sorunlar, ekonomik zorluklar da “Bağımsız Okyanus Toplulukları” görüşünün birçok kişi tarafından ilgi görmesine neden oluyor. 


Patri Friedman, büyükbabası Milton Friedman’ın hükümet sınırlamalarına yönelik görüşlerini temel alıyor ve ABD’nin toplum yapısından rahatsız olduğunu dile getiriyor. Friedman, The Seasteading sayesinde girişimcilerin bağımsız...