19 / 04 / 2024

pekin avrupa arası mesafe

pekin avrupa arası mesafe

Marmaray ve Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattının devreye girmesiyle Pekin'den Avrupa'ya 12 günde yolcu ve yük taşımak mümkün hale gelecek.

Avrupalılar kış için ülkeleri terk ediyor! Türkiye ilk tercihleri olacak!

Rusya ve Avrupa arasında yaşanan kriz nedeniyle artan enerji fiyatları Avrupalıları kış turizmine itiyor… Türkiye’nin Avrupalılar için ilk tercih olması bekleniyor.

Doğal gaz krizi Türkiye’ye yaradı! Avrupalılar kış için geliyor

Rusya ve Avrupa arasında yaşanan enerji krizinden dolayı Avrupalılar kışı Türkiye’de geçirmeye hazırlanıyor.

Ford Otosan Craiova fabrikasının devrini gerçekleştirdi! Puma dahil 4 modeli üretecek

Ford Otosan ile Ford Avrupa arasında, Romanya'daki Craiova fabrikasının devrine ilişkin anlaşma tamamlandı. Ford'un Craiova'daki araç üretim ve motor üretim tesislerinin sahipliği Ford Otosan'a geçti.

Ukrayna'da kripto paralar yasal hale geldi!

Rusya ve Avrupa arasına sıkışan Ukrayna, son zamanların gündem konuları arasında yer alan kripto paraları yasal hale getiren 5. ülke oldu.

Türkiye'de ulaşım yatırımları hızlandı!

Çin ile Avrupa arasındaki demiryolu yük taşımacılığında Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattı ve entegre olunan “Orta Koridor” güzergahına talebin giderek artması, ülkemizi Asya ve Avrupa arasında lojistik üs olma hedefine yaklaştırıyor.

Başakşehir Siteler Arası Futbol Turnuvası'nın şampiyonu Avrupa Konutları!

Başakşehir Belediyesi ve Başakşehir Amatör Spor Kulüpler Birliği tarafından gerçekleştirilen Siteler Arası Futbol Turnuvası'nın şampiyonu Avrupa Konutları oldu.

Çin'in yeni hızlı treni seferlerine başladı!

G7 Fuxing adlı yeni uzun hızlı tren 1 Temmuz 2018 itibariyle Çin'in başkenti Pekin'in Güney Tren Garı kalkışlı seferlere başladı. Yeni uzun Fuxing hızlı treni Pekin-Şanghay arası seferini ilk kez bu Pazar günü gerçekleştirdi.

İstanbul-Pekin arası 10 güne inecek!

İstanbul-Pekin arasını 2 aydan 10 güne inecek. Zaman tasarrufu sağlayan proje Mayıs'ta başlıyor. Türk TIR’larının engeller yüzünden iki haftada Almanya’ya ulaşamadığından yakınan iş dünyası, “Berlin uzaklaşırken Pekin yaklaşıyor” dedi

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu'nda test sürüşleri başlıyor!

Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu Projesi'nin tamamlanmasıyla Asya ile Avrupa arasındaki demiryoluyla seyahat süresi 15 güne inecek. Projenin bitiminden sonra Avrupa ile Orta Asya arasındaki yük taşımacılığının tamamının demiryoluna kaydırılması hedefleniyor.

İstanbul, Avrupa'nın 4 mega şehri arasına girdi!

İstanbul, gayrimenkul hizmetlerinde ve yatırım yönetiminde global danışmanlık hizmetleri sunan JLL'nin hazırladığı "Dünya Sahnesinde İstanbul" başlıklı rapora göre, Avrupa'nın 4 mega şehri arasına girdi.

Eskişehir Avrupa'nın örnek kentleri arasına girmeyi başardı!

Ulaşım ve sanayi altyapısında devrime imza atan Eskişehir, sadece Türkiye'nin değil Avrupa'nın da örnek kentleri arasına girmeyi başardı.

Avrasya Tüneli'yle şehir trafiği azalacak!

Projeyle 100 dakika sürecek bir yolculuk 15 dakikaya inecek; Asya ile Avrupa arasındaki uzun mesafe ortadan kalkacak. Projeyle yakıt tüketimi de azalacak.

Moskova-Pekin arası 2 gün olacak!

Çin, Pekin ile Moskova arasında 242 milyar dolarlık yüksek hızlı tren hattı döşeneceğini açıkladı. Tren hattı sayesinde iki şehir arasındaki yolculuk beş günden iki güne inecek.

pekin avrupa arası mesafe Haberi

pekin avrupa arası mesafe



Enerji koridoru olma yolunda büyük adımlar atan Türkiye, demir İpek Yolu ile AB ile Asya arasında geçiş güzergahı olmayı hedefliyor. Türkiye'yi Kafkaslar'a oradan da Orta Asya'ya bağlayacak proje kapsamında Bakü-Tiflis Kars (BTK) demiryolunun son 105 kilometrelik bölümü Marmaray ile birlikte yetiştirilmesi planlanıyor. Yaklaşık 15 yıldır gündemde olan ve Avrupa ile Çin arasında kesintisiz demiryolu ağı kurulabilmesinin önünü açması beklenen Bakü-Tiflis Kars demiryolu hattı Marmaray'la yeniden hayat bulacak. 2013'ün sonlarında tamamlanacak olan demiryolu, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'den start alacak. Gürcistan'ın Tiflis kentinden geçtikten sonra Kafkasların güneybatı kıyısından Kars'a ulaşacak. 600 milyon dolara mal olması beklenen proje tarihi İpek Yolunu da yeniden canlandıracak. Çin'den Kars'a kadar 6 bin 500 kilometre uzunluğunda olan demir İpek Yolu ekimde faaliyete geçecek Marmaray ve BTK ile...