25 / 04 / 2024

Pendik Kaynarca metrosu

Pendik Kaynarca metrosu

İstanbul Anadolu Yakası'ndaki Üsküdar-Dudullu-Çekmeköy Metro Hattı ve Kartal-Kaynarca Metro Hattı'nın devamı olarak hayata geçirilecek 4 yeni hat için bakanlıktan onay geldi.

Anadolu Yakası'ndaki 2 metroya 4 yeni hat geliyor!

İstanbul Anadolu Yakası'nda bulunan Üsküdar-Dudullu-Çekmeköy Metro Hattı ve Kartal-Kaynarca Metro Hattı'nın devamı olarak toplamda 4 yeni hat yapılacak. İşte hat güzergahları...

Pendik Merkez-Kaynarca Merkez-Fevzi Çakmak Metro Hattı 2025'te açılacak!

Pendik Merkez-Kaynarca Merkez-Fevzi Çakmak Pendik Merkez-Kaynarca Merkez-Fevzi Çakmak Metro Hattı'nın 2025 yılında hizmete açılacağını söyledi.

Pendik Kaynarca Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Pendik ilçesi, Kaynarca Mahallesi, 10689 ada, 1 parselin Bir Kısmı ile 10689 ada, 2 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 20.09.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Pendik-Sabiha Gökçen metrosu konuta talebi yüzde 20 artırdı!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık yaptığı açıklamada Pendik’te hayata geçirdikleri ‘Ondörtüç Pendik’ projesine yürüme mesafesinde olan Pendik Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı’nın açılışı sonrasında konutta talebin arttığını kaydetti.

Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metrosu 2 Ekim'de açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metrosunu 2 Ekim Pazar günü İstanbulluların hizmetine sunacaklarını kaydetti.

M10 (Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı) metro hattı açılıyor! Deneme sürüşleri yapılan metronun ücreti ne kadar?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Pendik (Tavşantepe)-Sabiha Gökçen Havalimanı metrosu diğer bir adıyla M10, hattında gerçekleştirilen test sürüşüne katıldı. Ekim ayında açılması planlanan metronun ne kadar olacağı ise merak konusu. İşte 12 Eylül 2022 fiyat listesi…

Pendik-Tavşantepe Metro Hattı Ondörtüç Pendik’e ulaşımı rahatlatacak!

İnsay Yapı tarafından Pendik'te inşa edilen Ondörtüç Pendik’ projesine yürüme mesafesinde olan Pendik-Tavşantepe Metrosu’nun açılışına sayılı günler kaldı. 

Pendik'te 25 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

İstanbul Anadolu Gayrimenkul Satış İcra Dairesi, Pendik Kaynarca'da yer alan arsayı 25 milyon 500 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Kaynarca-Pendik-Tuzla metro hattında TBM çıkış töreni yapıldı! 

Nisan 2023'te hizmete açılacak olan Kaynarca-Pendik-Tuzla Metrosu'nda 2 TBM çıkış töreni bugün yapıldı. Tören İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımı ile gerçekleşti.

Ekrem İmamoğlu'na Kaynarca-Pendik-Tuzla Metrosu için borçlanma yetkisi verildi!

İBB’nin “Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro Projesi” için 158 milyon avro dış borç alabilmesi için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na oybirliği ile yetki verildi. 

Kaynarca - Pendik - Tuzla metro hattında TBM kazıları başladı!

Nisan 2023'te hizmete açılacak olan Kaynarca-Pendik-Tuzla Metrosu'nda ilk TBM indirme işlemi bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımı ile gerçekleşti.

Kaynarca-Pendik-Tuzla Metrosu'nda ilk TBM bugün iniyor!

Nisan 2023'te hizmete açılacak olan Kaynarca-Pendik-Tuzla Metrosu'nda ilk TBM indirme işlemi bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımı ile gerçekleşecek.

Kaynarca-Pendik-Tuzla Metrosu'nda ilk TBM yarın iniyor!

Nisan 2023'te hizmete açılacak olan Kaynarca-Pendik-Tuzla Metrosu'nda ilk TBM indirme işlemi yarın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımı ile gerçekleşecek.

Pendik'te depremden hasar gören bina tahliye edildi!

Dün İstanbul'da saat 15:07 sıralarında, merkez üssü Kartal olarak belirlenen 3.9 şiddetinde bir sarsıntı yaşandı. Sarsıntı sonrasında Pendik'teki Kaynarca Mahallesi'nde Çamdalı Sokak üzerinde yer alan 4 katlı apartmanın hasar gördüğü bildirildi.

Pendik Kaynarca metrosu Haberi

Pendik Kaynarca metrosu

İstanbul Anadolu Yakası'nda Üsküdar-Dudullu-Çekmeköy Metro Hattı'nın Çekmeköy-Sultanbeyli ve Çekmeköy-Taşdelen hatlarına ve Kartal-Kaynarca Metro Hattı'nın ise Kaynarca Merkez-Pendik-Tuzla Tersane ve Pendik Merkez-Kaynarca Merkez hatlarına bağlanması kararı bakanlık tarafından onaylandı. 


Söz konusu metro hatlarının uzunlukları; Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Merkez Metro Hattı için 10,9 kilometre, Çekmeköy–Taşdelen Metro Hattı için 5,8 kilometre, Kaynarca Merkez-Pendik-Tuzla Tersane Metro hattı için 7,8 kilometre, Pendik Merkez-Kaynarca Merkez Metro Hattı için ise 4,1 kilometre olarak belirlendi.


2016 yılı içerisinde başlaması planlanan metro hattı inşaatlarının, 4 yıllık bir inşaat ve test süresinde tamamlanarak, 2020 yılı başında işletmeye açılması öngörülüyor. 


Çekmeköy-Sultanbeyli Hattı durakları!

1- Meclis Mahallesi

2- Sarıgazi

3- Samandıra

4- Abdurrahmangazi

5- Sancaktepe

6- Veysel Karani

7- Hasanpaşa

8- Sultanbeyli


Çekmeköy-Taşdelen Hattı durakları!

1- Hastane

2- Sarıgazi

3- Aydınlar

4- Güngören

5- Taşdelen



Kaynarca Merkez-Pendik-Tuzla Tersane Hattı durakları!

1- Kaynarca Merkez

2- Çamçeşme

3- Kavakpınar

4- Esenyalı

5- Aydıntepe

6- Tuzla


Pendik Merkez-Kaynarca Merkez Hattı...