28 / 03 / 2024

rampa ve Kanuni İpotek Tesisi

rampa ve Kanuni İpotek Tesisi

İki ayrı kişinin tapuda üzerlerine tescilli bulunan gayrimenkullerini karşılıklı olarak birbirlerine devir etmeleri işlemine trampa deniyor. Peki trampa işlemi nasıl yapılır? Nerede yapılır? İşte yanıtı..

Fahiş inşaat maliyetlerine ilişkin şok açıklama! Gerekirse kanuni düzenleme ile bu fırsatçılığın önüne geçilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki inşaat maliyetlerinin artışını nasıl engelleneceğine ilişkin açıklama yaptı. Bakan Özhaseki kanuni düzenlemeyi işaret etti.

Kanuni motosikletlere yüzde 25 peşinat ve 60 ay senetli taksit imkanı İşte 28 Eylül 2022 Kanuni fiyat listesi

Kanuni motosiklet Cafe Racer tarzı yüzde 100 elektrikli modelleri Süper Soco TC ve Süper Soco TC MAX ile hem elektrikli motosiklet teknolojisini hem de yolların liderliğini yapıyor. İşte Kanuni Süper Soco TC’nin güncel satış fiyatı.

Veraset ilamı için gerekli belgeler nelerdir?

Veraset ilamı bir diğer ifadeyle mirasçılık belgesi, miras bırakanın mirasçılarının kim olduğunu ve kanuni miras paylarını gösteren belgedir. Bu belge için mirasçılardan birinin başvuru yapması gerekiyor. Peki, Veraset ilamı başvurusu için neler gerekli? İşte tüm merak edilenler..

Asgari ücrete zam sinyali! Kanuni düzenleme yapılabilir! 

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, asgari ücretle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu ve bu konuya ilişkin kanuni düzenleme yapılabileceğinin altını çizdi.

Kripto para borsası saldırıya uğradı:34 milyon dolarlık BTC ve Ethereum çalındı!

Kripto para sektörü Türkiye'de olduğu gibi bütün dünyanın gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Kripto para sektörü hemen herkesin ilgi duyduğu bir alan olmasının yanında bildiğimiz geleneksel piyasalardan değişik ve tam kanuni altyapıları olmadığı sebebiyle zaman zaman mağdur haberlerini duyuyoruz.

Kanuni Bulvarı Projesi'nin yüzde 60'ı tamam!

Trabzon merkezi ve Karadeniz Sahil Yolu'nun şehir geçişinde inşa edilen Kanuni Bulvarı Projesi'nin yüzde 60'ı tamamlandı. 

Reysaş GYO'dan kapı ve rampa kiralanması için 70 bin TL'lik sözleşme!

Reysaş GYO'nun portföyünde yer alan Kocaeli İli Çayırova İlçesi Akse Mahallesi 2079 ada 1 parselde yer alan 1.800 metrekare depolama alanı için 2 adet kapı ve 2 adet rampa kiralanmasına ilişkin 70 bin TL'lik ek sözleşme imzalandı.

Karmod'dan Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi'ne koronavirüs polikliniği!

Karmod Prefabrik, İstanbul'da yer alan Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yeni tip koronavirüs (Kovid-19) polikliniği kurdu.

Cahit Turhan'dan Trabzon Kanuni Bulvarı açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Trabzon'da inşaatı devam eden Kanuni Bulvarı Projesi'nde incelemeler yaptı.

Trabzon Boztepe'deki tünel ve yol inşaatına tepki! 

Trabzon'da Kanuni Bulvarı projesi kapsamında doğal sit alanı olan Boztepe'de yol ve tünel inşaatı tepkilere yol açtı. Doğa ve Tarifi Değerleri Koruma Derneği Başkanı Doç.Dr Coşkun Eruz çalışmaların kent siluetine zarar verdiğini belirtti. 

Kanuni Bulvarı etap etap açılmaya başlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Trabzon'da çalışmaların devam ettiği Kanuni Bulvarı alanında incelemelerde bulundu. Turhan, 'Trabzon Kanuni Bulvarı etap etap hizmete açılmaya başlandı.' dedi.

Edirne Sarayı'nın kazıları yeniden başlıyor!

Fatih Sultan Mehmet ve Kanuni Sultan Süleyman gibi Osmanlı padişahlarına ev sahipliği yapan Edirne Sarayı'nda kaz çalışmaları 3 yıl aradan sonra yeniden başlatılıyor.

Kanuni Grup Yapı Teknolojileri Ve İnşaat Gayrimenkul Geliştirme Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Kanuni Grup Yapı Teknolojileri Ve İnşaat Gayrimenkul Geliştirme Sanayi Ticaret Anonim Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 50 bin TL sermaye bedeli ile Çiğdem Demir tarafından kuruldu. 

rampa ve Kanuni İpotek Tesisi Haberi

rampa ve Kanuni İpotek Tesisi

Trampa işlemi nasıl yapılır?

Trampa yapılması değerleri gerekli işlemlerden sonra belirlenmiş taşınmazların kamu kurumlan arasında da ya özel şirket ve şahıslar arasında devir işlemlerinin yapılması İşlemine deniyor.


Belirlenen taşınmazların trampa işlemlerinin yapılması için tapu, dilekçe ve kimlik fotokopisi İle başvurular yapılması gerekiyor. Yapılan başvurular müdürlükten müdürlüğe değişmek ile birlikte 3 hafta içerisinde sonuçlandırılıyor.


Trampa örnekleri..

Resmi Senedin Yazımı

BİR TARAFTAN  :İlhami ÖZÇUBUK’un Kazan Noterliğinden verdiği 05.02.1997 tarih 0587 sayılı vekaletname ile Kerem ÖZÇUBUK bilvekale hareketle, (Vergi No:..)


DİĞER TARAFTAN :Hüseyin KESİMOĞLU: Tevfik oğlu, (Vergi No:..)

aşağıdaki hususlarda anlaşmışlardır.


Bu resmi senedin arka sayfasının özel sütunlarında bütün özellikleri yazılı, Çankaya’nın Balgat Mahallesinde bulunan 15306 ada, 3 nolu parseli teşkil eden 997 m2 miktarındaki Arsa’nın 25.000.000.000 (yirmi beş milyar) TL rayiç değerli 135/997 hissesi Ahmet oğlu İlhami ÖZÇUBUK adına,...