29 / 03 / 2024

reıdın konut fiyat endeksleri mayıs 2016

reıdın konut fiyat endeksleri mayıs 2016

Mayıs ayında TÜRKİYE İŞ BANKASI’nın desteğiyle gayrimenkul bilgi servisi REIDIN tarafından hazırlanan 2007 Haziran=100 temel yıllı Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi’nde Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 1.46 oranında artış gerçekleşmiştir.

Dünya ülkelerini sollayan ilimiz hangisi? Türkiye’deki konut fiyat artışında, en çok hangi ilimiz yükseldi!

Dünyada konut fiyatları hakkında yaşanan değişimleri konu aşan çalışma kapsamında, 2023 senesinde en çok konut artışı yaşanan iller belirlendi. Buna göre, Türkiye’deki o il konut fiyat artışında dünya ülkelerini geçmiş oldu. En çok konut fiyat artışı yaşanan ilimiz hangisi?

Ne Londra ne Paris ne de Berlin! Ankara konut fiyat artışında dünya lideri oldu!

Dünyada konut fiyatlarının değişimlerini masaya yatıran çalışmaya göre 2023 yılının 3. çeyreğinde en hızlı artış yüzde 20 ile başkent Ankara'da görüldü. Ankara'da yıllık bazda fiyatlar yüzde 102 artış gösterdi.

Konut yatırımcısı rotasını yurt dışına çevirdi!

Küresel Konut Fiyat Endeksi'ne göre dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı ülke Türkiye olurken, yatırımcılar artık konut tercihini yurt dışından yana yapmaya başladı.

İBB 5 yılda 100 bin konut dönüştürme sözü verirken, Üsküdar'a henüz uğramadı...

İstanbul'da her yıl 20 bin, 5 yılda 100 bin konut dönüştüreceğinin sözünü veren ancak bugüne kadar bir tane bile dönüştürmeyen İBB, Üsküdar'da kentsel dönüşüm adına hiç adım atmadı. İlçede vatandaşlar mağdur ve İBB'nin bu süreçte destek olmasını bekliyorlar. İşte konu ile ilgili detaylar...

İstanbul’un kentsel dönüşüm planı belli oluyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul’un kentsel dönüşüm planını aralık ayında kamuoyuyla paylaşacak. Önce yüksek riskli ve riskli sınıfta yer alan yaklaşık 600 bin yapı dönüştürülecek. Daha sonra ise yapıların ömürlerine göre dönüşüm planlaması yapılacak.

Kentsel dönüşümde kritik detay: Ödeme gücü olmayan dar gelirlilerin konutlarına devlet ortak olacak! 

Kentsel dönüşüm yasasında yapılan düzenlemeye göre; dönüşüm için 'ödeme gücü olmayan dar gelirli ve yoksul kişilerin evlerine devlet 'paylı mülkiyet esaslarına göre' ortak olabilecek. Peki bu sistem nasıl işleyecek? İşte ayrıntılar...

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı dönüşümü hızlandıracak: Her bölgenin özelliğine göre dönüşüm yapılmalı!

Gayrimenkul sektörünün temsilcileri, Kentsel Dönüşüm Başkanlığının kurulmasının çok önemli bir adım olduğuna dikkat çekerek, bu şekilde sürecin hızlanabileceğini belirtti. Ayrıca, her bölgeye özel dönüşüm yapılması gerektiği belirtildi.

İngiltere'de konut fiyatları düşüşünü 4. aya taşıdı! 

Halifax Konut Fiyat Endeksi'ne göre, Birleşik Krallık'ta ortalama konut fiyatı Temmuz ayında aylık bazda yüzde 0,3 oranında geriledi ve fiyatlarda üst üste 4 ay düşüş görüldü.

Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 2 milyon 539 bin 680 TL oldu! 

Endeksa tarafından açıklanan verilere göre; Türkiye genelinde ortalama konut metrekare satış fiyatı 19 bin 653 lira, ortalama konut fiyatı 2 milyon 539 bin 680 lira ve konut yatırımının geri dönüş süresi 16 yıl oldu.

Konutta yeni gözde Batı Karadeniz oldu! Zonguldak-Bartın konut fiyat artışında zirvede! 

Pandemiden beri konut fiyat artışlarında zirveden düşmeyen Muğla ve Antalya bölgeleri, 6 Şubat depreminden sonra zirveyi Trakya’ya bırakmıştı. Karadeniz gazının karaya ulaşmasıyla Batı Karadeniz zirveye yerleşti. 

Konut piyasalarındaki düşüşün sebebi ne? Hangi iller etkilendi?

Uzmanlara göre Türkiye konut piyasası, seçimler öncesinde piyasadaki zayıflık nedeniyle bir durgunluk ve fiyat düşüşleri yaşıyor. Ev fiyatları önemli ölçüde yükselmedi veya düşmedi, ancak satış reklamlarında %5'lik bir düşüş dikkat çekti.

Modalife’ta cepleri ısıtan kampanya! Bianco Midi Düğün Paketinde 7 bin 478 TL indirim! İşte 21 Ocak 2023 fiyat listesi…

Evlenecek çiftler bu paketler tam size göre… Modalife’ta Bianco Midi Düğün Paketi 7 bin 478 TL indirimle satışta! İşte 21 Ocak 2023 fiyat listesi…

ABD'de konut başlangıçları düşüşünü dördüncü ayda da sürdürdü!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de konut başlangıçları, geçen senenin aralık ayında yüzde 1,4 azalışla 1 milyon 382 bine geriledi ve düşüşünü dördüncü aya taşıdı.

reıdın konut fiyat endeksleri mayıs 2016 Haberi

reıdın konut fiyat endeksleri mayıs 2016

Türkiye İŞ Bankası'nın desteğiyle gayrimenkul bilgi servisi REIDIN tarafından hazırlanan, 7 Büyükşehir'in tamamını kapsayacak nitelikteki 2007 Haziran=100 temel yıllı Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi’nde (TR-7) Mayıs ayında bir önceki aya göre %1.46 oranında; geçen yılın aynı dönemine göre ise %25.79 oranında artış gerçekleşmiştir.


30 Büyükşehir'in tamamını kapsayacak nitelikteki Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi’nde (TR-30) Mayıs ayında bir önceki aya göre %1.34 oranında; geçen yılın aynı dönemine göre ise %21.79 oranında artış gerçekleşmiştir. Aynı dönemde 32 ikincil şehir için hesaplanan Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi’nde (TR-32) ise, bir önceki aya göre %0.91 oranında; geçen yılın aynı dönemine göre ise %15.83 oranında artış gerçekleşmiştir.



Mayıs ayında Muğla’da metrekare başına konut satış fiyatları %2.33 oranında artmış ve Muğla fiyatların en çok yükseldiği şehir...