23 / 04 / 2024

REMAX Türkiye istihdam

REMAX Türkiye istihdam

Önde gelen gayrimenkul danışmanlık şirketleri arasında yer alan RE/MAX Türkiye, kadın çalışan sayısını 1.900'ün üzerine çıkardı ve kadın çalışa sayısını toplam istihdamın yüzde 50’sine ulaştırdı.

İŞKUR, Türkiye genelinde iş arayanları bilgilendirmek için stantlar kuracak

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), iş gücü piyasasının ihtiyaçlarını karşılayabilmek ve hizmetlerin özellikle gençler özelinde bilinirliğini daha çok artırmak için 81 şehirde olmak üzere genelinde açacağı stantlar ile istihdamın artırılmasına destek olacağını açıkladı. İşte haberin detayları...

Türkiye’de işsizliği sona erdirmek için 10 trilyon liralık yatırım lazım!

Bir kişilik iş yaratmanın ortalama maliyeti 3 milyon 38 bin lira oldu. Türkiye’de kayıtlı olarak iş arayan 3 milyon 328 bin işsiz bulunuyor. Bu işsizlerin tamamına istihdam yaratabilmek için 10 trilyon 113 milyar 462 milyon TL’lik yatırım gerekiyor.

Türkiye’deki otomobil devi üretimini durduruyor!

Türkiye'de üretim yapan otomobil üreticilerinden Tofaş, Bursa'daki fabrikasında üretime 24 gün boyunca ara vereceğini açıkladı. Yaklaşık 7 bin işçinin istihdam edildiği otomotiv devi 7 Ağustos tarihinde planlı bakım-onarım çalışmaları sebebiyle şartel indirecek.

Türkiye’de mezunları en çok para kazanan bölümler hangileri? Lisans ve önlisans için tek tek açıklandı!

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye'de lisans mezunlarının kayıtlı istihdam oranı yüzde 71,7 şeklinde olurken; lisans mezunlarında ortalama iş bulma süresi ortalama 13,9 ay olarak belirlendi. İşte en çok iş bulabilen ve en çok kazandıran bölümler...

KAGİDER: Türkiye'de kadınların yüzde 70'i iş gücünün dışında!

"Türkiye’de Kadınların İş gücüne Katılımı" başlığı ile hazırlanan raporda, kadınların istihdam edildikleri işlerin özelliklerine bakıldığında son on yılda yüksek nitelikli işlerde istihdamın azaldığı, düşük nitelikli işlerde ise arttığı belirtildi.

Almanya, Türkiye'den 5 bin işçi alacak; Maaşlar 40 bin euro ile 100 bin euro arasında değişiyor

Almanya, eğitmenler, yazılımcılar ve mühendisler gibi mesleklerde yaklaşık 2 milyon açık pozisyonla karşı karşıya. Bu nedenle, Türkiye'deki yetenek havuzuna başvurarak bu açığı kapatmaya çalışıyor. Almanya, yıl sonuna kadar 5 bin kişiyi ülkeye getirerek kritik görevlerde istihdam etmeyi planlıyor.

Bor rezervinde lider! Türkiye'nin ilk ve tek bor karbür tesisinin açılış tarihi belli oldu!

Türkiye'nin ilk bor karbür tesisi 19 Mart 2023 tarihinde Balıkesir'in Bandırma ilçesinde faaliyete başlayacak. Tam kapasite çalıştığında 279 kişinin istihdam edileceği tesiste, senede bin ton bor karbür üretileceği öğrenildi.

Türkiye Petrolleri eleman alıyor! TPAO 93 işçi alımı yapacak! İşte Türkiye Petrolleri işçi alımına dair detaylar!

Türkiye Petrolleri eleman alımında bulunacağını duyurdu. TPAO 93 kişiyi istihdam edecek. İşte TPAO alımına dair detaylar!

Türkiye'de yılda ortalama 890 bin kişinin istihdamı hedefleniyor !

Türkiye'de istihdamın yeni Orta Vadeli Program (OVP) döneminde yıllık ortalama 890 bin kişi artırılması ayrıca nitelikli iş gücü için ise dijital dönüşüm ve salgın sürecinin ortaya çıkardığı ihtiyaçlara göre çeşitli düzenlemeler yapılması planlanıyor. İşte detaylar…

Avrupa ülkesinden Türk vatandaşlara iş imkanı. Türkiye’den 2 bin işçi istihdam edecek

Federal Çalışma Ajansı, bir Avrupa ülkesinin Türkiye'den 2 bin işçi istihdam edeceğini duyurdu.

İpek Ilıcak Kayaalp ve Ebru Özdemir, Türkiye'nin en güçlü 30 kadını arasında!

İpek Ilıcak Kayaalp ve Ebru Özdemir, milyar dolarlık şirketlerin kaptan köşkünde oturan ve binlerce kişiye istihdam imkanı veren Türkiye'nin en güçlü 30 kadını arasında.

Bayburt'a 300 milyon dolarlık reaktör yatırımı! Türkiye'de ilk kez kurulacak

Türkiye'de ilk kez Bayburt'a şarj istasyonu reaktörü fabrikası kurulacak. İlk etapta 250-300 kişiye istihdam sağlaması planlanan fabrika dünyadaki tüm şarj istasyonlarına reaktör üretecek.

RE/MAX Türkiye’de kadın istihdamı yüzde 50’ye yaklaştı!

Önde gelen gayrimenkul danışmanlık şirketleri arasında yer alan RE/MAX Türkiye, kadın çalışan sayısını 1.900'ün üzerine çıkardı ve kadın çalışa sayısını toplam istihdamın yüzde 50’sine ulaştırdı.

REMAX Türkiye istihdam Haberi

REMAX Türkiye istihdam

Cinsiyet eşitsizlikleri tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de sektörlerin mücadele ettiği sorunların başında geliyor. Özellikle söz konuları ebeveynlik olduğunda anne ya da anne adayı kadınların iş hayatında çeşitli engellerle karşılaşıyor. Yaşanan bu tablonun önüne geçmek amacıyla profesyonel sahada pek çok çalışma gerçekleştirilirken, müjdeli bir haber de önde gelen gayrimenkul danışmanlık şirketleri arasında yer alan RE/MAX Türkiye’den geldi. 4 binden fazla profesyonel gayrimenkul danışmanının bulunduğu şirket, kadın çalışan sayısının 1.900'ü geçtiğini açıkladı.

Konuya ilişkin olarak önemli açıklamalar yapan RE/MAX Türkiye Bölge Direktörü Murat GOLDŞTAYN “Gayrimenkul sektöründe kadınları daha etkin kılmak ve önlerine çıkarılan engelleri kaldırmak, öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Özellikle anneliği bir dezavantaj olarak gören anlayışın artık tarihe karışması gerektiğine inanıyoruz. RE/MAX’li anneler, ailemizin en önemli parçaları. Üstelik hem kendilerine vakit ayırıp hem de rekor üstüne...