18 / 04 / 2024

Revizyon imar planı itiraz davası açma süresi

Revizyon imar planı itiraz davası açma süresi

Planın tamamının veya plan ana kararlarını etkileyecek bir kısmının yenilenmesi sonucu elde edilen plana revizyon imar planı deniyor. Planın taşınmaz lehine olduğu düşünüldüğünde dava açılabiliyor. İşte, revizyon imar planı itiraz davası!

Mahmutbey ve İkitelli'deki rezerv yapı alanının 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Başakşehir Mahmutbey ve İkitelli Mahalleleri Rezerv Yapı Alanına İlişkin 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planına Askı Sürecinde Gelen İtirazlar Kapsamında hazırlanmış olan 1/5000 ölçekli revizyon nazım imar planı değişikliği askıya çıkarıldı.

Manisa’nın imar planına Şehir Plancıları Odası'ndan itiraz!

MHP'li Manisa Büyükşehir Belediyesi'nce hazırlanan ve Şehzadeler ile Yunusemre ilçelerini kapsayan 1/500 ölçekli revizyon imar planının askı süreci biterken, plana ilişkin itirazlar sürüyor.

Malatya Akçadağ 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

Malatya Akçadağ Belediyesi'nin hazırladığı Akçadağ Aktepe, Başpınar, Doğu, Kültür, Kotangölü mahallelerinin yer aldığı 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planı askıda...

Kartal Güneyi Revizyon İmar Planı iptal edildi!

İstanbul’un Kartal ilçesinde donatı alanının imara açılması planlanan imar planına yargı onay vermedi. İstanbul 9. İdare Mahkemesi, 1/1000 ölçekli Kartal Güneyi Revizyon İmar Planı’nı 408 no’lu parsel yönünden iptal etti.

Elbistan 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı kabul edildi!

Elbistan Belediye Meclisi’nin olağanüstü toplantısında 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı kabul edildi. Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Alper Akbaş, imar planının getirdiği yenilik ve değişiklikleri anlattı.

Elazığ Revizyon İmar Planı masaya yatırıldı!

Elazığ Belediyesi tarafından hayata geçirilen Revizyon İmar Planında yapılması planlanan değişiklik masaya yatırıldı.

Arnavutköy İmrahor Mahallesi imar planı askıda!

Arnavutköy İlçesi, Bolluca Deresi ve Yakın Çevresi ile İmrahor Mahallesi, Revizyon Nazım İmar Planına ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli 18.05.2018 tasdik tarihli imar planı askıya çıkarıldı.

Ümraniye 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıktı!

Ümraniye 1/5000 ölçekli Merkez Revizyon Nazım İmar Planı'nda Enerji Nakil Hattı etki alanındaki parsellere ve plan notu değişikliğine ilişkin imar planı askıya çıktı...

Bahçelievler Osmaniye turizm tesis alanı imar planı askıda!

Bahçelievler Osmaniye Mahallesi Revizyon Nazım İmar Planı'nda Turizm Tesis Alanlarına ilişkin itiraz imar planı askıya çıkarıldı.

Ayazağa Revizyon Nazım İmar Planı Tadilatı askıya çıktı!

Sarıyer Ayazağa Revizyon Nazım İmar Planı Sınır Değişikliğine ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı bugün askıya çıkarıldı..

Halkalı Caddesi ve çevresi Revizyon Nazım İmar Planı askıda!

Küçükçekmece İlçesi, Halkalı Caddesi ve Çevresi Revizyon Nazım İmar Planı'na ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı..

Ümraniye Revizyon Nazım İmar Planı'na ilişkin itiraz planı askıda!

Ümraniye Hekimbaşı - Topağacı - Dumlupınar Mahallesi ve Kazım Karabekir - Elmalıkent - İnkılap Mahallelerinin bir kısmına ilişkin nazım imar planına itiraz planı askıya çıktı..

Kumburgaz Tem Bağlantı Yolu Güzelce Etabı imar planı itirazı askıda!

Büyükçekmece ilçesi, Kumburgaz Tem Bağlantı Yolu Doğusu Kartaltepe Revizyon Nazım İmar Planı Güzelce Etabı'na ilişkin 1/5000 ölçekl nazım imar planı itirazı bugün askıya çıktı.

Revizyon imar planı itiraz davası açma süresi Haberi

Revizyon imar planı itiraz davası açma süresi

Revizyon imar planı itiraz davası!

Büyükşehir belediyeleri, belediyeler, valilikler veya özel kanunlarla planlama yetkisi verilmiş kurum ve kuruluşlarca hazırlanan, imar uygulaması yapılan yerin yapı adalarını, bunların yoğunluk ve düzenini, yolları ve diğer bilgileri ayrıntılarıyla gösteren plana, imar planı deniyor. Her tür ve ölçekteki planın ihtiyaca cevap vermediği veya uygulamasının mümkün olmadığı veya sorun yarattığı durumlar ile üst ölçek plan kararlarına uygunluğun sağlanması amacıyla planın tamamının veya plan ana kararlarını etkileyecek bir kısmının yenilenmesi sonucunda düzenlenen yeni plan ise revizyon imar planı olarak karşımıza çıkıyor.


Revizyon imar planı sınırları,  yönetsel, mekansal ve işlevsel bütünlük arz eden bir veya birden fazla il sınırları bütününü veya bir kısmını kapsayacak şekilde belirleniyor. Plan, ilgili kurum ve kuruluşlarla ve plan kapsamındaki ilgili idarelerle işbirliği sağlanarak Bakanlıkça...