25 / 04 / 2024

risk değerlendirme ceza

risk değerlendirme ceza

"Risk Değerlendirme" yönetmeliğine göre risk değerlendirme yaptırmayan işyerlerinin ve kapıcısı olan apartmanlara ceza uygulanıyor. İşte risk değerlendirme yapmama cezası...

Kapıcı çalıştıran apartmanlar risk değerlenmesi yaptıracak!

1 Ocak 2013 tarihinden itibaren kapıcı, bahçıvan ya da güvenlik görevlisi çalıştıran apartmanlarda risk değerlendirilmesi yaptırılacak. Yaptırmayanlar ceza ödeyecek...

Ataşehir'de kentsel dönüşüm risk değerlendirme bürosuyla hızlanacak!

İstanbul Ataşehir'de yapılan depreme dayanıklılığı konusunda inceleme, güçlendirme ve yenileme taleplerindeki yoğunluk üzerine kurulmuş olan Ataşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü bünyesinde Risk Değerlendirme Bürosu ile ilçedeki dönüşümler hızlandırıldı.

Müteahhitlik karneleri ve iş bitirme belgeleri değerlendirme katsayıları 2023!

Yapı, Tesis ve Onarım İşleri İhalelerinde Kullanılan Müteahhitlik Karneleri ve İş Bitirme Belgelerinin 2023 Yılına Ait Değerlendirme Katsayıları Hakkında Tebliğ bugünkü 32101 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte ayrıntılar...

Müteahhitlik karneleri ve iş bitirme belgelerinin değerlendirme katsayıları 2022/3!

Yapı, Tesis ve Onarım İşleri İhalelerinde Kullanılan Müteahhitlik Karneleri ve İş Bitirme Belgelerinin 2022/3 Yılına Ait Değerlendirme Katsayıları Hakkında Tebliğ bugünkü 31949 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte ayrıntılar...

Müteahhitlik karneleri ve iş bitirme belgelerinin değerlendirme katsayıları 2022/2!

Yapı, Tesis ve Onarım İşleri İhalelerinde Kullanılan Müteahhitlik Karneleri ve İş Bitirme Belgelerinin 2022/2 Yılına Ait Değerlendirme Katsayıları Hakkında Tebliğ bugünkü 31888 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Müteahhitlik karneleri ve iş bitirme belgelerinin değerlendirme katsayıları 2022!

Yapı, tesis ve onarım işleri ihalelerinde kullanılan müteahhitlik karneleri ve iş bitirme belgelerinin 2022 yılına ait değerlendirme katsayıları hakkında tebliğ, bugünkü 31754 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

2021 Yılı Yurtdışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı 4 Ocak'ta!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin (TMB) ev sahipliğini üstlendiği “2021 Yılı Yurtdışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri Değerlendirme” Toplantısı 4 Ocak tarihinde Türkiye Müteahhitler Birliği'nde gerçekleşecek. 

Pag Gayrimenkul Değerlendirme Danışmanlık Ve Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Pag Gayrimenkul Değerlendirme Danışmanlık Ve Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kartal’da  50 bin TL sermaye bedeli ile  Gülsevin Hoşfikir ve Penbe Bolat tarafından kuruldu.

Ahmet Akın'dan Kanal İstanbul'un maliyetine ilişkin değerlendirme!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesinin maliyeti ile ilgili değerlendirme yaptı.

Fahrettin Altun'dan, 103 emekli amiralin bildirisine yönelik soruşturmaya ilişkin değerlendirme!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 103 emekli amiralin bildirisine yönelik soruşturmaya ilişkin değerlendirme yaptı. İşte Altun'un o değerlendirmesi...

Müteahhitlik karneleri ve iş bitirme belgelerinin değerlendirme katsayıları 2021!

Yapı, Tesis ve Onarım İşleri İhalelerinde Kullanılan Müteahhitlik Karneleri ve İş Bitirme Belgelerinin 2021 Yılına Ait Değerlendirme Katsayıları Hakkında Tebliğ bugünkü 31433 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İnceser Belgelendirme Ve Uygunluk Değerlendirme Limited Şirketi kuruldu!

İnceser Belgelendirme Ve Uygunluk Değerlendirme Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Engin Karakaş ve Özen Şahingöz ortaklığında kuruldu.

2020 Yılı Yurtdışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı yarın!

2020 Yılı Yurtdışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı yarın saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

Moody's 2021 Türkiye değerlendirme takvimini açıkladı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, 2021'de Türkiye'nin kredi notu ve görünümüne ilişkin muhtemel değerlendirme tarihlerini bildirdi.

risk değerlendirme ceza Haberi

risk değerlendirme ceza

Risk değerlendirme yapmama cezası!

İş yerlerinde ve kapıcı çalıştıran apartmanlarda yapılması zorunlu tutulan "Risk Değerlendirme", İş sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında bulunuyor. 30 Aralık 2012'de yürürlüğe giren yönetmeliğe göre, bu uygulamayı yapmayan kurumları cezai işlem bekliyor.


Risk değerlendirme, olan ya da olması muhtemel tehlikelerin belirlenerek, bu durumlara karşı önlem alınması için yapılan çalışmalar anlamına geliyor. Böyle bir uygulamanın yapılma amacı, işyerinde yürütülen işlerin bütün safhalarında iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili riskleri ortadan kaldırmak veya azaltmak olarak ifade ediliyor. Risk değerlendirme yapmama cezası na çarptırılmamak için risk değerlendirmesinin usulüne uygun bir şekilde yapılması gerekiyor. Peki risk değerlendirmesi nasıl yapılır, diye merak ediyorsanız hemen yanıtlayalım.


Risk değerlendirme kapsamında apartmanlarda olabilecek tehlikeler..

* Elektrik kaçağı sonucu çarpılma,

* Asansörden düşme,

* Asansör boşluğuna düşme,

* Merdivenden düşme,

* Çatıdan...