18 / 04 / 2024

rızai taksim nerede yapılır

rızai taksim nerede yapılır

Rızai taksim işlemi ile; Hisseli tapu sahiplerinin kendi aralarında birleşerek gayrimenkulün hangi bölgesinin kime ait olduğuna karar verebiliyor. Peki, bir taşınmaz üstünde rızai taksim nasıl olur?

Doğal kurutma özellikli Hoover HF 6C7F0W-17 bulaşık makinesinin teknik özellikleri neler? Nerede satılıyor?

Beyaz eşya konusunda iddialı bir konumda olan Hoover, kendi gibi iddialı bir bulaşık makinesi üretti. HF 6C7F0W-17 bulaşık makinesini görücüye çıkaran Hoover, bulaşık makinesine ilişkin tüm detayları paylaşırken, bu ürünün nerede satıldığı ise merak konusu oldu.

Ali Rıza Akbaş kimdir? Hangi ülkede genel müdür olarak çalıştı? Şu an hangi alanda görev alıyor?

Ali Rıza Akbaş nerede doğdu? Kaç yılında ve hangi üniversiteden mezun oldu? Hangi pozisyonlarda çalıştı? Şeker GYO’da hangi pozisyonda çalışıyor? İşte Ali Rıza Akbaş ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Fatma Nurcan Taşdelenler ne zaman genel müdür oldu? Fransa’da nerede çalıştı? Hangi okulda okudu?

Arena Finans Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Genel Müdür olan Türk iş insanı Fatma Nurcan Taşdelenler hangi görevleri yürüttü? Üniversiteyi nerede okudu? Fransa’da nerede çalıştı? İşte Fatma Nurcan Taşdelenler ile ilgili merak edilen her şey...

Hanımlar dikkat! King KYF 25 Magic Fry Siyah Sıcak Hava Fritözü Gratis'te indirime girdi! Bu indirim kaçmaz! 

King Sıcak Hava Fritözü yağsız kızartma, haşlama ve pişirme işlemlerini gerçekleştiriyor. 1600 Watt motor gücüne sahip cihaz minimum enerji harcıyor. Peki ürün indirimle nerede ne kadara satılıyor? 

LG GC-B569BLCM Kombi No Frost Buzdolabı'nda efsane indirim kampanyası! Bu fırsat kaçmaz! 24 Mart 2023 fiyat listesi

LG GC-B569BLCM Kombi No Frost Buzdolabı gelişmiş teknolojisi sayesinde soğutma ve dondurma işlemi gerçekleştirerek bir çok ürünün tazeliğini günlerce muhafaza ediyor. Peki ürün indirimle nerede satılıyor?

Emlak vergisinin ilk taksit ödemelerinde son 2 gün! Sakın unutmayın, cezası var! 

Emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri için son 2 gün kaldı. 2022 yılı emlak ve çevre temizlik vergilerinin son ödeme olarak açıklandı. Peki emlak vergisi ödemeleri nasıl yapılır? Emlak vergisi nerede ödenir? İşte milyonlarca mükellefin merak ettiği o soruların yanıtları...

Ortaklı gayrimenkullerde rızai taksim nasıl yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde ortaklı tarlalarda rızai taksimin mümkün olup olmadığını kaleme aldı.

Taksim Meydanı yeniden düzenlenecek!

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Atatürk Kültür Merkezi, Taksim Camisi, Muammer Karaca Tiyatro Salonu’nun son durumu hakkında açıklamalar yaptı...

TOKİ Çankırı 2019 projesi 21 soruda tüm detaylarıyla!

TOKİ Çankırı 2019 projesi nerede inşa edilecek? TOKİ Çankırı projesi fiyatları ne kadar? TOKİ Çankırı kura çekilişi ne zaman yapılacak? TOKİ Çankırı başvuruları nasıl yapılıyor? İşte Çankırı 2019 projesi 21 soruda tüm detaylarıyla...  

Taksim 360 Avrupalı yatırımcının gözdesi oldu!

Türkiye'nin en büyük kentsel yenileme projesi olan Taksim 360 Avrupalı yatırımcının da gözdesi oldu.

İstanbul Yeni Havalimanı nerede? Ulaşım nasıl sağlanır?

Türkiye’nin ve dünyanın en büyük havalimanı İstanbul Yeni Havalimanı 29 Ekim 2018 tarihi itibariyle açıldı. Havalimanın açılışı ile birlikte en çok merak edilen şey ulaşımı oldu. Peki İstanbul Yeni Havalimanı nerede? Ulaşım nasıl sağlanır?

Taksim Camii inşaatında son durum havadan görüntülendi!

2018 Yılı Ramazan ayında hizmete girmesi planlanan Taksim Camii'nin ana kubbesi kapatıldı. İnşaatta gelinen son durum ise havadan görüntülendi.

Bahadır 148 projesi nerede?

Ev fiyatlarının 360 bin TL'den başladığı Bahadır 148 projesinde 2 bin TL'den başlayan taksitle ödeme yapmak mümkün..

rızai taksim nerede yapılır Haberi

rızai taksim nerede yapılır

Rızai taksim nasıl olur?

Rızai taksim işlemi ile; Hisseli tapu sahiplerinin kendi aralarında birleşerek gayrimenkulün hangi bölgesinin kime ait olduğuna karar verebiliyor. Bu paylaşım  “rızai taksim sözleşmesi” ile yapılıyor.


Tapu Sicil Tüzüğünün 21/c maddesine göre, miras taksimi noter tarafından yapılmış ise sözleşme; mirasçılar arasında yazılı olarak yapılmış olup da, mirasçıların imzaları noterce onaylanmamış ise tüm mirasçıların; imzaların bir kısmı onaylanmış ise imzaları onaylanmamış olanların başvuruları gerekiyor.


Miras iştirak halinde mülkiyet olarak mirasçılara intikal ediyor. Buna göre iştirak halini ortadan kaldıran sebeplerden biri de taksim oluyor. Ortaklar böylece müşterek mülkiyete geçmeden müstakil mülkiyete geçmiş oluyor. Rızai taksim işleminin tapu siciline tescil edilmesi gerekiyor.


Rızai taksim sözleşmesi örneği

BİR TARAFTAN : ........... (Ad-Soyad, Vergi Numarası:........) 

DİĞER TARAFTAN : ........... (Ad-Soyad, Vergi Numarası:........) 


Aşağıdaki hususlarda anlaşmışlardır. 


Bu resmi senedin arka...