19 / 04 / 2024

rusya Kostroma Merkez Camisi

rusya Kostroma Merkez Camisi

Rusya’nın Kostroma şehrinde inşa edilen Merkez Camisi ibadete açıldı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez camide cuma namazı kıldırdı.

Rusya’da yeni konut fiyatlarında rekor artış! üç seneda yüzde 90 arttı!

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, Rusya’da son 3 senede yeni konutların fiyatlarının yüzde 90 oranında arttığını söyledi. Üç sene önce dolar 77 ruble iken bugün 89 ruble bandında. 

Rusya Merkez Bankası da “faiz sabit kalacak” dedi!

Politika faizinde değişiklik yapmama kararı alan Rusya Merkez Bankası, faizi yüzde 7,5 seviyesinde  bıraktı. Bankanın açıklamasında artan bütçe harcamaları, kötüye giden dış ticaret ve istihdam piyasasının durumuna riskleri fazlalaştırdığı vurgulandı.

Rusya Merkez Bankası’ndan flaş faiz açıklaması!

Rusya ve Ukrayna arasında savaş ederken Merkez Bankası’ndan faiz açıklaması geldi. Rusya Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamaya göre politika faizinde değişikliğe gidilmediği ve yüzde 7,5 seviyesinde sabit bırakıldığı duyuruldu.

Türkiye Rusya'dan borç alacak iddiası

Merkez Bankası'nın döviz rezervlerindeki artış Rusya'dan gelen paraya bağlanmıştı. Peki bu hamlenin devamı gelecek mi? İki ülke için getirisi götürüsü ne olacak? Mekanizma nasıl işleyecek?

Rusya, Türk Lirası’na sıcak bakıyor, petrol ve doğal gaz gelirleriyle TL mi alacak?

Rusya Merkez Bankası, Ulusal Refah Fonundaki ilave gelirlerle ABD doları ve avro ile alım satım yaptırımları nedeniyle yapamadığı işlemler için TL’yi devreye sokmayı düşünüyor. Banka, rezervlerde değerlendirmek için Türk Lirası, yuan ve rupi satın almaya yönelik değerlendirme yaptıklarını açıkladı.

Rusya'da rekor seviyede dolar satın alındı! Son dakika dolar hamlesi

Rusya'daki vatandaşlar temmuz ayında 176 milyar ruble net döviz alımı gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Rusya Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada, Rusya'daki tüzel kişilerin haziran ayında 176 milyar ruble net döviz alımı yaptığı bilgisine ulaşıldı.

Avrupa Merkez Bankası faiz kararını resesyona rağmen mi açıklayacak?

Küresel piyasada artan enflasyon nedeniyle ekonomileri zor bir dönemden geçen Avrupa, Rusya'ya bağlı enerjisi nedeniyle iyice krize girdi. Rus gazı ve petrolüne bağlı ekonomisi resesyon sinyalleri veren Avrupa, Merkez Bankası eliyle faiz artırmaya hazırlanıyor.

Ekonomistlerin hocası Mahfi Eğilmez hangi ülkenin merkez bankasını örnek gösterdi? Tüm dünyaya ders verdi

Deneyimli ekonomist Mahfi Eğilmez, son yazısında Rusya Merkez Bankası'nı tüm dünyaya örnek göstererek, para politikalarını anlattı.

Bir anda dolar kıtlığı yaşayacaklar! Merkez Bankaları resmen açıkladı

Rusya Merkez Bankası ülkeden sermaye çıkışı tahminini iki kat artırdı. Buna göre Rusya'dan çıkacak dolar miktarı 75 milyar değil tam iki katı 151 milyar dolar olacak.

Moskova'da konut fiyatları yüzde 30 düşebilir!

Rusya'da Merkez Bankası'nın faiz kararını yükseltmesinin ardından konut fiyatlarına rağbet yaşanmıştı. Uzmanlar Rusya Moskova'da konut fiyatlarının düşüşe geçeceğini öngörüyor.

Rusya'dan Ekonomi Hamlesi! Döviz Alımına Yüzde 30 Komisyon!

Rusya Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre, borsa üzerinden döviz alımına yüzde 30 komisyon uygulanacak...

ABD'den Rusya Merkez Bankası işlemlerine yasak!

Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanlığı, Rusya Merkez Bankası ile işlem yapılmasını yasakladı.

Kripto paralarda Ukrayna-Rusya etkisi! Son durum korkuttu!

Kripto para piyasalarında Ukrayna-Rusya arasındaki gerilim ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gerçekleştirileceği faiz yükselişinin yakınlaşması sebebiyle Bitcoin ve Ethereum ilk sırada olacak şekilde kripto piyasalarında düşüş eğilimi devam ediyor. 

rusya Kostroma Merkez Camisi Haberi

rusya Kostroma Merkez Camisi

Rusya’nın Kostroma şehrindeki Merkez Camisi, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in kıldırdığı cuma namazıyla ibadete açıldı.


Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Diyanet Vakfı ve Tarsus İlçe Müftülüğünün katkılarıyla yapımına 2003’te başlanan Kostroma Merkez Camisi’nin açılışı nedeniyle düzenlenen törene, Görmez ve beraberindeki heyetin yanı sıra Rusya Federasyonu Müslümanları Dini İdaresi ve Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynutdin de katıldı.


Görmez, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Kostroma Merkez Camisi’nin Rusya Müslümanları, Müslüman Tatar halkı ve bütün insanlık için çok özel anlamlar taşıdığını ifade etti.


Caminin Kostroma şehrinde Müslüman varlığını koruyarak, başka din mensuplarıyla barış içinde yaşayarak bugüne geldiğine dikkati çeken Görmez, “Artık ülkelerin büyüklüğü sadece ekonomisiyle ölçülmeyecek. Ülkelerin büyüklüğü din özgürlüğüne tanıdığı imkanlarla ölçülecektir. İnançlara özgürlük tanımak, mabetlerin inşa edilmesine imkan tanımak ülkelerin büyüklüğüne işaret eder....