20 / 04 / 2024

Rusya Ukrayna son durum

Rusya Ukrayna son durum

Rusya ile Ukrayna krizi Türkiye ekonomisi için oldukça önem teşkil ediyor. İş dünyası temsilcilerine göre bu krizde Rusya ve Ukrayna'dan sonra en fazla etkilenebilecek ülke Türkiye olarak ifade ediliyor.

Rusya’da yeni konut fiyatlarında rekor artış! üç seneda yüzde 90 arttı!

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, Rusya’da son 3 senede yeni konutların fiyatlarının yüzde 90 oranında arttığını söyledi. Üç sene önce dolar 77 ruble iken bugün 89 ruble bandında. 

Rusya, Ukrayna limanları ile Tuna Nehri depolarını vurdu! Tahıl fiyatları uçtu: Buğday yüzde 6 primlendi!

Rus birliklerinin Ukrayna limanları ve Tuna Nehri depolarını vurması tahıl fiyatlarında uçuşa neden oldu. İşte ayrıntılar...

Savaş gerilimi buğday fiyatlarını uçurdu!

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaş gerilimi devam ediyor. Son olarak Rusya, Ukrayna'nın Karadeniz limanlarından yola çıkacak her geminin askeri yük taşıdığını varsayacağını belirtti. Yaşanan gelişme buğday fiyatlarını yükseltti.

Batılı şirketlerin yüzde 82’si yatırımlarını Rusya’dan çekmedi!

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası açıklanan yaptırımlara rağmen Rusya’da faaliyet gösteren AB ve G7 merkezli 1405 şirketten sadece 120’sinin bu ülkedeki öz sermaye yatırımlarından çekildiği belirlendi.

Rusya-Ukrayna savaşı, gaz piyasalarına ilişkin tüm tahminleri değiştirdi!

Son 10 senedir hızlı talep büyümesi görülen doğal gazda savaşın etkileriyle altın çağın sonuna gelinirken, ilk kez küresel gaz talebindeki artışın 2030 itibarıyla durgunluğa ulaşması öngörülüyor.

Rusya-Ukrayna savaşı Türk müteahhitlerin yurt dışı hedefini zora soktu!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin hazırladığı İnşaat Sektörü Analizi Raporu, küresel inşaat pazarında “dünya ikinciliği”ni geri alan Türk müteahhitlerin, Rusya-Ukrayna savaşının etkisi altında kaldığını ortaya çıkardı.

Araç sahipleri dikkat! Akaryakıtta son durum! 19 Eylül 2022 akaryakıt fiyatları

Akaryakıt fiyatlarına ilişkin son  gelişmeler Rusya-Ukrayna savaşının brent petrolde dalgalanmalara neden olduğu ve kurdaki değişkenliklerden etkilendiği yönünde.  Benzine bir zam daha mı geldi? 19 Eylül Pazartesi akaryakıt fiyatları ne kadar oldu?  İşte 19 Eylül 2022 güncel akaryakıt fiyatları...

Buğday fiyatlarında son dakika gelişmesi! 17 Temmuz'da fiyatlar kaç lira oldu?

Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle arz sıkıntısı yaşanan buğday fiyatlarında yükseliş görülmüştü. Buğdayda hasat sezonun gelmesi ve sürdürülen diplomatik girişimlerle Ukrayna'nın elindeki buğdayın küresel piyasalara arz edilmeye başlaması fiyatların düşmesine neden oldu.

Brent petrol son 4 ayın en düşük seviyesine geldi! Brent petrol fiyatları ne kadar oldu?

Dünya üzerinde pandemiyle başlayan ekonomik daralma, Rusya Ukrayna savaşıyla iyice ipleri gerdi. Dünyanın en büyük ekonomisi ABD başta olmak üzere diğer ülkelerin ekonomilerinde beklenen resesyon endişesi brent petrol fiyatlarını son 4 ayın en düşük seviyesine çekti.

Dolar kurunda tarihi zirve! Son 20 yıldır böyle bir artış görülmemişti

Pandemi sonrası başlayan Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle küresel ekonomide yaşanan sıkışma sonrası büyüyen enflasyon ABD ekonomisini resesyon riskine soktu. ABD Merkez Bankası FED, rezerv parasını geri çağırmaya başlayınca doları son 20 yılın zirvesine çıktı.

Endişelendiren gelişme! Tüm dünya tehlike altında

Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte tüm dünyada artan bir gıda krizi endişesi var. Uzman isimler, tahıl ihracatında gelinen son durumu yorumladı.

Brent petrol fiyatlarında akıl almaz iddia: Varil fiyatı 380 doları görecek

Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 108 dolardan işlem görüyor ancak ortaya atılan son iddia dudakları uçuklatacak cinsten. ABD'li JP Morgan analistleri Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle petrol fiyatlarında görülebilecek yeni seviyeyi açıkladı. İşte akıl almaz iddialar...

Türkiye Rusya'dan petrol ithalatında rekor kırdı! Ucuza alınıp pahalı satılıyor iddiası

AB ülkelerinin Rusya Ukrayna savaşından sonra Rusya'dan petrol ihracatını yüzde 90'a varan oranlarda azaltma kararı almasının ardından Rus petrolüne ilgiyi en fazla gösteren ülkelerden biri Türkiye oldu. Türkiye'nin Rusya'dan ithal ettiği petrol son 5 ayda rekor kırdı.

Rusya Ukrayna son durum Haberi

Rusya Ukrayna son durum

Rusya ile Ukrayna arasındaki krizde yaşanan her gelişme Türkiye ekonomisini yakından ilgilendiriyor. Zira Türkiye'nin turizm, enerji ve gıda gibi çok sayıda sektörde hem Rusya ile hem de Ukrayna ile stratejik ekonomik ilişkileri var. 

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre 2021'de Türkiye'nin ihracatında Rusya 5 milyar 800 milyon dolarlık pay ile 10'uncu sırada yer alırken, Ukrayna ise 2 milyar 900 bin dolarla 20'inci sırada yerini aldı. 

İthalatta Rusya 29 milyar dolarla ikinci, Ukrayna ise 4 milyar 500 milyon dolarla 12'inci sırada bulunuyor. Toplam dış ticaret hacmi ise Rusya ile 34 milyar 700 milyon dolar iken Ukrayna ile 7 milyar 400 milyon dolara denk geliyor. Peki Rusya ve Ukrayna arasında yaşananlar Türkiye ekonomisi için ne anlama geliyor?

"Komşudaki yangın size de gelir"

DW Türkçe'ye değerlendirmelerde...