27 / 04 / 2024

rüzgar enerjisi santralleri eve ne kadar uzaklıkta olmalı

rüzgar enerjisi santralleri eve ne kadar uzaklıkta olmalı

Rüzgar enerjisi santralleri hangi alanlar üzerinde kurulmalı? Rüzgar enerjisi santralleri eve ne kadar uzaklıkta olmalı? Rüzgar santrali olan bir arsada ev yapılabilir mi? İşte yanıtı..

15 bin kişiye iş kapısı! Dev şirketlerden ekonomide çarkları döndürecek imza

Enerjisa Üretim ve Enercron YEKA-2 Rüzgar Enerjisi Santralleri için ortak çalışacak. 1,2 milyar dolarlık yatırıma imza atan şirketler 15 binden fazla kişiyi istihdam edecek. İşte tüm detaylar...

Türkiye'nin rüzgar enerjisi sektörü Almanya'da tanıtılacak!

Türkiye Rüzgar Enerjisi Derneği (TÜREB) tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında rüzgar enerjisi sektörünün çeşitli alanlarında Türkiye'de faaliyet gösteren 30 Türk firması WindEnergy Hamburg konferans ve fuarında tanıtılacak.

Fabrikalar rüzgar ve güneş enerjisine odaklandı! Kendini 2 yılda amorti ediyor!

Fabrikaların yeni gözdesi rüzgar ve güneş enerjisi yatırımları oldu. Üretilen enerjiyi satarak iki senede kendini amorti etmesi de fabrika sahiplerini cezbeden detaylar arasında yer alıyor.

Damla Rüzgar Güneş Enerji Santralleri Ve Panoları İmalat İnşaat Sanayi Ticaret Limited kuruldu!

Damla Rüzgar Güneş Enerji Santralleri Ve Panoları İmalat İnşaat Sanayi Ticaret Limited bugün Şişli'de 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Alı Nadrmohammadı Moghad ve Mohammakmahdı Mohsenı ortaklığında kuruldu.

Türkiye'nin rüzgar enerjisinde kurulu gücü 7 bin 615 megavata ulaştı!

Türkiye'de yılın ilk 6 ayında 246 megavatlık rüzgar enerjisi santrali devreye alındı. Türkiye'nin rüzgar enerjisinde kurulu gücü bu yılın ilk 6 ayında 246 megavatlık santralin işletmeye alınması ile 7 bin 615 megavata ulaştı.

Çılgın projeler rüzgarın yönünü değiştirdi!

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Başkanı Ataseven . Havalimanı ve Kanal İstanbul gibi projeler nedeniyle bölgedeki bazı rüzgar santralların taşındığını ifade etti. 

Ekore Rüzgar Enerjisi Anonim Şirketi kuruldu!

Ekore Rüzgar Enerjisi Anonim Şirketi 50 bin TL sermaye ile 15 Aralık 2017'de Selçuk Karaaslan tarafındankuruldu.

Bergama Örlemiş Köyü Rüzgar ve Güneş santrali imar planı askıda!

İzmir Bergama ilçesine bağlı Örlemiş Köyü Rüzgar ve Güneş Enerji Santralleri amacıyla hazırlanan imar planı askıya çıkarıldı...

Türkiye rüzgar enerjisi santralinde Avrupa liginde!

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Serdar Ataseven, "Türkiye, geçen yıl bin 387 megavatlık santralin işletmeye alınmasıyla birlikte Avrupa'da en fazla rüzgar kapasitesini devreye alan üçüncü ülke oldu." dedi.

Doğal sit alanlarında 3 yeni düzenleme!

Doğal sit alanlarında rüzgar enerjisi santralleri (RES) ilke kararı, Doğal sit alanlarında güneş enerjisi santrali (GES) ilke kararı ile Doğal sit alanları koruma ve kullanma koşulları ilke kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Doğal sit alanlarında RES ilke kararı!

Doğal sit alanlarında rüzgar enerjisi santralleri (RES) ilke kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

İzmir RES'te Türkiye lideri!

Son on yılda Rüzgar Enerjisi Santralleri'nde (RES) pek çok yatırımın devreye alındığı İzmir, 2017 yılı ile birlikte kurulu güçte 1000 Megavat (MW) sınırını aşarak, Türkiye'nin lideri oldu.

Türkiye'nin 2023 hedefi 20 bin MW rüzgar enerjisi üretmek!

Almanya'nın liman kenti Hamburg'da, "Hamburg Rüzgar Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı ve Avrupa Rüzgar Konferansı" Almanya Ekonomi Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel'in de katılımıyla gerçekleştirildi.

rüzgar enerjisi santralleri eve ne kadar uzaklıkta olmalı Haberi

rüzgar enerjisi santralleri eve ne kadar uzaklıkta olmalı

Rüzgar enerjisi santralleri eve ne kadar uzaklıkta olmalı?

Enerji kaynağı güneş olan rüzgar enerji santralinde; güneş enerjisinin karaları, denizleri ve atmosferi her yerde aynı derecede ısıtmamasından dolayı oluşan sıcaklık ve basınç farkları rüzgarı yaratıyor.


Rüzgar santralinin ana yapı elemanı rüzgar türbinleri olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bu santraller hangi alanlar üzerinde kurulmalı? Rüzgar enerjisi santralleri eve ne kadar uzaklıkta olmalı? Rüzgar santrali olan bir arsada ev yapılabilir mi?  


Rüzgar enerjisi santralleri yapılaşma şartları..

Rüzgar enerjisi santralleri, yerleşim yerinden en az 250- 300 metre uzakta oluyor. Buna göre, rüzgar enerjisi santrali bulunan alanlarda bu sınırdan sonra yapılaşmaya izin veriliyor.


Ancak, bu husus santralin kurulduğu bölgenin imar planına göre değişkenlik gösteriyor. Bu nedenle arazinin bulunduğu belediyeye gidilerek, imar durumu sorgulaması yapılması gerekiyor.


Ülke enerji üretimine getireceği katkı...