24 / 04 / 2024

Sait Kozacıoğlu mimarlar odası

Sait Kozacıoğlu mimarlar odası

2002-2004 döneminde Mimarlar Odası 'nın 2. Başkanlığı'na seçilen Mimar Sait Kozacıoğlu kimdir? Sait Kozacıoğlu, bugüne kadar hangi projelere imza attı? İşte Mimar Sait Kozacıoğlu'nun hayatı...

Ankara Saraçoğlu'ndaki kentsel dönüşüm projesi davalık oldu!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara'nın Saraçoğlu Mahallesi’nin mimarı Paul Bonatz'ın varislerinden onay alınmadan kentsel dönüşüm çalışmalarını gerçekleştirmesini yargıya taşıdı. 

Tezcan Karakuş Candan'dan Ankara Saraçoğlu projesi çıkışı!

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Ankara Saraçoğlu Mahallesi'ndeki restorasyon projesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Mimarlar Odası Saraçoğlu Mahallesi için Mehmet Nuri Ersoy'la görüştü!

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Saraçoğlu Mahallesi'nde yapımına başlanan imar projesinin durdurulması için Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy ile görüştü. Ersoy’un Saraçoğlu’nda yürütülen mevzuatı savunduğunu, ortada bir sıkıntı olmadığını söylediğini belirtti. 

Kemal Kılıçdaroğlu: Saraçoğlu'na sahip çıkıyorum!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara’nın merkezinde yer alan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca restorasyonuna başlanılan tarihi Saraçoğlu Mahallesi’yle ilgili CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’yla görüştü. Kılıçdaroğlu, 10 yıl yaşadığı Saraçoğlu Mahallesi'ne sahip çıktığını söyledi.

TMMOB'dan Saraçoğlu Mahallesi restorasyonuna dava!

TMMOB’a bağlı Mimarlar Odası Ankara Şubesi, devam eden davalara rağmen Saraçoğlu Mahallesi’nde yapılan “restorasyon çalışmasını” bir kez daha yargıya götürdü. 

İshak Memişoğlu: Kentsel dönüşüm rantsal dönüşüm oluyor!

Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı İshak Memişoğlu, Samsun’da kentsel dönüşümün vatandaşları mağdur ederek, amacı dışına çıktığını belirtti...

Kozacıoğlu Turizm İthalat ve İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Kozacıoğlu Turizm İthalat ve İhracat Limited Şirketi Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Vefa Kozacıoğlu tarafından kuruldu.

Gürkan Yacıoğlu: İnşaatlar mühendislik normlarına göre yapılmalı!

Başbakan Tufan Erhürman, Kıbrıs Türk Mühendisler ve Mimarlar Odası Birliği ile düzenlenen basın toplantısında konuşan İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gürkan Yacıoğlu, 'İnşaatlar, mühendislik normlarına göre yapılmalı'' diye konuştu.

Saraçoğlu Mahallesi'nin Ankara Büyükşehir'e devredilmesi kesinleşti!

Saraçoğlu Mahallesi’nin, Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi kesinleşti. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan konuyla ilgili açıklama yaptı.

Öncüoğlu Mimarlık sergisi yarın ODTÜ'de açılıyor!

Orta Doğu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi işbirliğiyle Türk Serbest Mimarlar Derneği ve Koleksiyon Mobilya’nın ortak çalışması Öncüoğlu Mimarlık Mimari proje sergisi 28 Mart 2016 tarihinde ODTÜ Mimarlık Fakültesi’nde açılıyor.

Tabanlıoğlu, Londra'da mimarlıkla sanatı buluşturdu!

Royal Academy'de sanatçı Ai Wei Wei ile Tate Modern'de Pop Sergisi'nin aynı günlere denk düştüğü Londra Tasarım Festivali birkaç yıldan beri tasarımcı ve mimarların çarpıcı işbirliklerine sahne oluyor. Tabanlıoğlu Mimarlık da bu yıl böyle bir işbirliğine

Saraçoğlu Mahallesi'nde TÜRGEV iddiası!

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Saraçoğlu Mahallesi’yle ilgili, “Amaç, önce mahalleyi boşaltıp çöküntü alanı haline getirmek, sonra TÜRGEV gibi vakıflara vermek” dedi.

Saraçoğlu mahallesindeki tahliyelere suç duyurusu!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Saraçoğlu Mahallesi’nde zorla tahliye yapıldığı gerekçesiyle yetkililer hakkında, konut dokunulmazlığını ihlal, görevi kötüye kullanma ve görevi ihmal iddialarıyla suç duyurusunda bulundu.

Sait Kozacıoğlu mimarlar odası Haberi

Sait Kozacıoğlu mimarlar odası

Sait Kozacıoğlu kimdir?

1948 Tarsus doğumlu olan Sait Kozacıoğlu, 1966-1980 yıllarında Ankara’da, 1980-1992 yıllarında Kopenhag-Danimarka’da yaşadı. 1966 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde mimarlık eğitimine başlayan Sait Kozacıoğlu, 1968’de gelişen öğrenci hareketinin yöneticilerindendir. 


1971-1973 yıllarında Dev-Genç Davası sanığı olarak 30 ay tutuklu kalmıştır. 1974 yılındaki mezuniyetinden itibaren meslek politikasında aktif olan Sait Kozacıoğlu, 1970'li yıllarda Mimarlar Odası ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nde yönetim kurulu üyeliği yapmış; bu dönemde Teknik Eleman Kurultayı, Konut Kurultayı, Yerel Yönetim Kurultayı ve Mimarlık Eğitimi Semineri'ni gerçekleştirmiştir. 


Sait Kozacıoğlu 1978'de Tarım Satış Kooperatifleri Merkez Birliği Araştırma ve Uygulama Bürosu'nun kurulmasına katılmış ve bu kuruluşta mimari bölüm başkanlığı yapmıştır. Bu çalışma döneminde kooperatif örgütlenmesi ve katılımcı kalkınma üzerinde görüş geliştirmiş ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve Dünya Bankası gibi...