28 / 03 / 2024

Kemal Kılıçdaroğlu: Saraçoğlu'na sahip çıkıyorum!

Kemal Kılıçdaroğlu: Saraçoğlu'na sahip çıkıyorum!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara’nın merkezinde yer alan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca restorasyonuna başlanılan tarihi Saraçoğlu Mahallesi’yle ilgili CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’yla görüştü. Kılıçdaroğlu, 10 yıl yaşadığı Saraçoğlu Mahallesi'ne sahip çıktığını söyledi.



Mimarlar Odası  Ankara  Şubesi, Cumhuriyetin ilk toplu konutu Saraçoğlu Mahallesi'ndeki restorasyon sürecini, yerel yönetimlerin sorumluluk ve yetkilerini değerlendirmek için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP Genel Merkezi’nde görüştü. 

Gazete Duvar'da yer alan habere göre; Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreteri Nihal Evirgen ve Mimarlar Odası Ankara Şubesi Kent İzleme Merkezi Danışma Kurulu Üyesi, mimar ve restorasyon uzmanı Cansen Kılıççöte’nin bulunduğu heyet görüşmede, Saraçoğlu Mahallesi'nin geleceği ve devam eden uygulamalar ile alanın kamusal kullanımının yitirilmesinin şehre kayıp olacağını belirtti. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 10 yıl yaşadığı Saraçoğlu Mahallesi'nin özgün değeriyle korunması gerektiğini belirterek, “Kendi mahalleme Saraçoğlu'na sahip çıkıyorum" diye konuştu.

TMMOB'dan Saraçoğlu Mahallesi restorasyonuna dava!


Geri Dön