24 / 04 / 2024

sakarya şehir yapılanması

sakarya şehir yapılanması

Merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesi olan, 17 Ağustos 1999'da saat 03.02'de 45 saniye süren 7,4 büyüklüğündeki Marmara Depremi sonrası başlatılan çalışmalarla yeniden ayağa kalkan Sakarya, yeniden cazibe merkezi kentlerden biri haline geldi.

İstanbul afet dirençli bir şehir yapılabilir mi? Nasuh Mahruki 8 maddede sıraladı!

AKUT eski Yönetim Kurulu Başkanı, Nasuh Mahruki, X sosyal medya hesabından, İstanbul'un afet dirençli bir şehir haline getirmek için yapılması gerekenleri 8 maddede açıkladı. İşte ayrıntılar...

18.5 milyar liralık devlet desteği! İzmir, Adana, Kocaeli ve Sakarya'da yapılacak

Adana, İzmir, Kocaeli ve Sakarya'da yapılacak olan üretim tesisi yatırımlarına proje bazlı devlet desteği verilecek. Destek alacak yatırımlar arasında Toyota hibrit otomobil ve batarya üretimi de var. Destek kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Bahçeşehir Yapı Mimarlık İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Bahçeşehir Yapı Mimarlık İnşaat Limited Şirketi bugün Başakşehir'de Abdurrahman Telli tarafından kuruldu.

Egeşehir Yapı Egeşehir Sitesi fiyatları!

Egeşehir Yapı Egeşehir Sitesi fiyatları haberimizde yer alıyor. İşte Egeşehir Yapı Egeşehir Sitesi fiyatları ve proje detayları...

Eskişehir 2. Yapı Fuarı 25-28 Kasım'da!

İnşaat sektörünün profesyonelleri, ikinci defa Tüyap Eskişehir Yapı Fuarı’nda bir araya geliyor. Tüyap Eskişehir Yapı Fuarı 25-28 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Sakarya Şehir Hastanesi'nin ihalesi yapıldı!

Sakarya 1000 Yataklı Şehir Hastanesi (Devlet Hastanesi) ihalesinde sonuçlar belli oldu.

Sakarya Şehir Hastanesi'nin ihalesi yapıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya Şehir Hastanesi'nin ihalesi ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Kanal İstanbul'un parasıyla İstanbul güvenli bir şehir yapılabilir!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, deprem bütçesinin düşürüldüğü ile ilgili iddiaları yanıtladı ve Kanal İstanbul'a ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Meydan Başakşehir'de 229 bağımsız bölüm için ruhsat alındı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Plaformu'nda (KAP) Meydan Başakşehir yapı ruhsatı hakkında açıklama yaptı. 

Sakarya Şehir Hastanesi'nin ihalesi yapıldı!

Sağlık Bakanlığı'nın Sakarya'da inşa edilecek olan Sakarya Şehir Hastanesi'nin ihalesi yapıldı. İhalede en yüksek teklif Mustafa Ekşi İnşaat + ATR Yapı tarafından verildi.

Araç sahipleri dikkat! Büyük indirim yapılacak!

TBMM'de hazırlanan vergi borcu yapılanması araç sahiplerini de kapsıyor. Trafik cezası ve Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemeyenlere büyük indirim yapılacak.

Sakarya Şehir Hastanesi'ne start verildi!

Sakarya'da yapılması planlanan 1000 Yataklı Şehir Hastanesi'nin proje ihalesini kazanan firma belli ortaya çıktı. İhaleyi kazanan firma çalışmalara başlayıp hastane projesine başladı.

TOKİ'nin Sakarya'daki 445 konutu için kuralar çekildi!

TOKİ'nin '100 Bin Sosyal Konut’ projesinde Sakarya’da yapılması planlanan 445 konutun hak sahipleri çekilişle açıklandı. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce de çekilişe katılıp vatandaşlara hitap etti 

sakarya şehir yapılanması Haberi

sakarya şehir yapılanması

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen 17 Ağustos Marmara Depremi'nde hayatını kaybeden ve yaralanan çok sayıda insanın yanı sıra 285 bin konut ile 40 binden fazla iş yeri hasara uğradı.


Depremde büyük yıkımın yaşandığı kentlerden biri olan Sakarya'da felaketin ardından başlatılan çalışmalar kapsamında Camili ve Karaman mahallelerinde yeni yerleşim bölgeleri oluşturuldu. Deprem yönetmeliğine uygun yaklaşık 8 bine yakın kalıcı konutun yer aldığı bölge, Yenikent Park, Yenikent Kültür Merkezi ve Korucuk Park gibi sosyal donatılarla adeta cazibe merkezine dönüştürüldü.


Sakarya Valiliği, Adliye Sarayı ve diğer resmi kurumların da hizmet verdiği yeni yerleşim bölgesi, vatandaşlardan ilgi gören, güvenli bir yaşam alanı oldu.


"Türkiye'de kat sınırlamasının yapıldığı tek il Sakarya"


Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sakarya'nın birinci derece deprem bölgesinde bulunduğunu, aralıklarla da...