16 / 04 / 2024

Salda Gölüne na yapılacak

Salda Gölüne na yapılacak

Salda Gölü'ndeki Yeşilova Halk Plajı ile Beyaz Adalar kısmında vatandaşların kullanımına açılacak yapılar, temelsiz ve sökülüp-takılabilir yapıda tasarlanacak...

Gül fiyatlarına büyük zam geldi! Sevgilisine  gül almak isteyenler çok üzülecek!

Gülbirlik tarafından daha önce alımı 24 TL 25 kuruş olan gülün kilogram fiyatının yüzde 100'ün üzerinde artırıldığı açıklandı. Gül fiyatları ne kadar? 1 adet gülün fiyatı kaç lira oldu?

Çiftçilere kara haber geldi! Gübre fiyatlarına yeni zam kapıda! Gübre fiyatları ne kadar artacak?

Artan maliyetler sebebiyle üretim yapmakta güçlük çeken milyonlarca çiftçiye bir kötü haber daha geldi. Gübre fiyatlarına yeni zammın kapıda olduğu açıklandı. Peki gübre fiyatları ne kadar artacak? Gübre fiyatlarına ne kadar zam gelecek? İşte ayrıntılar...

Murat Kurum: Salda Gölü çevresinde kaçak yapıları yıktık!

Salda Gölü ve çevresi aynı marmara denizi gibi Özel Çevre Koruma alanı olarak ilan edilmesine ilişkin Bakan Murat Kurum'dan açıklama geldi.

İznik Gölü kenarındaki Zeytinyağı Fabrikası mevzuata aykırı inşa edildi iddiası!

Mahkeme, Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Murat Evke’nin kızına ait olan İznik Gölü’ne 500 metre uzaklıkta yapılan Zeytinyağı Fabrikası’nın ÇED yönetmeliğine aykırı olduğunu belirtti. 

Çevre derneklerinden Salda Gölü'ndeki inşaat çalışmaları açıklaması!

Birinci derece doğal sit alanı olan Salda Gölü’ndeki çalışmalar gündemden düşmüyor. Gölün kıyısında hayata geçirilen millet bahçesinin korumak yerine yoğunluğu yükselteceği ifade ediliyor. 

Michael Schumacher'in İsviçre Cenevre Gölü'ndeki evi satışa sunuldu!

Formula 1'in 7 kez şampiyonluk kazanan rekortmen pilotu Michael Schumacher'in eşi Corinna Schumacher, İsviçre Cenevre Gölü'ne nazır, 'Aşk yuvamız' dedikleri evi 5.8 milyon Euro'ya satıyor...

Murat Kurum'dan Salda Gölü açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Salda Gölü'yle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Bakan Kurum, "Salda Gölü'nden ev fotoğrafları geldi, onlar da oranın görüntüsüyle alakalı değildi." dedi.

Salda Gölü'nde son durum ne?

Türkiye'nin Maldivleri şeklinde ün kazanan Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü'nde yapılan çalışmalar kapsamında halk plajına 2 adet cankurtaran kulesi yerleştirildi. Ayrıca sıfır atık yönetimi kapsamında da geri dönüşüm konteynerleri de koyuldu. 

Salda Gölü'nde yapılacak millet bahçesinde son durum ne?

Burdur Yeşilova’daki doğa harikası Salda Gölü çevresinde Millet Bahçesi çalışmalarında sona geliniyor. 9 adet bungalov tipi yapı, gölün çevresine yerleştirildi.

Salda Gölü'nde kıyıdan 500 metre geriye ahşap üniteler yerleştirildi!

Burdur'da "Türkiye'nin Maldivleri" olarak anılan Salda Gölü'nde, ziyaretçilerin günlük ihtiyaçları için yapılan ahşap üniteler, doğal dokuya zarar verilmemesi amacıyla kıyıdan yaklaşık olarak 500 metre geriye yerleştirildi.

Esnafa kira yardımı ne zaman başlayacak? 2021 yılı başına yetişecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde açıkladığı kira yardımı ne zaman başlayacak? 2021 yılı başına yetişecek mi? İşte kira yardımı ile ilgili detaylar...

Van Gölü'ne ‘yüzen otel’ projesine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan destek!

Van Gölü üzerine yapılacak olan Yüzen Otel projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanarak destek almaya hak kazandı.

Porsuk Baraj Gölü'ne kalıcı yapı inşa edilmesi mecliste!

Porsuk Baraj Gölü'ne kalıcı yapı inşa edilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Kasap, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Salda Gölüne na yapılacak Haberi

Salda Gölüne na yapılacak

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın da yakından takip ettiği Salda Gölü ve çevresinde yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi verdi. 

Salda Gölü ve çevresinin son yıllarda popülerliğinin arttığını ifade eden Kahraman, alanın başta turizm ve günübirlik faaliyetler olmak üzere yoğun insan baskısı altında olduğunu, ziyaretçi sayısının günlük 10 bin, hafta sonu ve özel günlerde ise 20 bine çıktığını belirtti. 

Araçların gölün kıyısına kadar girmesinin yasaklandığını, sahilde bulunan mevzuata aykırı kaçak yapıların temizlendiğini ifade eden Kahraman, göl çevresindeki görüntü kirliliğinin temizlendiğini söyledi.

Gölün kenarına çöp konteynerleri konulduğunu, çöp toplama araçları alındığını ve atık yönetimi oluşturulduğunu söyleyen Kahraman, atık su toplanmasını sağlamak amacıyla da vidanjörlerin alındığını belirtti.

Bakanlıkça ilk etapta yoğun kullanıma maruz...