11 / 05 / 2024

salt ulus

salt ulus

Ahmet Ersoy Türkiye'de Mimarlık Tarihi Yazımı ve Ali Saim Ülgen konulu konuşmasıyla 27 Haziran'da Salt Ulus'ta olacak...

Lucy Steeds SALT Ulus’ta 22 Mayıs'ta konuşma yapacak!

Sanat tarihçisi Lucy Steeds, SALT Ulus’taki O zamanlar konuşuyorduk sergisi kapsamında, 25 Mayıs Cumartesi günü sergi tarihçiliği ve sanatın küreselleşmesi üzerine bir konuşma yapacak...

Salt, üçüncü binasını Ankara Ulus'ta hizmete açtı!

Garanti Bankası'nın kültür, sanat ve araştırmaya yönelik hizmet veren kurumu SALT, üçüncü binasını Ankara Ulus'ta hizmete açtı.

Sakarya Ulus caddesinde dönüşüm başlıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Şehir Senin İçin Yenileniyor’ sloganıyla başlatılan kentsel tasarım ve cadde yenileme çalışmaları Ulus Caddesi ile devam edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ulus’taki Osmanlı Camii inşaatını gezdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulus’ta inşaatı devam eden Osmanlı Camii inşaatında incelemelerde bulundu. Erdoğan için camii çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı.

Yılmaz Tunç'tan Ulus Devlet Hastanesi'ne inceleme!

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, bu yıl hizmete giren Ulus İlçe Devlet Hastanesinde incelemelerde bulundu. Tunç, hastanedeki inceleme gezisinde hastaları da ziyaret ederek onlara acil şifalar diledi.

Salt Galata'da Göçebe Mekanlar Sergisi açıldı!

Almanya’dan yurda “kesin dönüş” yapmış misafir işçilerin Türkiye’de inşa ettiği evlerdeki Alman konut mimarisi ögelerini inceleyen sergi 17 Haziran’da SALT Galata’da açıldı.

Bade İşçil Ulus'taki evine aile konutu şerhi koydurdu!

Bade İşçil, Malkoç Süalp ile boşanma kararı alınca Ulus'taki evlerinden ayrılıp ikametini baba evi olan Büyükada'ya taşımıştı. Süalp, İşçil'in ikametgahını gizlice Ulus'taki eve geri aldırdığını öğrendi.

Metal Yapı Ulus projesine 2017'de başlayacak!

Metal Yapı Konut, deniz manzaralı 5'inci projesini Ulus'ta yapacak. Metal Yapı Konut Genel Müdürü Akın Karali, "Ulus'ta müthiş bir deniz manzarasına sahip bir proje yapacağız ve bu projemize 2017'de başlayacağız" dedi.

Ulus Tarihi Kent Projesi'nde son durum!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ulus Tarihi Kent Projesi kapsamında, Ankara Kalesi önünde tarihi dokuya uygun bir meydan yapıyor. Çalışmalar nedeniyle Ankara Kalesi ve çevresinde yollar geçici süreyle trafiğe kapatıldı.

Oya Aydoğan’ın Ulus’taki evi Gurur Aydoğan'a kalacak!

Geride bıraktığımız gün, dokuz gündür yoğun bakımda kaldığı hastanede hayatını kaybeden Oya Aydoğan’ın milyonlar döktüğü antika eşyaları ve Ulus’taki evi tek varisi olan oğlu Gurur’a kalacak.

Bartın Ulus Devlet Hastanesi taşınıyor!

Bartın'da inşaat çalışmaları tamamlanan Ulus Devlet Hastanesi'nde taşınma çalışmaları başladı. Hastanenin 120'ü metrekare oturum alanına ve 3211 metrekare kapalı alana sahip olduğu belirtildi.

Akılcı Bina Çözümleri Buluşmaları 18 Mayıs'ta Salt Galata'da!

Rigips Türkiye tarafından bu yıl 4. kez gerçekleştirilecek olan “Akılcı Bina Çözümleri Buluşmaları” mimarları, iç mimarları, danışmanları ve tüm diğer sektör profesyonellerini 18 Mayıs Çarşamba günü Salt Galata’da bir araya getirecek.

Mimarlık ve Sinema Salt Galata'da buluşacak!

İlki 11 Ocak 2016'da müzik konusunda Salt Galata'da düzenlenen "Mimarlık Ve..." buluşmalarının ikincisi yarın 'Mimarlık ve Sinema' başlığı altında gerçekleşiyor. Panel, Kalebodur'un desteği ile düzenlenecek.

Ulus Gayrimenkul İnşaat Turizm Madencilik Gıda Sanayi İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ulus Gayrimenkul İnşaat Turizm Madencilik Gıda Sanayi İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Mehmet Balı tarafından 20 bin TL sermaye ile 31 Mart'ta Bakırköy, Kartaltepe Mahallesi, Mektupçu Sokak'ta kuruldu.

İşte Oya Aydoğan'ın Ulus'taki evi!

Türk sinemasının usta isimlerinden Oya Aydoğan, Ulus'taki evinin kapılarını 'Ev Gezmesi' programına açtı. Antika biriktirmeyi sevdiğini söyleyen Oya Aydoğan, mavinin uğur getirdiğine inanıyor.

salt ulus Haberi

salt ulus


Salt Ulus'ta 15 Eylül'e kadar açık olacak Modern Türkiye'nin Osmanlı Mirasını Keşfi Ali Saim Ürgen Arşivi sergisi kapsamında serginin düzenleyicilerinden mimarlık tarihçisi Ahmet Ersoy 27 Haziran'da konuşma...